Ogród w dolinie część 8 - Niech krótka będzie zima...
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród w dolinie część 8 - Niech krótka będzie zima...
Ocząt w końcu nie zamówiłam
Za bardzo mnie kręcą historyczne, a olbrzymki to już w ogóle na maksa
Zamówiłam upatrzoną w zeszłym roku Empereur du Maroc, do tego Mme Zoetmans, Baltimore Belle, Cecile Brunner Clg, May Queen i z bólem stwierdzam, że na razie dosyć. Od Petrovica dosyć 
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Aniu!
prezentacja pięknych tulipanów...przypomina,ze wiosna już coraz bliżej.
Też zastanawiam się jak ustrzec się przed chciejstwami zakupowymi...ale niestety...nic mądrego nie wymyśliłam i buszuję...po szkólkach
Pozdrawiam cieplutko!
Może w końcu spadnie u mnie to- to białe...jeszcze nie dane mi było oglądać.
Też zastanawiam się jak ustrzec się przed chciejstwami zakupowymi...ale niestety...nic mądrego nie wymyśliłam i buszuję...po szkólkach
Może w końcu spadnie u mnie to- to białe...jeszcze nie dane mi było oglądać.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja tulipany dosadzam co roku. Coraz mniej miejsca, ale zawsze na cebulkę jakieś się znajdzie. To samo z liliami.
- iwwa

- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Aniu, znów czarujesz swoimi zdjęciami
Niesamowite tulipany, kolorowe , sliczne oczu nie można oderwać !
Aparat, może Ci się już znudził, ale fotki robi fantastyczne !
Rabatka tulipanowa urocza. No, właśnie, gdzie te chwasty ?
Aparat, może Ci się już znudził, ale fotki robi fantastyczne !
Rabatka tulipanowa urocza. No, właśnie, gdzie te chwasty ?
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- Kochammmkwiaty
- 1000p

- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Aniu,
Piękne tulipany , marzy mi się ich mnogość w ogrodzie - jak na razie ilość mnie nie satysfakcjonuje ale urzeka
W tym roku troszkę dokupiłam - ale znów czuje niedosyt.
Będzie piękne na wiosnę - miłego wieczoru
Piękne tulipany , marzy mi się ich mnogość w ogrodzie - jak na razie ilość mnie nie satysfakcjonuje ale urzeka
W tym roku troszkę dokupiłam - ale znów czuje niedosyt.
Będzie piękne na wiosnę - miłego wieczoru
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- cyganka77

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Aniu, piękna kolekcja tulipanów.
Przejrzałam wątek i rzeczywiście widać, ile pracy włożyliście w ogród, ale trud się opłacał.
Też mam nadzieję, że mój ogród też kiedyś będzie tak wyglądał, jak sobie wymarzyłam.
Przejrzałam wątek i rzeczywiście widać, ile pracy włożyliście w ogród, ale trud się opłacał.
Też mam nadzieję, że mój ogród też kiedyś będzie tak wyglądał, jak sobie wymarzyłam.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Uwielbiam tulipany i nie wyobrażam sobie wiosennego ogrodu bez nich.....
Aniu masz przepiękną kolekcję tych ślicznych kwiatów. Mnóstwo odmian, kolorów, kształtów.... wiosna u Ciebie jest cudna
Aniu masz przepiękną kolekcję tych ślicznych kwiatów. Mnóstwo odmian, kolorów, kształtów.... wiosna u Ciebie jest cudna
Aniu- ile tulipanów
Ja na razie mam rabaty w trakcie budowania, więc szkoda mi sadzic cebul bo nie bardzo wiem, co gdzie będę sadzic. Na razie przemyciłam kilka cebulek i już się nie mogę doczekać wiosny. Ale narobiłaś mi ochoty na tulipanki!!
Pozdrawiam weekendowo
Pozdrawiam weekendowo
Niezła kolekcja tulipanów Koleżanko
! Faktycznie, wiosenny ogród bez ich urody wiele traci...
Pozdrawiam niedzielnie
.
Pozdrawiam niedzielnie
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aniu
w nowym roku życzę wszelkiej pomyślności.
Rzeczywiście , tulipanów nasadziłaś sporo i fajnie to wygląda.
Kiedy jest czas na sadzenie tulipanów, to wydaje mi się , że nie mam gdzie już je sadzić i sadzę niewiele, a wiosną widzę te miejsca, gdzie mogłyby rosnąć.
Tym razem wydaje mi się , że posadziłam sporo. Wiosną się okaże.

