Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.7

Post »

Izo - nawet nie wiesz jak mnie ucieszył Twój telefon ;:138 Wróciłam wczoraj bez żadnych atrakcji :wink:
Jak przejeżdżałam koło Elbląga to pięknie świeciło słoneczko ;:3 ale niebo po mojej prawej stronie było czarno-granatowe :shock:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Moim nic się nie stało, a i Elżbietowe dobrze się mają :roll: Miałaś chyba okropnego pecha :( Co Ci przepadło?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kwiatowo - śniegowo w Twoim ogrodzie ;:oj ;:oj U mnie już po śniegu , deszczyk popryskał i rozpuścił. Nie było go dużo , zaspy po 30 cm.były jednak usypane. Wygląda na to , że prawdziwej zimy jeszcze nie będzie , w przedbiegach ''padła''. ;:333 Cieszyć się , nie wiem , płakać też nie będę. ;:185 ;:185
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Marysiu ;:196 Mi również było miło znów Cię słyszeć. Cieszę się, że wróciłaś do domu bez przykrych niespodzianek.
Ewo może i pech, ale i trochę w tym mojej zasługi. Tak się wystraszyłam ekspansywności kielichowca, że znalazłam mu miejsce w którym zupełnie sobie nie poradził ;:223 Powojnik Lemon Dream nie tylko u mnie padł z tego co czytałam na FO. Jedynie Justa stanęła na wysokości zadania i broniła dobre imię szkółki.
Tadziu podoba mi się to określenie kwiatowo-śniegowo. Idealnie oddaje sytuację. Też liczę na przerwę w tej zimowej aurze, bo muszę różycom kopczyki usypać.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na pewno napiszę do firmy, że powojnik nie dał sobie rady. Nie wiedziałam, że jest kłopot :roll: Natomiast kielichowiec rozszalał się u Elżbiety :wink: Powinno być coś do podziału :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Post »

Izuniu, tak miło znów spojrzeć na znaną altankę; przypomniałam sobie całą historię z jej postawieniem, historię z basenem, o jej jak to dawno było, jak wiele się w Twoim ogrodzie zmieniło! I choć śnieg przyprószył wszystko, roślinki nie dają o sobie zapomnieć, uwielbiam ten moment, gdy pojawia się taka namacalna granica pomiędzy przeszłością a przyszłością - takie trwanie równoczesne tamtego i tego. Cudnie...
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Iza no nie mów , kielichowiec Ci padł :( przeprowadzka mu zaszkodziła ? Mówisz , że on robi sobie wycieczki po ogrodzie ;:oj sadzonkę posadziłam w murach przed domem daleko nie pójdzie oby tylko zimę przeżył . No to mnie zasmuciłaś tą wiadomością :roll:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie!
Teraz z czystym sumieniem mogę i ja czekać na zimę. Skorzystałam z wolnego dnia i zrobiłam kopczyki różom. Wykorzystałam przyniesioną przez M jedlinę i nielicznych wrażliwców przykryłam. Ufff...Kamień z serca. Zdążyłam przed zimą i mogę spać spokojnie. Chociaż szczerze mówiąc aura raczej wiosenna :roll:

Ewo dzięki! Rozmawiałam jakiś czas temu z Elżbietą i sprawę omówiłyśmy. Mogę liczyć na kawałek odrostu kielisznika ( a nie kielichowca jak pisałam wcześniej )
Witaj Oranio! Kawał czasu Cię nie było widać. Chyba ze 2 lata minęły?! Nawet nie wiesz jaką niespodziankę mi zrobiłaś ;:196 Bardzo się cieszę. Sporo zmian na działce - to prawda. Nie są już jednak tak spektakularne jak te w pierwszych latach działkowania. Wciąż jednak "ogrodnictwo" sprawia mi wielką przyjemność. Szczególnie obserwacja i kontemplowanie ;:224
Elu namieszałam - wybacz. To nie kielichowiec tylko kielisznik nie dał rady. Kielichowiec wonny rośnie u mnie od kilku lat i radzi sobie świetnie. U Ciebie też sobie poradzi - na pewno! Kielisznik kupiłam wiosną i "dałam ciała" - wybrałam mu najgorsze miejsce z możliwych ;:223

Byłam w Nomi po gwiazdę betlejemską, a wyszłam z przecenionymi cebulkami ;:224 Przecież szkoda by się zmarnowały, a ziemia wciąż miękka - można sadzić.
Obrazek

