Ogród 100 róż cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród 100 róż cz. II

Post »

Jaguś, cieszy mnie Twoja opinia o Avalon.
Postaram się kontynuować, chociaż pewnie moje uwagi niejedną znawczynię rozbawią :wink:
Króliczek przebywa u mnie tylko tymczasowo... Widzę jednak, że perspektywa jego zwrotu coraz bardziej się oddala... ;:224

Maju, no właśnie tego czasu wiecznie nam brakuje. Jest tyle fajnych miejsc, ale często nie wyrabiam nawet żeby zajrzeć...
Co do Blühwunder 08 ? to ona jest jednak wyższa niż szersza. Tam rosło 5 krzaków, więc stąd może takie wrażenie.

Jadziu, u mnie z kolei różowy dominuje, chociaż takie ciemniejsze też lubię, a i kolorek takiej novaliski mi odpowiada :wink:
Ciekawe jak szybko Abraham wespnie się na pergolę.

Fraszka, komplement przekazany. Nie sądziłam nigdy, że królik może być tak wielkim pieszczochem jak np. pies ;:oj

Kasiu, to króliczka, więc wiedziała jak pozować :D

Alfabetu zatem c.d.

Bonica 82 . To 5-letni krzew. Rośnie dosyć szeroko. Jest po prostu niezawodna. Patrzę właśnie na nią przez okno; wciąż kwitnie :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bremer Stadtmusikanten. Pierwszy sezon u mnie. Fajna niemiecka, obficie kwitnąca róża. Podmianki nie przewiduję :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

U mnie dzisiaj 9 na plusie :)
W piątek wyjechała z Belgii ostatnia moja ? w tym sezonie paczka różana. Cieszę się, że nie zastanie mnie zima przy sadzeniu wyczekiwanych krzewów.

:wit
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu też jeszcze oczekujesz różyczek :roll: taka przypadłość zakręconych różami że ciągle czekamy na jakieś panienki ;:306 dobrze że ciągle ciepło to i sadzenie można uskuteczniać ;:215
Mam Bonicę z patyczka, pierwszy rok kwitła i mam nadzieję że będę z niej bardzo zadowolona ;:333
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Majka czy to ta moja ukorzeniona Bonica .Ja swoją przesadziłam w bardziej eksponowane miejsce ,ale widzę ,że będę musiała jej coś białego dosadzić tak jak u Ani przetacznik biały coś z bieli ,bo podoba mi się ta kompozycja .Aniu czyli sadzenia ciąg dalszy :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Aniu dwie pierwsze fotki zauroczyły mnie.
Pięknie się prezentuje Bonica w towarzystwie tych białych i niebieskich kwiatów.
Mogłabyś napisać co to jest :?:
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

;:145

Witaj AnaAn , jestem na jakimś tam etapie choroby różanej, pewna forumka poleciła mi zajrzeć do Ciebie! Niestety nie wyświetlają mi się zdjęcia! Jedynie kilka pierwszych ,w pierwszym wątku a potem nic! :twisted: Widzę,że tylko u mnie ten problem,bo wszyscy się zachwycają czymś czego ja tylko nazwy i opisy mogę przeczytać. Jestem zdruzgotana. Czy wiecie co może być tego powodem?
serdecznie Cię pozdrawiam,może uda mi się obejrzeć Twoje piękne róże.
Pozdrawiam-Ewa
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

AnaAn pisze:Fraszka, komplement przekazany. Nie sądziłam nigdy, że królik może być tak wielkim pieszczochem jak np. pies ;:oj
Ha, też nie wiedziałam ;:oj miałam kiedyś dwie świnki morskie i były kompletnie aspołeczne :wink:
Dziś zachwycam się Bonicą ;:oj piękna róża w przepięknej, pastelowej aranżacji ;:167
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aniu ?. na Sharifę Asma poczekam?. :;230 nawet i cały roczek?. ;:65 ;:65
Nie wiem dlaczego zrozumiałam, że masz ją w donicy?.. ;:131
Czytałam, że już jedzie?? widzisz?. :D zdążysz jeszcze posadzić do gruntu.
Maślane różyczki bardzo mi się podobają. Myślałam, że to jest Sourire de Mireille, ale nie chciałam zgadywać.
Tosia jest fajna?? ;:168 pewnie baraszkuje po rabatkach ?. :;230
I ja zachwycam się Bonicą?.. , a Muzykanci nie chcieli mi grać na rabatce jak ja lubię?. a, może trafiłam na słabą sadzonkę.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Bonica faktycznie przecudna :D Ale żeby jeszcze kwitła ;:oj U mnie śniegu całkiem sporo i kwitnieniu jakiejkolwiek nie ma mowy. Ale na krzaczkach wciąż pełno liści ;:oj Śnieg w sumie nas zaskoczył, bo po ciepłych dniach w nocy gwałtownie zrobiło się zimno i spadł śnieg. Tym samym u mnie tylko nowości i kilka róż koło pergoli oraz z tyłu domu mają kopczyk, a reszta nie ;:185 Reszta to porządnie zakorzenione róże, więc mam nadzieję, że nic im nie będzie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jeszcze czekasz na róże? :shock: jej.....a może zdradzisz jakie ślicznotki do Ciebie jadą? ;:183
alfabet różany.....jej ;:167
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aniu, świetne zdjęcia Bonici!To białe towarzystwo to szałwia? Cudny duet.
Moja Bonica jeszcze słabo się spisuje. Przesadzona z innego ogrodu, pierwszy rok u mnie i szału nie było. Ale poczekam, bo widzę, że warto ;:108
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Aniu siedzę właśnie przy drugim komputerze i mam wszystkie zdjęcia! ;:138
tak więc wracam do pierwszego wątku i będę podpatrywać! :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju, no czekam jeszcze. Paczka powinna dojść w najbliższych dniach. Robi się coraz zimniej, ale nie mam wyjścia ? muszę posadzić te róże.
Z Boniki będziesz zadowolona, bo ona ?sama rośnie?, w dodatku bardzo wytrwale kwitnie :)