Rzeczywiście , tulipanów nasadziłaś sporo i fajnie to wygląda.
Kiedy jest czas na sadzenie tulipanów, to wydaje mi się , że nie mam gdzie już je sadzić i sadzę niewiele, a wiosną widzę te miejsca, gdzie mogłyby rosnąć.
-
akl62

- Od: 11 cze 2011, o 19:53
No i co z tym śniegiem
Wczoraj w Buczkowicach widziałm kilka krup, ale jak tam W Szczyrku ?
U nas nic.
U nas nic.
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Ja za zimą jakoś nie tęsknię...
A po obejrzeniu zdjęć z ogrodu i tych portretów tulipanowych, to tak mi sie zamarzyła wiosna... żałuję, że jesienią nie wsadziłam nowych tulipanów... nadrobię w tym roku
A po obejrzeniu zdjęć z ogrodu i tych portretów tulipanowych, to tak mi sie zamarzyła wiosna... żałuję, że jesienią nie wsadziłam nowych tulipanów... nadrobię w tym roku
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Zapowiedzi zimy wyraźnie łagodnieją
Zobaczymy zatem, co nas czeka. Na szczęście ujemne nocne temperatury powinny złagodzić nieco pęd naszych roślin do wiosennej wegetacji... Wczorajszy dzień był zimny, wietrzny i ponury. Padał śnieg, ale ziemia była zbyt ciepła, by mógł się utrzymać. To, co zostało do dziś roztopiło słonko. Od południa jest bowiem niemal 15 stopni na plusie.
Weekend zdominowała u mnie studniówka mojej córki. Ale wszystko się udało, więc teraz 'tylko' matura
A u ciąg dalszy wiosenki
Dorotko (dorcia7)! Pamiętam moją pierwszą wiosnę w ogrodzie. Po jesiennym sadzeniu miałam dosłownie kilka krokusów i tulipanów. To wówczas postanowiłam, że co roku sporo ich dosadzę. Miarką zaś stało się wiadro
Wiele kupuję w B., bo okazało się, że są i tanie i ładne, a przy tym tanie. W zeszłym sezonie kupiłam tam także śnieżnicę

Aniu (anabuko1)! U mnie nornice raczej nie docierają. Chyba jest dla nich zbyt kamieniście... Ale i tak dosadzam nowe cebulowe, by wiosna była na prawdę kolorowa
W zeszłym roku po raz pierwszy zakwitła mi cesarska korona

Teresko (tesia39)! Jak zobaczysz swoje pierwsze tulipany, to zapragniesz mieć więcej i więcej... Zapewniam Cię! Dla Ciebie kalina "Snowbell" - zeszłoroczny zakup. Koło jej zapachu nie można przejść obojętnie... Zwróć uwagę, jak ułożyły się kwiatostany.

Jurku (semper)! O tej porze roku, kiedy kwitną tulipany, każdy kwiat jest na wagę złota. No i znowu aż tak krótko nie kwitną. Cieszę się, że wstąpiłeś. W podziękowaniu kwitnąca prymula wanda - więcej kwiatów niż liści

Ewo (ewamaj66)! Piękne odmiany zamówiłaś
W sumie mam pomysł na miejsce, gdzie mogłabym posadzić ten rodzaj róż, ale to może już w przyszłym roku. W tym - już (styczeń!!!) wyczerpany
Kolejną wandę?

