Melduję, że u mnie jest biało i dzisiaj rano odśnieżałam ostro samochód;) Droga do pracy był fatalna, bo drogowców zaskoczyła zima;) ale nagrodą za te poranne trudy było piękne słoneczko, które umilało mi dzień w pracy... było naprawdę bardzo przyjemnie;)
Nie czuję się coś najlepiej... chyba jakieś przeziębienie mnie atakuje
Pewnie wyjdzie w trakcie:)
Reniu
Dobrze, że okryłaś swoje roślinki, zawsze będą bezpieczniejsze... i Ty będziesz spokojniejsza. Ja chcę się zmobilizować własnie do tego i myślę, że zrobię to w tym tygodniu;) Zawsze zajmuje mi to sporo czasu i chyba zaplanuję to na sobotę;) bo w tygodniu nie ma na to szans.. wychodzę do pracy jest ciemno i jak przychodzę również:) więc pozostaje mi tylko weekend:) Spokojnego wieczoru!
Aguniu
Faktycznie ten ostatni wiatrzysko sprawił, że i ja nie czułam się najlepiej... Brak chęci do wyjścia z domu i ogólna niechęć do wszystkiego sprawiły, że nastrój miałam nie najlepszy;) Dobrze, że musiałam być w szkole, to przynajmniej skupił się człowiek na czymś pożytecznym:)
Faktycznie kwitnienie hortensji w tym roku było bardzo widowiskowe:) i wręcz upajałam się ich widokiem...ale jak będzie w tym roku, zobaczymy:) Czas najwyższy się nimi zająć i ubrać na zimę:) a zawsze jakoś ciężko mi się do tego zabrać:) Jednak w sobotę działam! Dziękuję bardzo za takie porównanie...południe Europy, ach... można się rozmarzyć
Aguś
Myślę, że warunki klimatyczne o których piszesz są bardzo ważne i na pewno mają duży wpływ na kwitnienie hortensji... to po pierwsze:) Po drugie jest to chyba troszkę mocniejsza odmiana od tradycyjnych ogrodówek, które faktycznie rzadko kwitną...bo u mojej teściowej nawet bez okrycia potrafią bujnie zakwitnąć;) A po trzecie w okresie wzrostu i kwitnienia nawożę ich bardzo intensywnie a to też pewnie ma zasadnicze znaczenie;) Sumując... wymagają trochę pracy
Myślę, że winnice musisz obowiązkowo zobaczyć!
Oluniu
Bardzo się cieszę, że wpadłaś do mnie z wizytą;) Życzę Ci wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
Faktycznie uroda tych kwiatów jest fantastyczna... ja uwielbiam hortensje, wszystkie;) Jednak doskonale rozumiem Twoją decyzję o zamianie... ponieważ też miałam taki pomysł w lecie, aby wokół tarasu posadzić hortensje krzewiaste;) Ogrodówki są faktycznie piękne ale mają jedną dużą wadę... potrzebują bardzo duże ilości wody a gdy jest susza momentalnie pali ich słońce... Hortensje krzewiaste są dużo bardziej wytrzymałe pod tym względem i równie piękne! Purpurowa hortensja
Madziu
Ja już po wizycie księdza i ozdoby świąteczne za chwilę pójdą na strych;) Miałam w planie zrobić to w weekend wieczorem ale plany dały w łeb i ozdoby stoją dalej... Czekaja na moją pełną mobilizację;) Madzia ja jestem taka kawoszka, ze byś się dobrze uśmiała tj. zwykle ją udaję, bo moja kawa to można powiedzieć, że to mleko z kawą lub wspomnienie o kawie
Dana
Mój widok z tarasu powoduje u Ciebie szybsze bicie serca?... Jeju, ten tekst to miód na... moje serce
Kamilku
Witam Cie serdecznie i dziękuję za takie budującą słowa;) Zapraszam serdecznie!
Dorotko, masz rację, że tęsknię za tym widokiem... ale już z górki! Dziękuję za tyle miłych słów!
Aguniu
Na początek chciałabym Ci powiedzieć, że bardzo się cieszę, ze jesteście już w domku
Dziękuję Ci Kochana za tyle ciepłych słów... to dla mnie bardzo ważne
Asiu dziękuję bardzo za tyle ciepłych słów! Pozdrawiam Cię serdecznie!
Wszystkim życzę spokojnej nocy!