Wszystkim odwiedzającym ten wątek - życzę
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!
----------------------------------------------
Basiu - czy masz na myśli to urządzenie?
Czy też to ustrojstwo, zwane
drewnianą fontanną?
Pierwsza fontanna( zakupiona w OBI) ma pompkę, która działa na prąd i jest podłączona do gniazdka.
Druga wersja - służy do uzupełniania wody w oczku i jest to bardzo prosta sprawa. Podłącza się do niej węża(widać to na pierwszej fotce) i odkręca kran
A czy masz już Basiu swój wątek? Ja uwielbiam zaglądać do piaszczystych ogrodów i podpatrywać jakie roślinki fajnie rosną i kwitną na piachach
Krysiu piszesz że irysy się u Ciebie męczą, one chyba jednak wolą przepuszczalną glebę.
Macierzanka jak to macierzanka - jej nie przeszkadza sucha piaszczysta gleba. Ona zresztą z Kaszub rodem. Wyżebrana od znajomej gospodyni z Mojuszewskiej Huty
Wandziu - moje irysy jak na razie nie chorują - bo nie zauważyłam na liściach takich plam o których piszesz. Moje są posadzone tuż pod płotem a więc latem i jesienią przysłaniają je rośliny rosnące przed nimi. Ja też nie przepadam za widokiem ich liści - bo one są takie....sztywne. Natomiast kwiaty uwielbiam, chociaż te moje to takie zwykłe, najzwyklejsze
Macierzanka faktycznie wygląda fajnie. Wiosną dokupiłam inną odmianę, ale jest jeszcze malutka.
Marysiu - dziękuję za przemiłe życzenia! Ja Tobie również życzę wszystkiego najlepszego oraz wielu cudnych wschodów i zachodów słońca do fotografowania - bo w tym jesteś mistrzynią