Mój kawałek marzeń cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój kawałek marzeń cz.2

Post »

Witajcie wieczorową porą :wit
Melduję, że u mnie jest biało i dzisiaj rano odśnieżałam ostro samochód;) Droga do pracy był fatalna, bo drogowców zaskoczyła zima;) ale nagrodą za te poranne trudy było piękne słoneczko, które umilało mi dzień w pracy... było naprawdę bardzo przyjemnie;)
Nie czuję się coś najlepiej... chyba jakieś przeziębienie mnie atakuje :? Ledwie dzisiaj dałam radę na aerobiku.. zaaplikowałam sobie tabletki na noc i mam nadzieję, że będzie dobrze:) Właśnie zrobiłyśmy z córcią serniczek na zimno bo troszkę zatęskniłyśmy za letnimi smakami i i naszą ulubioną kolorową sałatkę;) Jutro planujemy ugotować barszcz czerwony z uszkami:) i zastanawiam się co jeszcze....
Pewnie wyjdzie w trakcie:)

Reniu
Dobrze, że okryłaś swoje roślinki, zawsze będą bezpieczniejsze... i Ty będziesz spokojniejsza. Ja chcę się zmobilizować własnie do tego i myślę, że zrobię to w tym tygodniu;) Zawsze zajmuje mi to sporo czasu i chyba zaplanuję to na sobotę;) bo w tygodniu nie ma na to szans.. wychodzę do pracy jest ciemno i jak przychodzę również:) więc pozostaje mi tylko weekend:) Spokojnego wieczoru!
Aguniu
Faktycznie ten ostatni wiatrzysko sprawił, że i ja nie czułam się najlepiej... Brak chęci do wyjścia z domu i ogólna niechęć do wszystkiego sprawiły, że nastrój miałam nie najlepszy;) Dobrze, że musiałam być w szkole, to przynajmniej skupił się człowiek na czymś pożytecznym:)
Faktycznie kwitnienie hortensji w tym roku było bardzo widowiskowe:) i wręcz upajałam się ich widokiem...ale jak będzie w tym roku, zobaczymy:) Czas najwyższy się nimi zająć i ubrać na zimę:) a zawsze jakoś ciężko mi się do tego zabrać:) Jednak w sobotę działam! Dziękuję bardzo za takie porównanie...południe Europy, ach... można się rozmarzyć ;:173 Dobrego wieczoru, Aguś!
Aguś
Myślę, że warunki klimatyczne o których piszesz są bardzo ważne i na pewno mają duży wpływ na kwitnienie hortensji... to po pierwsze:) Po drugie jest to chyba troszkę mocniejsza odmiana od tradycyjnych ogrodówek, które faktycznie rzadko kwitną...bo u mojej teściowej nawet bez okrycia potrafią bujnie zakwitnąć;) A po trzecie w okresie wzrostu i kwitnienia nawożę ich bardzo intensywnie a to też pewnie ma zasadnicze znaczenie;) Sumując... wymagają trochę pracy :D
Myślę, że winnice musisz obowiązkowo zobaczyć! ;:196
Oluniu
Bardzo się cieszę, że wpadłaś do mnie z wizytą;) Życzę Ci wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
Faktycznie uroda tych kwiatów jest fantastyczna... ja uwielbiam hortensje, wszystkie;) Jednak doskonale rozumiem Twoją decyzję o zamianie... ponieważ też miałam taki pomysł w lecie, aby wokół tarasu posadzić hortensje krzewiaste;) Ogrodówki są faktycznie piękne ale mają jedną dużą wadę... potrzebują bardzo duże ilości wody a gdy jest susza momentalnie pali ich słońce... Hortensje krzewiaste są dużo bardziej wytrzymałe pod tym względem i równie piękne! Purpurowa hortensja ;:167
Madziu
Ja już po wizycie księdza i ozdoby świąteczne za chwilę pójdą na strych;) Miałam w planie zrobić to w weekend wieczorem ale plany dały w łeb i ozdoby stoją dalej... Czekaja na moją pełną mobilizację;) Madzia ja jestem taka kawoszka, ze byś się dobrze uśmiała tj. zwykle ją udaję, bo moja kawa to można powiedzieć, że to mleko z kawą lub wspomnienie o kawie :D Także kawa z ekspresu u mnie odpada...za mocna :D Madziulka następny egzamin mam 16 lutego:)
Dana
Mój widok z tarasu powoduje u Ciebie szybsze bicie serca?... Jeju, ten tekst to miód na... moje serce ;:215 Dana Twój ogród, to jest dopiero raj! Jest wymuskany do granic niemożliwości i zawsze odwiedzam go z ogromną przyjemnością;) Dziękuję za takie budujące słowa... Twoja opinia jest dla mnie bardzo ważna! Czyli mogę liczyć na Twoje kciuki?
