Ogród 100 róż cz. II
-
April
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród 100 róż cz. II
Aniu, dlaczego napisałaś że nie tęsknisz za Avalonem? Czym cie zawiódł?
Jest piękny, ten kształt kwiatu. I mimo że nie przepadam za tą kolorystyką bo wolę czysto białe, to dla tej róży mogłabym zrobić wyjątek.
Jest piękny, ten kształt kwiatu. I mimo że nie przepadam za tą kolorystyką bo wolę czysto białe, to dla tej róży mogłabym zrobić wyjątek.
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Nie mogę pojąć Twojej niechęci do Avalona, Aniu, nijak nie mogę.
U mnie to róża numer 1, takie maślane cudo.
Twoja też pięknie wygląda...
.
Jagoda
U mnie to róża numer 1, takie maślane cudo.
Twoja też pięknie wygląda...
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sharifa Asma, to moje marzenie.
Piękna Austinka, chyba niedoceniana u nas.
Ania jak się nazywa róża w wazonie ta w kolorze masełka?
Róże masz już posadzone?
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Purpurowy kolor bardzo lubię
jest szlachetny i bardzo wdzięczny
Róże w wazonie wnoszą piękny kolor i zapach na te pochmurne dni 
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Nie moge się doczekać następnego sezonu różanego w Twoim ogrodzie. I ogolnie tych zmian, na rabacie.
Jakie piękne róże będą
Ciepłe pozdrowienia
czy u Was też tak wieje?
Jakie piękne róże będą
Ciepłe pozdrowienia
Pozdrawiam
- Dyskrecja

- Od: 22 lis 2010, o 20:01
Piękne letnie różane wspomnienia, dobrze że alfabetycznie, będę czekać szczególnie na kolejne angielki.
To świetny zakup, dawno temu już o niej myślałam kiedy pokazywała ją Daisy, teraz już z miejscówkami u mnie krucho więc nie wiem czy kiedykolwiek ją kupię.AnaAn pisze:Charles?a Rennie Mackintosh?a czekam z utęsknieniem...
-
ewazawady
- 500p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:20
Heniu, pamiętasz jeszcze Daisy i jej ogród?!
Aniu, przepraszam, ale rozumiesz... wspomnienia...
Z uwagą będę przyglądała się Tranquility u Ciebie. Przydałoby mi się kilka białych angielek ale coś nie mogę się zdecydować. Mam Winchestery i wszystkie inne porównuję do nich i ciągle coś nie tak.
Aniu, przepraszam, ale rozumiesz... wspomnienia...
Z uwagą będę przyglądała się Tranquility u Ciebie. Przydałoby mi się kilka białych angielek ale coś nie mogę się zdecydować. Mam Winchestery i wszystkie inne porównuję do nich i ciągle coś nie tak.
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ja tak pragnęłam mieć u siebie Avalona ,wiec tak sie ucieszyłam jak w Oszołomie był w ofercie .Niestety zamiast uwiecznionego na fotce Avalona mam w realu Abrahama Darby
No cóż przyjęłam go bo przecież tak pięknej róży nie wyrzucę na bruk dlatego z radością oglądam fotki Twojego.Szkoda ,ze go wyrugowałaś 
- Dyskrecja

- Od: 22 lis 2010, o 20:01
Ewuniu, oczywiście że pamiętam, szkoda że już nie jest aktywna na Forum, jej różany ogród był inspiracją dla wielu osób.ewazawady pisze:Heniu, pamiętasz jeszcze Daisy i jej ogród?!
Dzień dobry
Dziękuję wszystkim za miłe wizyty
Aprilku, ja też się zachwycałam urodą Avalona, ale tylko w pierwszym kwitnieniu. Później oba krzaki bardzo chorowały i marnie kwitły.
Jaguś, wiem że u Ciebie Avalon to numer 1. Może moim się u mnie nie spodobało
Jest tyle pięknych róż, które mnie zachwycają, więc szkoda mi miejsca (bardzo już reglamentowe) na kłopotliwe krzaczki.
Majeczko, to jeszcze trochę poczekasz, bo ja ją dopiero zamówiłam. We wspominkach będzie na literę S, ale pewnie dopiero w przyszłym roku
Widzę, że ta maślana w wazonie coś za Tobą chodzi... to Sourire de Mireille.
Nie mam dalej przesyłki z Fil, m.in. z ową Sharifą Asmą. Pewnie będę musiała kuć kilofem, żeby posadzić róże
Fraszka, w bukiecie rozwijają się kolejne pąki
Justyś, ja też już bym chciała zobaczyć, co z tych wszystkich nowości wyjdzie. Na lepszy efekt trzeba będzie poczekać jeszcze pewnie 2-3 sezony, ale od czego mamy wyobraźnię
Większości zmian nie planowałam, a jednak sporo tego wyszło. Wczoraj oglądałam letnie zdjęcia i nasunęły mi się kolejne
Owszem wiało, ale jak na nasze zachodniopomorskie klimaty, to raczej średnio
Heniu, to pooglądasz Charles?a u mnie i jeśli Cię zachwyci, to może i miejscówka się znajdzie
Ewa, spoko ? możecie wspominać do woli
Temat przewodni: Charles Rennie Mackintosh na tyle mnie zaintrygował, że postanowiłam odkopać wątek Daisy. Okazało się, że znam ten ogród, ale z innego forum. No cóż podglądam róże i wątki różomaniaczek nie od dziś
Jeśli Tranquility wyjdzie w realu taka jak na fotkach i będzie tak długo trzymać kwiaty jak czytałam, to będę zachwycona:)
Swoją Winchester Cathedral też bardzo lubię.
Jadziu, ja dzisiaj bym się ucieszyła z takiej pomyłki
Tylko Abraham znacznie więcej miejsca potrzebuje...
Teraz żałuję, że nie spytałam, czy ktoś nie chciałby przygarnąć moich Avalonów; może w innych warunkach byłoby im lepiej ...
Baronesse. Krzaczek dosadzony wiosną jeszcze kwitnie. Większość róż na rabacie z baronesskami to świeżaki, więc ogólnie szału nie ma. Z bliska widać więcej kory niż kwiatów. Baronesse jest zdrową odmianą i co ważne długo utrzymuje kwiaty.

