Ibrakadabra, zielone pokoje i krukowate, cz.4.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ibrakadabra, zielone pokoje i krukowate, cz.4.

Post »

Dziękuję za życzenia :)
Biedna Ibra coś ją pech ostatnio prześladuje :D
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jaguś moim kociastym chyba też ten wicher w łepetynkach hula...Puma mi zwaliła patelnię :twisted: ....moją ulubiona... ceramiczną i ułamała się raczka ;:145
Ale Novalis jak balsam ukoiła moja duszę ;:173 posadziłam ją na jesieni...i też myślę ,że za mało ;:306
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witajcie, witajcie :wit.
Nockę przeżyliśmy, rano cicho, biało i głucho - słońce świeci, wiatr hula dalej, ale prądu brak :evil:.
Co tu robić? Tylko złapać za szuflę... A koty zwariowały. Rzuciły się w śnieg i nawet Wicek, niespotykanie spokojny kot, zaczął szaleć w świeżym śniegu i gonić się z Ibrą :heja.
A tak to wygląda teraz, kiedy prąd wrócił i mogę z Wami pogadać.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W sumie nie było aż tak strasznie, w innych miejscach Wybrzeża było znacznie gorzej :evil:
A ten orkan powinien się nazywać Mikołaj ;:oj

Amba, zgodnie z informacją w TV orkan wlazł do Polski i zasuwa ku centrum, więc pomysł z przesunięciem Twojego powrotu na jutro wydaje się sensowny.
A jak jest na Kaszubach - sprawdzę za kilka godzin... ;:224.

Aage ;:168, nie odzywałam się ze strachu, że nie wyrobię na bieżąco "pilnować" tylu wątków, choć naprawdę mnie kusiło. Ale może zimą uda mi się bywać u Ciebie aktywnie. Bardzo podziwiam osoby, które potrafią być...wszędzie ;:oj.
Dlaczego śnił mi się akurat Novalis :?: Nie jest to moja ulubiona róża, ale może będzie :?:

Baasiku, ;:168. Ten pech to nic, Ibrakadabra to i tak niesamowita szczęściara ;:306.

Keetee ;:306, zrozumiałaś, he, he. Na Ciebie zawsze można liczyć ;:306.
Koty w istocie porąbało. Szkoda patelni ;:219. Też kiedyś miałam kota o imieniu Puma, czarnego.

Pozdrawiam serdecznie, trzymajcie się mocno i ciepło, lecę zobaczyć jak noc minęła u Was.
;:196 - Jagoda
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Podziwiam również osoby które potrafią ogarnąć naprawdę sporą ilość wątku będąc w nich na bieżąco. Ja jednak wychodzę z założenia że nie można mieć wszystkiego. Mimo wszystko zapraszam i będzie mi miło gościć Cię w moich progach ;:168
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Jaguś...ja cie ;:oj ale u ciebie śniegu.. ;:138 ....to u mnie całkiem łyso ,na dodatek zakwitł mi pierwiosnek ząbkowany....niebieski ;:224
Puma to maine coon (tricolor),ale w porównaniu do moich dachowców,jest łajzowata i niezgrabna... ;:306 Patelnia jeszcze o tym nie wie,ale została przemianowana na naczynie do zapiekania :uszy Czy ja dobrze myślę ,ze Novalis już kwitł u ciebie :?: I jak zadowolona jesteś z niej :?: Opinie są fantastyczne ...nie mówiąc o fotkach..oczekuję,że będzie zjawiskowa :uszy
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ale zima ;:oj U mnie lekko sobie pruszy, powiewy wiatru, owszem, są, lecz ogólnie raczej spokój, choć słyszę, że w W-wie coś tam jednak powywracało.
Podziwiam Jagusiu, śliczne kanciki przy rabatach. :) A co do chwaścikow to faktycznie krzewią się takie zieloniutkie na potęgę także i u mnie.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Jagódko ;:196 czytam, że nie straszny Ci orkan i jedziesz na Kaszuby. :shock:
Będę trzymać kciuki za szczęśliwą podróż. ;:215
Wyjątkowo u mnie , jak dotąd, prąd jest, odpukać. :lol:
Zazwyczaj w takich okolicznościach bywa zupełnie inaczej.
Cieszę się, że odnalazłaś Ibrę. ;:138
Chyba po raz pierwszy pokazujesz zdjęcia białych Twoich zielonych . ;:oj ;:138
:wit
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Prąd mam. Śnieg też :D Słońca natomiast nie mam ;:185
Szuwarek w śniegu wygląda niemal jak lis ;:oj Ciekawe co na to Lisica :roll:
Okami rano szalał w śniegu. Tyle, że mu zdjęć nie zrobiłam, bo wyszłam by odśnieżać. A w ogóle nie powinnam wychodzić, skoro jestem chora.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ależ Was zawiał ten orkan ;:202
U nas tylko duje i to coraz silniej, z wiatrem lecą tylko liście i gałęzie ale i tak strach się bać ;:202
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Za oknem zadyma, sypie gęsty śnieg i okrywa różyczki :heja.