Kamilku
Witam Cie serdecznie i dziękuję za takie budującą słowa;) Zapraszam serdecznie!
Dorotko, masz rację, że tęsknię za tym widokiem... ale już z górki! Dziękuję za tyle miłych słów!
Aguniu
Na początek chciałabym Ci powiedzieć, że bardzo się cieszę, ze jesteście już w domku ;:196 Mam nadzieję, że czujecie się już dużo lepiej i wszystko wraca do normy ;:168
Dziękuję Ci Kochana za tyle ciepłych słów... to dla mnie bardzo ważne ;:173 Cieszę się, ze ten widok sprawił, że pojęłaś taką decyzję.. może warto dać im jeszcze szanse;) Może faktycznie są kapryśne ale zapewne, warte zachodu!;) Aguś już niedługo zaczniemy szaleństwo, już z górki!
Asiu dziękuję bardzo za tyle ciepłych słów! Pozdrawiam Cię serdecznie!

Wszystkim życzę spokojnej nocy!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No właśnie dlatego że wiem co z Ciebie za kawoszka, pytałam o dolce gusto. Bo to taka pseudo kawa :D Zastanawiam się czy pijesz mleko z kawką czarną czy rozpuszczalną czy może inne atrakcje 3 in 1 albo właśnie coś na bazie dolce gusto. Late machiato itd. Ja np dolce gusto jak najbardziej, 3 in1 też. Rozpuszczalnej bez mleka nie tknę. To że nie lubię to raz. A dwa ja nawet po 2-3 szklankach coli spać nie mogę. Także cola dla mnie do odpowiedniej godziny. Jak spokojny sen chcę mieć. Egz 16 lutego to masz teraz więcej wolnego czasu? Co do przeziębień to ja też się rozkładam. Zapchany nos nie daje mi odporu. Z tego co widzę, to wszyscy padają. Gdzie nie spojrzę tam ktoś kicha. Także szanse na przejście obok bez echa były marne.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Witam kochana w nowym tygodniu, z nową siłą i energią ;:196
Faktycznie zabiegi i panujący u Ciebie specyficzny mikro klimat mają ogromny wpływ, ale i tak nie widziałam u nikogo takie ukwieconego tarasu hortensjami jak u Ciebie ;:180
Winnice zamierzam kiedyś zwiedzić bo wszak klimaty bliskie memu ;:167 mam nadzieję że i zawitam aby Cię uścisnąć ;:196
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wpadłam na ;:304 . U mnie dzisiaj nic na niebie poza chmurami nie widać. No ale z każdym dniem bliżej prawdziwej wiosny :)
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Witajcie!
