Kobieta zmienną jest, czyli rachunek zysków i strat.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kobieta zmienną jest, czyli rachunek zysków i strat.

Post »

jej Asiu śliczne te dekoracje ;:oj no i te klemki........jej cuuuuudo! ;:167
dzięki wielkie no i oczywiście pozdrowię mamę ;:196
też jej właśnie tłumaczymy, że po operacji będzie lepiej ale to będzie jej już 4 operacja na kręgosłupie no i się boi :roll:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Asiu, puszek Obrazek. Powojniki...o matko jak ja ci zazdroszczę takich bujnych okazów.., ale to taka pozytywna zazdrość ;:333

Najlepszego w Nowym Roku ;:196
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Nacieszyłam oko z rana , piękne fotki :D .
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć!
Witam Was wieczorową porą. Relaksuję się otoczona zapachem tarty YC Kitchen Spice, w towarzystwie eMa (który też surfuje po necie, odpoczywając na sąsiedniej sofie) i z lampką czerwonego wina w dłoni. Piątek. Życie bywa piękne :lol:
Dzisiejszy dzień minął mi na kopcowaniu róż. Słońce świeciło, ptaszki śpiewały, klucze dzikich gęsi pałętały się po niebie (ciekawe czy odlatywały czy już przylatują)? istna poezja? Kawka na słoneczku też zaliczona? kto by pomyślał - kawa na działce 3 stycznia ;:oj ? I wszystko byłoby pięknie, gdyby ? ziemi mi nie zabrakło. Nadal 6 królewien czeka na pierzynki. Oby jutro też było ciepło?

Dziś było tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeśli pozwolicie na Wasze wpisy odpowiem jutro.
Pozdrawiam, życząc miłego wieczoru :wit !
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Asiu, ale masz fantastyczną kolekcję klemków ;:oj . Ja właśnie jestem na etapie wyboru odmiany płożącej. Co myślisz o Arabelli?
Choinka i ozdoby świąteczne też fantastycznie się prezentują :)
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu, witaj w Nowym Roku :wit Cudne powojniki, masz imponującą kolekcję ;:180 Fusca mnie ujął bez reszty, cudo...Oby w tym roku były jeszcze dorodniejsze i pięknie kwitły razem z różami, zdobiąc Twoje urokliwe rabaty ;:196
Krokusiki szaleją na działce! U mie jeszcze siedzą w ziemii, przynajmniej te sadzone 2 tygodnie temu :lol:
U mnie też część kopców zrobiona, ale tylko te delikatesy i tegoroczne...zimy nie widać i oby tak było aż do wiosny :uszy
Pozdrowionka z lampką czerwonego (a jakże!), miłego długiego weekendu :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Dzień dobry!
No i słońca dziś niet ;:145 . Ale i tak na działkę ruszam, bo chcę spać spokojnie ze świadomością, że nie tylko ja mam ciepłą kołderkę?
Skoro obiecałam, że dziś odpowiem na Wasze posty to znaczy, że ?.obiecałam ;:224 . Nie, nie, to tylko taki żarcik - tym razem dotrzymam słowa ;:108 .
Aguś, moje mieszkanie jest jedną wielką mieszanką. Zdaję sobie sprawę, że dla niektórych taka kolorystyka jest zabójcza ;:306 . Problem polega na tym, że zbyt wiele stylów mi się podoba i nie mogę się zdecydować na jeden konkretny. Brak stylistycznej spójności -ot co. Każdy pokój jest inny. Rozwiązaniem byłoby kilka domów/mieszkań. Wtedy mogłabym realizować swoje wizje bez zahamowań i z żelazną konsekwencją ;:306 ?
I podobnie wygląda sprawa z dekoracjami. Staram się dostosować ich charakter do stylu określonego wnętrza.

Dorciu, miło, że Ci się u mnie podoba.
Klemki zawsze można dosadzić... ;:183 Ja jeszcze kilka lat temu, w wątku o nielubianych roślinach, wymieniałam je na pierwszym miejscu, zarzekając się, że nigdy ich mieć nie będę (o tu)! ;:306 Jak widać tytuł mojego wątku jest nieprzypadkowy ;:224 ?

Aga, najbardziej lubię sadzonki ze szkółki p. Marczyńskiego i Piotrowskiego. Są dostępne w wielu sklepach ogrodniczych, a nawet marketach. W internecie można polecić dwa źródła : to lub to. Gros swoich klemków kupowałam bezpośrednio u nich na wystawach: Gardenii i Zieleń to życie.

Kamilu, witaj :wit Dziękuję za komplementy!

Januszu, miło Cię gościć ;:196 . Bywałam i ja w Twoim ogrodowym pokoju, ale zawsze po cichutku. Chyba tym razem pozostawię ślad :wink: . Cieszę się, że moje dekoracje spodobały się.

Marta, będzie dobrze. Musi.

