Mój ogród wśród łąk
-
PEPSI
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród wśród łąk
Dorota - masz rację
. Na forum zaglądałam od dawna, czytałam, podglądałam, korzystałam z fachowych porad. W końcu odważyłam się i ja pokazać swoje widoczki ogrodowe. Nie mam za dużo zdjęć, dopiero od niedawna ( to sprawka forumowiczów) zaczęłam uwieczniać kwiatki i rabatki na zdjęciach. Inny problem, to taki, że ja bardziej na bakier z fotografowaniem, ale ... damy radę, tak myślę. 
- Piotr=)

- Od: 24 maja 2008, o 17:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale się rozkręcasz ogród cudny 
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
-
PEPSI

Troszkę widoczków na dzisiejszy dzień, czyli powspominajmy lato. Tak sobie postanowiłam, że skoro na dworzu ponurzasto, to chociaż tutaj niech będzie kolorowo i radośnie.

- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Gosiu hej
cudnie jest powspominać lato...te kolory...ech jak ja za nimi tęsknię 
-
PEPSI

Piotrze - cieszę się, że podobają Ci się moje wyczyny ogrodowe
Ja uwielbiam prace w ogrodzie, podziwiam tą przyrodę, że jest taka kolorowa, cudna. Niestety, ciągle mam za mało czasu, żeby zrealizować wszystkie moje plany
.
Małgosiu witaj wśród uzależnionych od wszelakiego kwiecia
Ogród masz cudownie kolorowy
Ogród masz cudownie kolorowy
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- MariaWy
- 1000p

- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Witam Małgosiu ale masz duży i śliczny ogród a sierściuchy wspaniałe .!!!!
Piękne to wspomnienie lata aż cieplej się zrobiło.
Piękne to wspomnienie lata aż cieplej się zrobiło.
-
PEPSI

Reniu - to już pewne? diagnoza brzmi :uzależnienie?No to ja się cieszę
Dziękuję za odwiedzinki, zapraszam.
Marysiu - dziękuję
Marysiu - dziękuję
-
PEPSI

Dziś zrobiłam przegląd moich domowych. Nie ma ich wiele, większość to storczyki, które mają teraz pauzę i
jako takie w stanie bezkwiatowym nie nadają się na sesję. A reszta daje jakoś radę, chociaż pańcia zajęta raczej ogrodowymi. W lutym parapety będą mi potrzebne 
Jedyny, który obecnie kwitnie.

A hoję dostałam 3 dni temu od koleżanki

A ta hoja rośnie u mnie już kilkanaście lat ( co jakiś czas przechodzi lifting) i nigdy nie kwitła, co ciekawe jej "dzieci" kwitną w zaprzyjaźnionych domach. Dlaczego?

Beniaminek to mój ulubieniec, bezproblemowy zupełnie.

Szczawik całe lato stoi sobie na tarasie, w zacienionym miejscu, zimę spędza w domku. Wiosną też czeka go lifting

A tego koleusa mam od nasionka. Zimuje sobie teraz w domku, wiosną też będzie poddany klonowaniu.

Pelaśka, też od nasionka, zimująca i oczekująca na wiosnę w celu rozmnożenia się

Hibiskus pięknie kwitł latem, teraz jeden pączek zostawił, a jeden zrzucił. Może da radę...

A tu po prostu zamia - też ją lubię, mieszka od niedawna, poprzedniczce dawałam za dużo picia - wiadomo jak się skończyło, te rosliny są super, wszędzie im dobrze; moja koleżanka ma zamię na południowej wystawie, moja rośnie w ciemnym rogu w pokoju

Pozdrawiam.
Jedyny, który obecnie kwitnie.

A hoję dostałam 3 dni temu od koleżanki

A ta hoja rośnie u mnie już kilkanaście lat ( co jakiś czas przechodzi lifting) i nigdy nie kwitła, co ciekawe jej "dzieci" kwitną w zaprzyjaźnionych domach. Dlaczego?

Beniaminek to mój ulubieniec, bezproblemowy zupełnie.

Szczawik całe lato stoi sobie na tarasie, w zacienionym miejscu, zimę spędza w domku. Wiosną też czeka go lifting

A tego koleusa mam od nasionka. Zimuje sobie teraz w domku, wiosną też będzie poddany klonowaniu.

Pelaśka, też od nasionka, zimująca i oczekująca na wiosnę w celu rozmnożenia się

Hibiskus pięknie kwitł latem, teraz jeden pączek zostawił, a jeden zrzucił. Może da radę...

A tu po prostu zamia - też ją lubię, mieszka od niedawna, poprzedniczce dawałam za dużo picia - wiadomo jak się skończyło, te rosliny są super, wszędzie im dobrze; moja koleżanka ma zamię na południowej wystawie, moja rośnie w ciemnym rogu w pokoju

Pozdrawiam.
- madusia
- 1000p

- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Kontakt:
Storczyk śliczny

-
PEPSI

Aniu moja sąsiadko ( właśnie wróciłam z Grudziądza
)- dziękuję za odwiedzinki po raz kolejny
Przepraszam,że nie odpisuję za kolejnością, ale jakiś chaos mi się zakradł w odczytywaniu odpowiedzi. Na przeprosinki dla Ciebie

Madziu - dziękuję
. Jeżeli chodzi o storczyki, to są dla mnie nadal zagadką. Wszyscy się pytają: co robisz, że tak kwitną? A ja nie wiem co ja robię
Po prostu tak mam, że u mnie jest im dobrze
. Czekam, aż wszystkie panienki pokażą swoje wdzięki, wtedy je obfocę. Pozdrawiam.

Madziu - dziękuję
- madusia
- 1000p

- Od: 19 paź 2013, o 20:15
- Kontakt:
- MariaWy
- 1000p

- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Małgosiu ja mam też hoje już kilka lat i też kwiatów nie widziałam ,natomiast beniaminy rosną u mnie też bez problemowo,jednego musiałam wydać bo przez sufit chciał wejść do sąsiadów.
-
PEPSI

Witam wtorkowo. Listopadowa, ponura aura dopadła i mnie. Za oknem deszczowo, ponurzasto i mglisto się porobiło. Tak sobie myślę,dobrze się stało, że jest to forum. Można pospacerować po ogrodach pełnych kolorowych, cudownych kwiatów, nacieszyć oko precyzją poczynań ogrodowych i nawiązać wspaniałe znajomości. Przed snem, leżąc w łóżku snuję wizje nowych wyzwań ogrodowych, planuję, kupuję, przesadzam, rozsadzam. Pozdrawiam.
Piotrze - nie wiem, czy to wypada, w końcu toś Ty chłopak, ale skoro spodobała Ci się róża, to mam i dla Ciebie mały supraizik

Dla Magdy mam obiecanego grubosza "pracowego"

Marysiu, czy może wiesz dlaczego nasze hoje nie kwitły?
Piotrze - nie wiem, czy to wypada, w końcu toś Ty chłopak, ale skoro spodobała Ci się róża, to mam i dla Ciebie mały supraizik

Dla Magdy mam obiecanego grubosza "pracowego"

Marysiu, czy może wiesz dlaczego nasze hoje nie kwitły?