No, Aage, po takim zaproszeniu to już na bank będę Ci aktywnie towarzyszyć ;:180, tym bardziej, że Twój ogród, estetyka i sposób widzenia spraw i świata wyjątkowo mi odpowiada.
Do zobaczenia u Ciebie ;:196.

Keetee
, co Ty mówisz, maine coon łajzowaty i niezgrabny, w dodatku Puma tricolor ;:oj, to jakaś ciekawostka przyrodnicza!
Wiesz, do podsumowania sezonu różanego jeszcze się nie przygotowałam, ale skoro Novalis sam się naprasza...
Mam jeden krzaczek od jesieni 2012. Kwitł tego lata, ale bez rewelacji. Poza tym, posadzony obok Boniki, bardzo stracił na urodzie... wylazł ten jego trupio - siny odcień. Niemniej kwiat wyjęty z tego kontekstu jest przepiękny. Przesadziłam go teraz w towarzystwo Pilgrima i Rhapsody in Blue, liczę, że efekt będzie dużo lepszy. Novalis jest dość trudny do dobrego skomponowania w ogrodzie, ale bukietowi pastelowych róż na pewno doda pieprzyku.
Zobaczymy jak się u nas spisze... ;:224.

Obrazek

Obrazek

Wandeczko, te rabaty w kant, to mój następny fioł ;:306. A te małe chwaściki to zmora jakaś. Dobrze, że śnieg je przykrył... Myślę, że długo się nie utrzyma, bo jest ciepło, ale sypie zdrowo.

Krysiu, tak jesteśmy uzależnieni od energii elektrycznej, że coś okropnego. Ani radia, ani telewizji, ani komputera (czyli siedzisz, jak tabaka w rogu i nie wiesz, co się na świecie dzieje), zimno, bo starter pieca na prąd, z lodówki kapie... ;:223.
W dzień to jeszcze, jeszcze, można poczytać, posprzątać albo co, ale po zmroku... ;:222.
Trzymaj kciuki za jazdę, choć mam nadzieję, że co miało się przewrócić, to już się przewróciło ;:306.
Wydaje mi się, że zeszłej zimy pokazywałam białe zielone pokoje, choć pewnie niewiele, bo białego wszyscy mieliśmy dość ;:219.

Sweety, chorutka :?: Przeziębiłaś się :?:
Wiesz, jak nie ma roboty na kogo zwalić, to chciał - nie chciał, nawet z łoża boleści trzeba się zwlec i złapać za szuflę. Oj, znam ten ból. Ale Ty się, detyno, kuruj...
Szalejące w śniegu koty trudno sfotografować, za szybko latają ;:224. To tylko Ty potrafisz swojego Puszka Okruszka "zdjąć" w pędzie :shock:.
Trzymaj się i nie daj się chorobie;:215.

Edulkotku, trzymaj się i Ty ;:215. przeżyliśmy już niejedną zadymę, przeżyjemy i tę.
Ja się cieszę ze śniegu, który przykrywa różyczki. A do sztormów na Wybrzeżu jesteśmy przyzwyczajeni. Dobrze, że dachów nie zrywa..., ale ile już w Pruszczu wielkich wierzb płaczących zostało przez wiatr powalonych ( ;:145) od kiedy tu mieszkam, ostały się tylko nieliczne...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit Jagoda
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Takich widoków mi trzeba za moimi oknami....Jaguś dmuchaj do mnie ;:224
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aage, naprawdę lubisz śnieżysko ;:oj.
Ja wolę zimy typu angielskiego, dżdżyste, chłodne, mgliste, zgniłozielone, porośnięte mchem... ;:170.
No ostatecznie może go trochę spaść na Boże Narodzenie.
OK. Zostawię trochę śniegu na różach, a reszta... fruuu do Agnieszki ;:306.

;:196 - Jagoda

Chyba sobie wykrakałam tego elektryka ;:306. Z niewiadomych przyczyn nie mam światła na piętrze domu. A na parterze jest ;:218.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie śnieżnej tradycji musi stać się zadość a więc czekam dalej :D
Ja chyba w klimacie Anglii nie mogłabym żyć, lubię mgły ale do zdjęć ;:224
Wysyłaj śnieg, ja już jestem gotowa na jego przyjęcie...liczę że weekend będzie biały.
;:196

P.S Awaria prądu przez Ksawerego?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jaguś wracam jutro..chyba :?
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Mam nadzieję, że to chwilowy brak jakiejś fazy.
I łudzę się, że na Kaszuby nie pojechałaś, bo w tamtych stronach i nie, tylko komunikacyjny Armagedon ;:202 .
Nie odważyłam się dzisiaj wyruszyć autkiem i dobrze. Przeżyłam horror wracając z pracy ;:202 .
Co do spotkania, bardzo chętnie, niech tylko Ksawery raczy odejść.
;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”