Ogród w dolinie część 8 - Niech krótka będzie zima...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w dolinie część 8 - Niech krótka będzie zima...

Post »

Ocząt w końcu nie zamówiłam :roll: Za bardzo mnie kręcą historyczne, a olbrzymki to już w ogóle na maksa :D Zamówiłam upatrzoną w zeszłym roku Empereur du Maroc, do tego Mme Zoetmans, Baltimore Belle, Cecile Brunner Clg, May Queen i z bólem stwierdzam, że na razie dosyć. Od Petrovica dosyć :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Aniu! :wit prezentacja pięknych tulipanów...przypomina,ze wiosna już coraz bliżej.
Też zastanawiam się jak ustrzec się przed chciejstwami zakupowymi...ale niestety...nic mądrego nie wymyśliłam i buszuję...po szkólkach ;:108 Pozdrawiam cieplutko!
Może w końcu spadnie u mnie to- to białe...jeszcze nie dane mi było oglądać.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja tulipany dosadzam co roku. Coraz mniej miejsca, ale zawsze na cebulkę jakieś się znajdzie. To samo z liliami.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Aniu, znów czarujesz swoimi zdjęciami ;:180 Niesamowite tulipany, kolorowe , sliczne oczu nie można oderwać !
Aparat, może Ci się już znudził, ale fotki robi fantastyczne !
Rabatka tulipanowa urocza. No, właśnie, gdzie te chwasty ? :;230
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Aniu,

Piękne tulipany , marzy mi się ich mnogość w ogrodzie - jak na razie ilość mnie nie satysfakcjonuje ale urzeka ;:306
W tym roku troszkę dokupiłam - ale znów czuje niedosyt.
Będzie piękne na wiosnę - miłego wieczoru :wit
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Aniu, piękna kolekcja tulipanów.
Przejrzałam wątek i rzeczywiście widać, ile pracy włożyliście w ogród, ale trud się opłacał.
Też mam nadzieję, że mój ogród też kiedyś będzie tak wyglądał, jak sobie wymarzyłam.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Uwielbiam tulipany i nie wyobrażam sobie wiosennego ogrodu bez nich.....
Aniu masz przepiękną kolekcję tych ślicznych kwiatów. Mnóstwo odmian, kolorów, kształtów.... wiosna u Ciebie jest cudna ;:167
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Aniu- ile tulipanów ;:oj Ja na razie mam rabaty w trakcie budowania, więc szkoda mi sadzic cebul bo nie bardzo wiem, co gdzie będę sadzic. Na razie przemyciłam kilka cebulek i już się nie mogę doczekać wiosny. Ale narobiłaś mi ochoty na tulipanki!!
Pozdrawiam weekendowo :wit
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Niezła kolekcja tulipanów Koleżanko ;:oj ! Faktycznie, wiosenny ogród bez ich urody wiele traci...
Pozdrawiam niedzielnie :wit .
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Aniu tulipany cudne :wit
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu ;:196 w nowym roku życzę wszelkiej pomyślności. ;:304
Rzeczywiście , tulipanów nasadziłaś sporo i fajnie to wygląda.
Kiedy jest czas na sadzenie tulipanów, to wydaje mi się , że nie mam gdzie już je sadzić i sadzę niewiele, a wiosną widzę te miejsca, gdzie mogłyby rosnąć. :;230 Tym razem wydaje mi się , że posadziłam sporo. Wiosną się okaże. ;:306
:wit
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

No i co z tym śniegiem ;:131 Wczoraj w Buczkowicach widziałm kilka krup, ale jak tam W Szczyrku ?
U nas nic. ;:185
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Ja za zimą jakoś nie tęsknię...
A po obejrzeniu zdjęć z ogrodu i tych portretów tulipanowych, to tak mi sie zamarzyła wiosna... żałuję, że jesienią nie wsadziłam nowych tulipanów... nadrobię w tym roku :D
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Zapowiedzi zimy wyraźnie łagodnieją ;:oj Zobaczymy zatem, co nas czeka. Na szczęście ujemne nocne temperatury powinny złagodzić nieco pęd naszych roślin do wiosennej wegetacji... Wczorajszy dzień był zimny, wietrzny i ponury. Padał śnieg, ale ziemia była zbyt ciepła, by mógł się utrzymać. To, co zostało do dziś roztopiło słonko. Od południa jest bowiem niemal 15 stopni na plusie.
Weekend zdominowała u mnie studniówka mojej córki. Ale wszystko się udało, więc teraz 'tylko' matura :;230

A u ciąg dalszy wiosenki :tan

Dorotko (dorcia7)! Pamiętam moją pierwszą wiosnę w ogrodzie. Po jesiennym sadzeniu miałam dosłownie kilka krokusów i tulipanów. To wówczas postanowiłam, że co roku sporo ich dosadzę. Miarką zaś stało się wiadro :;230 Wiele kupuję w B., bo okazało się, że są i tanie i ładne, a przy tym tanie. W zeszłym sezonie kupiłam tam także śnieżnicę

Obrazek

Aniu (anabuko1)! U mnie nornice raczej nie docierają. Chyba jest dla nich zbyt kamieniście... Ale i tak dosadzam nowe cebulowe, by wiosna była na prawdę kolorowa :D W zeszłym roku po raz pierwszy zakwitła mi cesarska korona

Obrazek

Teresko (tesia39)! Jak zobaczysz swoje pierwsze tulipany, to zapragniesz mieć więcej i więcej... Zapewniam Cię! Dla Ciebie kalina "Snowbell" - zeszłoroczny zakup. Koło jej zapachu nie można przejść obojętnie... Zwróć uwagę, jak ułożyły się kwiatostany.