Madziu, wzajemnie życzę pomyślności w Nowym Roku ;:196 ! Puszak faktycznie słodki, ale za pieszczotami nie przepada. A szkoda, bo aż ręce się rwą?

Iwonko, dobrego dnia!

Aniu, Arabella jest niezawodna. Warta polecenia. Aczkolwiek z "przyziemnych" klemków ja najbardziej jestem zadowolona z Bluish Violet. Kwitł nieprzerwanie cały sezon.

Kasiu, miło że po wojażach trafiłaś i do mnie :D . Jeśli ja mam imponującą kolekcję, to co można powiedzieć o Twojej - to jest dopiero imponujący zbiór! U Ciebie podgrzewany ogród :wink: , więc możesz pozwolić sobie na okrywanie tylko najwrażliwszych królewien. U mnie niestety mroźne wiatry szaleją - wolę nie ryzykować. Właśnie wybieram się okryć pozostałych 6 krzaczków i sumienie mi się uspokoi.

Pozdrawiam, życząc miłego dłuuugiego weekendu :wit !
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Asiu dziękuję za cenne podpowiedzi ;:196
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Asiu, wizyta na działeczce udana? Nie przewiało Cię? Ja zrobiłam mały obchód po ogrodzie i zauważyłam pączki kwiatowe na judaszowcu ;:oj Oby tylko nie zmarzł..ciekawe czy to rzekome ogrzewanie podłogowe (ogrodowe) działa do 2 metrów w górę? ;:224 :lol:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Witaj Asiu :wit

Z wielką radością udało mi się dzisiaj odszukać Twój, a mój jeden z najulubieńszych, ogród :heja
Mam kilka takich, które odwiedzam systematycznie /niektóre incognito :oops: /, i Twój właśnie do takich należy ;:173
Zgubił mi się w świątecznym zamęcie, ale już dotarłam i znów mogę podziwiać kamienne ścieżki, iglaczki, powojniki, tulipany i inne pięknie skomponowane cudności :wink:
Rozbawiłaś mnie pełnym dowcipu wstępem do nowego wątku - bardzo lubię i cenię Twoje poczucie humoru ;:333
Serdeczne buziaki i życzenia Noworoczne ;:196
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Asiu, wiesz, w zasadzie to nie muszę za duzo pisać, tylko podpiszę się pod tym, co napisała Marysia Mufka. Doskonale ujęła to, co również ja myślę ;:108
Tak, że ja też zostaję, żeby być na bieżąco z zieloną story ;:196
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Asiu... ;:196
Pogoda nam płata figle i robi co może, żeby nas upewnić, że to wiosna, ale za chwilę pokaże na co ją stać... Choć u mnie w ogrodzie zaczyna kwitnąć Kalina Bodnanteńska...
I bądź tu mądry człowieku... :wink:
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
x-S-l
---

Post »

i jak tam na działce? ;:196 pogoda ostatnio nam dopisuje choć potrafi robić psika ;:oj
u cioci w Chicago jest nie wesoło.......-24 zaś odczuwalna -44 i śniegu po dach ;:202
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Witajcie!
Po dwóch dniach wytężonej pracy mam wreszcie chwilkę na oddech przy FO. Zima nadal omija nas szerokim łukiem i wolałabym, żeby nie zmieniała trajektorii :wink: . Wcale nie tęsknię za mrozem. Wy pewnie też nie. Niech biała dama zostanie za oceanem.
Tęsknię za takimi widokami?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aguś, mam nadzieję, że namiary na sklepy się przydadzą. :D
Kasiu, nie przewiało, bo ciepłe majtki założyłam ;:306 .
robaczek_Poznan pisze:ciekawe czy to rzekome ogrzewanie podłogowe (ogrodowe) działa do 2 metrów w górę?
Z fizyki orłem nie byłam, ale o ile dobrze pamiętam ciepło idzie w górę? ;:224

Mufko,
Mufka pisze:Z wielką radością udało mi się dzisiaj odszukać Twój, a mój jeden z najulubieńszych, ogród
nie wiem co powiedzieć ;:131 . Ciepło się w okolicach serca robi, kiedy czyta się takie komplementy? zwłaszcza od właścicielki cudownego kawałka świata? Tobie też życzę szczęścia w Nowym Roku!
Asiu, miło, że i Ty do mnie trafiłaś. Dla Ciebie też uściski Noworoczne ;:168 !
Dorciu, nie znałam tej kaliny wcześniej, więc musiałam "zagooglić". I się ;:167 . ;:215 Trzymam kciuki, żeby mróz jej nie dopiekł?
Marta, jakie szczęście, że u nas nie Ameryka?

Pozdrawiam wieczorną porą :wit
x-S-l
---

Post »

hehe no na szczęście.....choć bym nie pomarudziła gdyby była u nas taka pogoda jak na Hawajach czy Florydzie albo Miami, Las Vegas......tylko temperatur im zazdroszczę.....reszty nie :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”