Bogusiu (bwoj54)! I ja nie znam lekarstwa, by ustrzec się przed chciejstwami w postaci bogatego asortymentu wszelakich szkółek
Niestety Ci nie pomogę... Kolejna prymulka jest dla Ciebie

Gosiu (Margo2)! Zgadzam się z Tobą w100%. Miejsce się znajdzie
Z kupionymi cebulkami chodzę po ogrodzie i wsadzam, gdzie mnie najdzie. Może powinnam to robić bardziej metodycznie, ale ... ja tak lubię. Dla Ciebie mam tradycyjną prymulkę. Taka rosła w ogródku mojej Babci i ja taką tez musiałam mieć

Asiu (iwwa)! Chwasty są zapewniam Cię. Ale jak tylko się okaże, że widać je na zdjęciu usuwam zdjęcie, chwast wyrywam i robię nowe. Przyznam, że tak robię
To takie pielenie przy robieniu zdjęć. Ostatnia z odmiany wanda dla Ciebie

Aguniu (Kochammkwiaty)! I mnie jeszcze ta ilość nie zadawala, ale powoli, powoli... Dla Ciebie biała serduszka, która pięknie się rozrasta

Aniu (akl62)! I u mnie po śniegu ani śladu, choć rano jeszcze trochę było. Ale czemu się dziwić, skoro w słońcu jest kilkanaście stopni na plusie. Pamiętasz, kiedy dałaś mi czerwoną serduszkę? Nie tylko się przyjęła, ale ładnie zakwitła

Asiu (cyganka77)! Właściwiej wszystko w ogrodzie zrobiłam sama. M. pracuje na stałe za granicą. Nastolatki nie zagonisz do pracy w ogrodzie, a dokładnie udaje się to tylko niekiedy... Ale da się. I Ty już niedługo będziesz miała tak, jak sobie wymarzyłaś. Pamiętam jaka byłam szczęśliwa po uporządkowaniu, wyrównaniu i założeniu pierwszych, mocno pustych rabat
Barwinek to jedna z pierwszych roślin. W zeszłym roku dokupiłam 2 nowe odmiany. Dla Ciebie jedna z nich - variegata

Agunu (Agness)! Wiesz, ze moim dążeniem jest, by o każdej porze roku w ogrodzie było kolorowo
Powoli mi się to udaje...
I kolejny, tym razem, fioletowy barwinek

Moniko (Monika-Sz)! Zawsze mogłaś posadzić w donicach wkopanych w ziemi. Potem tylko wykopujesz cała donicę i przenosisz w inne miejsce. Ale jak nie w tym roku, to w przyszłym. Dla Ciebie jeden z moich floksów skrzydlatych. Ładnie obrasta murki

Asieńko (asia2)! Tulipany muszą być
Ale floksy także

Jadziu (e-babcia)!
I jeszcze raz floksy

Krysiu (Ignis05)! Przyznam, że jeśli chodzi o tulipany ja pierwsze kupuje, a dopiero później myślę, gdzie je wsadzić. I zawsze jakieś miejsce się znajdzie
Obok floksów skrzydlatych na rabacie między chodniczkiem do drzwi wejściowych, a wjazdem do garażu rosną także skalnice. Niestety tegoroczne upalne lato mocno im zaszkodziło. Zobaczymy co będzie wiosną...

Ave! Witam Cię w moim wątku
Tulipany dosadzam co roku, ale to dopiero będzie 4 sezon, więc może dlatego? Cieszę się, że moje Ci się spodobały! Dla Ciebie kolejna odmiana skalnicy

A na koniec jeszcze kilka wiosennych migawek z ogrodu.

Miłego tygodnia
Ciekawe, co nam przyniesie...
Weekend zdominowała u mnie studniówka mojej córki. Ale wszystko się udało, więc teraz 'tylko' matura
A u ciąg dalszy wiosenki
Dorotko (dorcia7)! Pamiętam moją pierwszą wiosnę w ogrodzie. Po jesiennym sadzeniu miałam dosłownie kilka krokusów i tulipanów. To wówczas postanowiłam, że co roku sporo ich dosadzę. Miarką zaś stało się wiadro

Aniu (anabuko1)! U mnie nornice raczej nie docierają. Chyba jest dla nich zbyt kamieniście... Ale i tak dosadzam nowe cebulowe, by wiosna była na prawdę kolorowa

Teresko (tesia39)! Jak zobaczysz swoje pierwsze tulipany, to zapragniesz mieć więcej i więcej... Zapewniam Cię! Dla Ciebie kalina "Snowbell" - zeszłoroczny zakup. Koło jej zapachu nie można przejść obojętnie... Zwróć uwagę, jak ułożyły się kwiatostany.