Jedna z lilii zasuszyła pąki :( , ale druga jest coraz bliżej kwitnienia :tan
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kielichowca to chyba właśnie od Ciebie dostałam ;:306 Wcale na to nie zwróciłam uwagi, tak się zmartwiłam Twoimi stratami :( Napiszę do firmy po świętach, może coś mądrego powiedzą.
Zazdroszczę zakończenia prac. U siebie też okryję róże, kiedy śnieg stopnieje. Po niedzieli, bo w sobotę jedziemy na zakupy i na pewno nie zrobię nic innego poza wylegiwaniem się przed telewizorem po powrocie z Olsztyna.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jeszcze sadzisz ?.Ja mam chęć na migdałka bo mój zakończył żywot ale zastanawiałem się dzisiaj czy jeszcze zdążę i nie kupiłem w końcu.Ewa, tylko już
róż nie kupywaj bo synowie z takiego majątku raczej zadowoleni nie będą.Wiem to od swojej córci.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janek-róże trzeba wykopać i sprzedać. Dla majątku warto się pomęczyć ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Witaj Izuniu, nie wiem od czego zacząć, bo dawno mnie nie było. Może tak, u Ciebie jak zwykle pięknie, chryzantema kwitnie, a moja taka przemarzła, jak i wszystkie inne chryzantemy. Zobaczyłam okryte u Ciebie hortensje, więc i ja pojadę swoje ubrać w kapturki. U nas nikt nie okrywa hortensji, to nawet nie wiedziałam, że tak trzeba. A działki zostają wiec nabrałam chęci do działania i robię w głowie plany. Ty kupiłaś teraz cebulki, a ja kupione wcześniej dopiero z braku czasu posadziłam. Dla mnie najważniejsze są kwiaty wiosenne, później to już jest wszystko zielone i szarość nie przytłacza.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iza :) , jak dobrze pójdzie to na święta będzie kwitła ta lilia. ;:138
:wit
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kończę i kończę sezon, a nie mogę zakończyć. Dzisiaj poleciałam posadzić ostatnio kupione cebulki ( w sekrecie się przyznam, że dokupiłam jeszcze jedno opakowanie zawilców ) i "posiać" dolomit. Wygląda jednak na to, że 10 kg to stanowczo za mało na moją działkę. Chciał nie chciał trzeba kupić kolejne kg :roll: Zdjęć żadnych nie zrobiłam, bo pogoda listopadowa i w zasadzie nie ma co pokazać.

Ewo kielichowca masz ode mnie. To taka forumowa roślina. Ja dostałam go od Zbyszka z Borów ;:108 Pod Olsztyn też już poszedł kawałek a raczej pojechał. Nie wiem co mogą napisać...
Janku nic wielkiego nie sadzę. Trochę wiosennych cebulek. Mam do nich ogromną słabość. To już chyba moja specjalność - późne sadzenie cebulek z wyprzedaży ;:224 Migdałek Ci padł? Szkoda. Jak nie teraz to wiosną posadź. Myślę, że warto. Zjawiskowo wygląda gdy kwitnie.
Witaj Krysiu! Faktycznie dawno Cię nie było. Zdaje się, że miałaś wiosną przypomnieć się o skalniaczki. Świetnie, że wyjaśniła się sprawa Waszych działek i nabrałaś znów ochoty na działkowanie. Pamiętaj - wiosną daj znać co Ci u mnie wpadło w oko. Niestety u mnie nadal nie wiadomo tak do końca co z działkami. Niby nowa ustawa już jest, ale co wymyśli gmina nie wie nikt. Tym bardziej, że ROD na którym mam działkę ma niejasną sytuację prawną. Pożyjemy - zobaczymy. Staram się o tym nie myśleć i nie martwić na zapas. Hortensje okrywam tylko ogrodowe, bukietowych nie. Może u Was jest cieplej, że ludzie nie przykrywają hortensji.
Krysiu-Ignis wszystko na to wskazuje, że będzie to lilia bożonarodzeniowa :tan

Żadnych nowych zdjęć nie mam...Może coś optymistycznego, wiosennego pokażę :lol:
Obrazek Obrazek
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Kolejne zakupy ;:oj jak czytam o przecenach to czasami żałuję , że nie mam pod nosem jakiegoś przybytku kwiatowego :lol: ziemia rozmarznięta to nie myślę o sadzeniu a o walce z kretami które z pola zrobiły sobie tunelik do moich lilii :evil: kretów się nie boję ale tych przebrzydłych stworów co tymi korytarzami łazikować będą :roll: No wiesz stracha mi napędziłaś z tym kielichowcem ,fajnie że to zmyłka ;:130 Uwielbiam kwitnące drzewa w szczególności jabłonie i śliwy dlatego bardzo mi się podoba pierwsza fotka ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”