Obrazek

Jurku (semper)! O tej porze roku, kiedy kwitną tulipany, każdy kwiat jest na wagę złota. No i znowu aż tak krótko nie kwitną. Cieszę się, że wstąpiłeś. W podziękowaniu kwitnąca prymula wanda - więcej kwiatów niż liści ;:oj

Obrazek

Ewo (ewamaj66)! Piękne odmiany zamówiłaś :D W sumie mam pomysł na miejsce, gdzie mogłabym posadzić ten rodzaj róż, ale to może już w przyszłym roku. W tym - już (styczeń!!!) wyczerpany ;:306 Kolejną wandę?

Obrazek

Bogusiu (bwoj54)! I ja nie znam lekarstwa, by ustrzec się przed chciejstwami w postaci bogatego asortymentu wszelakich szkółek ;:224 Niestety Ci nie pomogę... Kolejna prymulka jest dla Ciebie

Obrazek

Gosiu (Margo2)! Zgadzam się z Tobą w100%. Miejsce się znajdzie :D Z kupionymi cebulkami chodzę po ogrodzie i wsadzam, gdzie mnie najdzie. Może powinnam to robić bardziej metodycznie, ale ... ja tak lubię. Dla Ciebie mam tradycyjną prymulkę. Taka rosła w ogródku mojej Babci i ja taką tez musiałam mieć

Obrazek

Asiu (iwwa)! Chwasty są zapewniam Cię. Ale jak tylko się okaże, że widać je na zdjęciu usuwam zdjęcie, chwast wyrywam i robię nowe. Przyznam, że tak robię ;:131 To takie pielenie przy robieniu zdjęć. Ostatnia z odmiany wanda dla Ciebie

Obrazek

Aguniu (Kochammkwiaty)! I mnie jeszcze ta ilość nie zadawala, ale powoli, powoli... Dla Ciebie biała serduszka, która pięknie się rozrasta

Obrazek

Aniu (akl62)! I u mnie po śniegu ani śladu, choć rano jeszcze trochę było. Ale czemu się dziwić, skoro w słońcu jest kilkanaście stopni na plusie. Pamiętasz, kiedy dałaś mi czerwoną serduszkę? Nie tylko się przyjęła, ale ładnie zakwitła

Obrazek

Asiu (cyganka77)! Właściwiej wszystko w ogrodzie zrobiłam sama. M. pracuje na stałe za granicą. Nastolatki nie zagonisz do pracy w ogrodzie, a dokładnie udaje się to tylko niekiedy... Ale da się. I Ty już niedługo będziesz miała tak, jak sobie wymarzyłaś. Pamiętam jaka byłam szczęśliwa po uporządkowaniu, wyrównaniu i założeniu pierwszych, mocno pustych rabat ;:173 Barwinek to jedna z pierwszych roślin. W zeszłym roku dokupiłam 2 nowe odmiany. Dla Ciebie jedna z nich - variegata

Obrazek

Agunu (Agness)! Wiesz, ze moim dążeniem jest, by o każdej porze roku w ogrodzie było kolorowo :D Powoli mi się to udaje...
I kolejny, tym razem, fioletowy barwinek

Obrazek

Moniko (Monika-Sz)! Zawsze mogłaś posadzić w donicach wkopanych w ziemi. Potem tylko wykopujesz cała donicę i przenosisz w inne miejsce. Ale jak nie w tym roku, to w przyszłym. Dla Ciebie jeden z moich floksów skrzydlatych. Ładnie obrasta murki :wink:

Obrazek

Asieńko (asia2)! Tulipany muszą być ;:172 Ale floksy także :;230

Obrazek

Jadziu (e-babcia)! ;:196 I jeszcze raz floksy

Obrazek

Krysiu (Ignis05)! Przyznam, że jeśli chodzi o tulipany ja pierwsze kupuje, a dopiero później myślę, gdzie je wsadzić. I zawsze jakieś miejsce się znajdzie :D
Obok floksów skrzydlatych na rabacie między chodniczkiem do drzwi wejściowych, a wjazdem do garażu rosną także skalnice. Niestety tegoroczne upalne lato mocno im zaszkodziło. Zobaczymy co będzie wiosną...

Obrazek

Ave! Witam Cię w moim wątku ;:196 Tulipany dosadzam co roku, ale to dopiero będzie 4 sezon, więc może dlatego? Cieszę się, że moje Ci się spodobały! Dla Ciebie kolejna odmiana skalnicy

Obrazek

A na koniec jeszcze kilka wiosennych migawek z ogrodu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego tygodnia :wit Ciekawe, co nam przyniesie...
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Te kolorowe obrazki fantastycznie poprawiają nastrój i skracają oczekiwanie na wiosnę.
Właśnie za kolor i różnorodność cenię sobie Twój ogród.
Nie boisz się śmiałych zestawień i robisz to z wyczuciem - brawo!

Tu od rana przyświeca słońce... niech to będzie dobry tydzień!

Pozdrowienia, Aniu :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”