Jurku (semper)! O tej porze roku, kiedy kwitną tulipany, każdy kwiat jest na wagę złota. No i znowu aż tak krótko nie kwitną. Cieszę się, że wstąpiłeś. W podziękowaniu kwitnąca prymula wanda - więcej kwiatów niż liści

Ewo (ewamaj66)! Piękne odmiany zamówiłaś

Bogusiu (bwoj54)! I ja nie znam lekarstwa, by ustrzec się przed chciejstwami w postaci bogatego asortymentu wszelakich szkółek

Gosiu (Margo2)! Zgadzam się z Tobą w100%. Miejsce się znajdzie

Asiu (iwwa)! Chwasty są zapewniam Cię. Ale jak tylko się okaże, że widać je na zdjęciu usuwam zdjęcie, chwast wyrywam i robię nowe. Przyznam, że tak robię

Aguniu (Kochammkwiaty)! I mnie jeszcze ta ilość nie zadawala, ale powoli, powoli... Dla Ciebie biała serduszka, która pięknie się rozrasta

Aniu (akl62)! I u mnie po śniegu ani śladu, choć rano jeszcze trochę było. Ale czemu się dziwić, skoro w słońcu jest kilkanaście stopni na plusie. Pamiętasz, kiedy dałaś mi czerwoną serduszkę? Nie tylko się przyjęła, ale ładnie zakwitła

Asiu (cyganka77)! Właściwiej wszystko w ogrodzie zrobiłam sama. M. pracuje na stałe za granicą. Nastolatki nie zagonisz do pracy w ogrodzie, a dokładnie udaje się to tylko niekiedy... Ale da się. I Ty już niedługo będziesz miała tak, jak sobie wymarzyłaś. Pamiętam jaka byłam szczęśliwa po uporządkowaniu, wyrównaniu i założeniu pierwszych, mocno pustych rabat

Agunu (Agness)! Wiesz, ze moim dążeniem jest, by o każdej porze roku w ogrodzie było kolorowo
I kolejny, tym razem, fioletowy barwinek

Moniko (Monika-Sz)! Zawsze mogłaś posadzić w donicach wkopanych w ziemi. Potem tylko wykopujesz cała donicę i przenosisz w inne miejsce. Ale jak nie w tym roku, to w przyszłym. Dla Ciebie jeden z moich floksów skrzydlatych. Ładnie obrasta murki

Asieńko (asia2)! Tulipany muszą być

Jadziu (e-babcia)!

Krysiu (Ignis05)! Przyznam, że jeśli chodzi o tulipany ja pierwsze kupuje, a dopiero później myślę, gdzie je wsadzić. I zawsze jakieś miejsce się znajdzie
Obok floksów skrzydlatych na rabacie między chodniczkiem do drzwi wejściowych, a wjazdem do garażu rosną także skalnice. Niestety tegoroczne upalne lato mocno im zaszkodziło. Zobaczymy co będzie wiosną...

Ave! Witam Cię w moim wątku

A na koniec jeszcze kilka wiosennych migawek z ogrodu.

Miłego tygodnia
Te kolorowe obrazki fantastycznie poprawiają nastrój i skracają oczekiwanie na wiosnę.
Właśnie za kolor i różnorodność cenię sobie Twój ogród.
Nie boisz się śmiałych zestawień i robisz to z wyczuciem - brawo!
Tu od rana przyświeca słońce... niech to będzie dobry tydzień!
Pozdrowienia, Aniu
Właśnie za kolor i różnorodność cenię sobie Twój ogród.
Nie boisz się śmiałych zestawień i robisz to z wyczuciem - brawo!
Tu od rana przyświeca słońce... niech to będzie dobry tydzień!
Pozdrowienia, Aniu