Właśnie zaaplikowałam sobie prochy na przeziębienie i wygrzewam się po kocykiem... Przygotowałam obiedzik na jutro tj. ulepiłam uszka, ugotowałam barszcz i ogarnęłam kuchnię po tych wariacjach... mam dość;) Na dzisiaj koniec;)
Madzia :wit Jeżeli chodzi o kawkę to moją ulubioną jest lekka parzona oczywiście z mlekiem natomiast rozpuszczalnej nie znoszę wręcz :? Kurcze z tą colą to ciekawa sprawa... muszę wypróbować na sobie, o efektach niezwłocznie Cię powiadomię :D A jak Twoje samopoczucie? Lepiej czy lepiej nie mówić :D U mnie na razie progres w chorobie :roll: ale nie daję się;) Zamiast kawki proponuję herbatkę z sokiem malinowym i serniczek na zimno z truskawkami, bananami i jagodami;)
Aguś ;:196 witaj;) Jutro już środa więc mam nadzieję, że energii wystarczy do piątku;) Dziękuję za takie budujące słowa ;:168 Mam nadzieję, że doczekamy się i wypijemy wspólnie pyszną lemoniadę w letni wieczór na tarasie;) Winnice bliskie Twemu sercu...musisz coś z tym zrobić;) ;:196
Dobrego wieczoru!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Grażynko dużo zdrówka życzę ;:196
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko ależ mi ochoty narobiłaś na ten serniczek! Chętnie skosztuję ale jutro. Dziś już zęby myłam :) Z chorobą lepiej nie mówić. W dzień chodziłam jak pijana. I to dosłownie. Takie zawroty głowy miałam. Katar dalej mnie męczy i generalnie kicham na to wszystko. Widzę że piszesz Agnieszce o lemoniadzie... Słuchaj jak mnie się marzy na tym Twoim tarasie wśród tych hortenek ta lemoniada... ;:173
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Witam cieplutko :wit
Twój taras jest bajeczny , już planuję zakup jeszcze jednej Hortensji , jak się popieści to się wszystko zmieści ;:306
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Hejka Kobitki :wit
U mnie dzisiaj bura szmata na niebie ale staram sie nie tracić dobrego nastroju pomimo tego i czekającego mnie spotkania w szkole :roll:... nie należy to do moich ulubionych zajęć :wink: ale taka rola rodzica.
Aguś dziękuję bardzo.. ze zdrówkiem już lepiej :D Dobrego dnia!
Madzia serniczka niestety już nie ma :D ale jak zrobię to na pewno Cię zaproszę;) Lemoniada będzie czekać...;)
A jak Twoje samopoczucie?
Gosiu dziękuję bardzo za tyle ciepłych słów!
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to musiał być pyyyszny skoro tak szybko zniknął :) Ja też się tak bardzo dzisiaj tą szmatą nie przejmuję. Dzisiaj spotkania na zakończenie semestru to tak szybko nie miną. Ale trzymam kciuki żebyś się za długo tam nie pomęczyła. Siedzę i dzisiaj myślę o warzywniaku.
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Może pogoda nie jest najlepsza , ale trzeba być optymistami - ja dzisiaj humorem mam znakomity.
A wieczorkiem atmosferę poprawia blask świec , i wizyty na FORUM !!!
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak tam po zebraniu? Córka zdolniacha to chyba nie ma się czego bać? :)
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Madziulka :wit
Zebranie było do 18, później załatwiłyśmy dentystę i dopiero teraz jestem w domku :D tak nam posmakował ten sernik, że właśnie go robię... więc dzisiaj nie odmawiaj :wink: Co wymyśliłaś w związku z warzywniakiem... może podrzucisz jakiś pomysł :) Ja szczerze marzę o swoich pachnących jarzynkach ;:167
Co do córci jestem bardzo zadowolona... próbny egzamin na zakończenie szkoły podstawowej poszedł jej znakomicie ;:333
Gosiu
Faktycznie masz bardzo dobry patent na utrzymanie dobrego nastroju... popieram go w 100%! Pogoda jest jaka jest i nie ma co marudzić :D Pozdrawiam serdecznie!
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Brawo dla Córci ;:138 Mój Duży w zeszłym roku tez świetnie zaliczył ,a teraz gimnazjum i muszę przyznać ,że bałam się jak ch....ale jest bardzo dobrze!Dzięki Bogu ;:170 Jakie to szczęście jak dzieci dobrze się uczą ,prawda ?
marzenia się spełniają! Dana
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to pięknie ;:63 ;:63 . Gratuluję takiej zdolnej córeczki. Z warzywniakiem nie wymyśliłam nic nowego. Marchew, por, ogórki, rzodkiewka, pomidorki . koperek. Chyba nic więcej. Na próbę po jednym opakowaniu. Pomidorów ze 4 krzaczki. Muszę pamiętać żeby wyciskarkę do czosnku na działkę kupić. Jak warzywniak to tylko ekologiczne opryskiwanie. Zobaczymy czy to zda rezultat. Na sernik oczywiście się wpraszam. Może zdradzisz nam przepis na ten serniczek?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”