Jadziu , to szałwia omszona Alba. Wysadziłam ją jednak z tamtego miejsca, bo zajmowała go zbyt wiele.

Ewciu, to szałwia omszona ? biała i niebieska. W miejsce tej białej rośnie już kolejna niebieska.

Witam Cię Ewa, tak myślałam, że to jakieś przejściowe kłopoty z kompem.. Zapraszam :)

Natalka, ja też zachwycam się Boniką, mimo że to taka ?zwykła? róża.
Świnki może właśnie dlatego były takie aspołeczne, że miały własne towarzystwo, chociaż na tych zwierzakach to już się nie znam kompletnie...

Majuś, Sharifę planuję wstępnie posadzić w donicy. Tylko dojechać nie może... :;230 Kto wie, może ten kilof się jednak przyda...
Ciekawe na jaką angielkę wymieniłaś tych biednych grajków :D

Ania, Bonica zawsze u mnie kwitnie jeszcze w grudniu. Najważniejsze, że kopczyki dostały Twoje świeżaki :) Poza tym, jeśli sprawdzi się prognoza pogody w wydaniu amerykańskim, to po lekkiej zimie, te kopczyki w marcu już będziemy rozgarniać :)

Marta, czekam jeszcze na Purple Eden, Tranquility, Charles?a Rennie Mackintosh?a i Sharifę Asmę :)

Kasiu, to białe to szałwia, ale jak napisałam wyżej już ją z tamtego miejsca usunęłam (4 fotka). Twoja Bonica w przyszłym roku z pewnością da czadu :D Zostawiłaś jej sporo miejsca?
Ciekawa jestem, co to za 12 różyczek pojawiło się u Ciebie... Stawiam m.in. na nowy rambler Austina:)

Cinderella. Ponarzekałam sobie na nią w tym roku. Najbardziej mi chyba jednak przeszkadzają dosyć długie przerwy w kwitnieniu.
Niestety u mnie rośnie w donicy, w dodatku na zadaszonym tarasie, a więc warunki ma trochę spartańskie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Claire Austin. Okrutna z niej bałaganiara. Kwiaty bardzo szybko się osypują, a że są bardzo pełne, więc wokół krzaka jest zawsze mnóstwo płatków. Urody jednak nie można jej odmówić, choć sam krzew u mnie jest dość ?nieporządny? (przyporządkowanie wg nowej nomenklatury zaczerpniętej wprost od Alexii :wink: ) Nie choruje.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit
U mnie dzisiaj +6, co mnie niezmiernie cieszy, bo cały czas czekam na różaną przesyłkę...

Claire Marshall. To, że chwyciła plamy, pod koniec września chyba, już pisałam. Jest jednak jedną z moich ulubionych. Na ogół nie przywiązuję większej wagi do zapachu róż, ale Claire Marshall pachnie, a pachnie pięknie i intensywnie. Liczę na to, że w przyszłym roku krzaczki się jeszcze ładniej rozbudują i efekt fuksjowej plamy będzie jeszcze lepszy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W towarzystwie Falstaff?a ? mój superduet ;:167
Obrazek
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Stanowczo podtrzymuję, że bardzo rzetelnie prezentujesz róże, nie kryjąc ich ułomności ;:108.
Bonica i u mnie bujnie kwitnie do dziś.
Bremer Stadtmusikanten, jak na pierwszy sezon, spisali się na medal.
A Clair Marshall ;:167 nabyłam m. in. dzięki Tobie. U mnie rośnie w duecie z J.W. von Goethe.. Efekt powinien być podobny do Twojego super - duetu ;:215.
Po ile krzaczków tych róż posadziłaś :?:

;:196 Jagoda
PS. Na jakie różyczki jeszcze czekasz?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Cześć Aniu?. nie próżnujesz?? ;:196 przyjemnie jest popatrzeć na to co się bardzo lubi ? ;:168
W porównaniu do ?nieporządnej? Claire Austin?., Claire Marshall jest bardzo ?porządna? ? jej kwiaty utrzymują się
wyjątkowo długo?. prawda :D
Również bardzo ją lubię. Dodać można jeszcze, że ładnie znosi palące słonko.
Fajnie jest czekać na paczuszkę?? :heja daj znać czy jesteś zadowolona z jakości sadzonek.
Masz tyle na plusie, a u mnie jest bardzo zimno.... brrr. ;:303
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”