Blühwunder 08. Typowa rabatówka o wyprostowanym pokroju i półpełnych kwiatkach. Bardzo zdrowa i niekłopotliwa (ADR).
Nie mam już tej róży. Trafiła do mnie przez przypadek, ale jakoś nie mogłam się do niej przekonać ? to róża nie do końca w moim typie... Jej miejsce zajęły Swany i topiary (topiarki) z bukszpanu

Tośce się jednak spodobała...

Dziękuję wszystkim za miłe wizyty
Aprilku, ja też się zachwycałam urodą Avalona, ale tylko w pierwszym kwitnieniu. Później oba krzaki bardzo chorowały i marnie kwitły.
Jaguś, wiem że u Ciebie Avalon to numer 1. Może moim się u mnie nie spodobało
Jest tyle pięknych róż, które mnie zachwycają, więc szkoda mi miejsca (bardzo już reglamentowe) na kłopotliwe krzaczki.
Majeczko, to jeszcze trochę poczekasz, bo ja ją dopiero zamówiłam. We wspominkach będzie na literę S, ale pewnie dopiero w przyszłym roku
Widzę, że ta maślana w wazonie coś za Tobą chodzi... to Sourire de Mireille.
Nie mam dalej przesyłki z Fil, m.in. z ową Sharifą Asmą. Pewnie będę musiała kuć kilofem, żeby posadzić róże
Fraszka, w bukiecie rozwijają się kolejne pąki
Justyś, ja też już bym chciała zobaczyć, co z tych wszystkich nowości wyjdzie. Na lepszy efekt trzeba będzie poczekać jeszcze pewnie 2-3 sezony, ale od czego mamy wyobraźnię
Większości zmian nie planowałam, a jednak sporo tego wyszło. Wczoraj oglądałam letnie zdjęcia i nasunęły mi się kolejne
Owszem wiało, ale jak na nasze zachodniopomorskie klimaty, to raczej średnio
Heniu, to pooglądasz Charles?a u mnie i jeśli Cię zachwyci, to może i miejscówka się znajdzie
Ewa, spoko ? możecie wspominać do woli
Jeśli Tranquility wyjdzie w realu taka jak na fotkach i będzie tak długo trzymać kwiaty jak czytałam, to będę zachwycona:)
Swoją Winchester Cathedral też bardzo lubię.
Jadziu, ja dzisiaj bym się ucieszyła z takiej pomyłki
Teraz żałuję, że nie spytałam, czy ktoś nie chciałby przygarnąć moich Avalonów; może w innych warunkach byłoby im lepiej ...
Baronesse. Krzaczek dosadzony wiosną jeszcze kwitnie. Większość róż na rabacie z baronesskami to świeżaki, więc ogólnie szału nie ma. Z bliska widać więcej kory niż kwiatów. Baronesse jest zdrową odmianą i co ważne długo utrzymuje kwiaty.

Blühwunder 08. Typowa rabatówka o wyprostowanym pokroju i półpełnych kwiatkach. Bardzo zdrowa i niekłopotliwa (ADR).
Nie mam już tej róży. Trafiła do mnie przez przypadek, ale jakoś nie mogłam się do niej przekonać ? to róża nie do końca w moim typie... Jej miejsce zajęły Swany i topiary (topiarki) z bukszpanu

Tośce się jednak spodobała...

Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Baronesse nabyłam jesienią. Cieszy mnie Twoja dobra opinia o tej róży.
Piękny widoczek króliczka pod krzaczkiem
.
Te zwierzątka widuje się rzadko na FO, królują koty i psy...
Przegląd róż dokonany przez Ciebie uważam za bardzo pouczający.
Kontynuuj zatem. Czytam pilnie.
Jagoda
PS. Avalon wcale nie jest kłopotliwy
.
Piękny widoczek króliczka pod krzaczkiem
Te zwierzątka widuje się rzadko na FO, królują koty i psy...
Przegląd róż dokonany przez Ciebie uważam za bardzo pouczający.
Kontynuuj zatem. Czytam pilnie.
PS. Avalon wcale nie jest kłopotliwy
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aniu ja wcale nie oczekuję wpisów za każdym razem jak wpadasz pooglądaćMaju, to tak jak ja zwykle u Ciebie. Następnym razem pomacham, dobrze?
Ale jak nadejdzie zimowy czas to pewnie dłużej posiedzę na forum, pewnie inni podobnie.
Dzisiaj zaciekawiła mnie Blühwunder 08 i nie tylko Tosi się podoba
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Blühwunder 08 piękna chociaż z różu jako takiego mam tylko jedna różyczkę Szent Erzsebeth .Kocham czerwienie i ciemniejsze kolory takie bordo ,lila i trupie jak moja koleżanka nazywa niby niebieskie [SISI], ale ta przypadła mi go gustu .Abraham będzie dzielił pergolę z Charlesem Austinem będzie mieć także oparcie na jego sztywnych łodygach
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Ale śliczny, puchaty królik
przekaż jej komplement ode mnie
A róże - cudowne oczywiście
A róże - cudowne oczywiście
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Aniu, śliczny ten króliczek z różą
Baronesse również chwalę, świetna róża
Fajowy ten Twój różany alfabet
Baronesse również chwalę, świetna róża
Fajowy ten Twój różany alfabet