Ogródek Gosi cz.11
Re: Ogródek Gosi cz.11
Ta Vanilla zawsze tak wygląda, czy to tylko taki jesienny układ płatków?
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
Gosiu, jesień zatrzymała się u Ciebie na dłużej - pięknie jeszcze wygląda ogród, przewija się coś kwitnącego, jest ciekawie i wciąż kolorowo. U mnie już typowy czas tuż przed zimą. Ale z tegorocznej jesieni jestem mega zadowolona 
Miłego nowego tygodnia!

Miłego nowego tygodnia!
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie tez jeszcze ladnie zielono a ze zebralam wiecej iglaczkow, to nawet przyjemnie wyglada teraz jak juz wszystkie kwiaty powycinalam.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Gosiu,ogród z pomocą późnych roślin super wygląda,i myślę że to jeszcze trochę potrwa, 

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Gosiu zdecydowanie poprawi i pomoże roślinom w lepszym wzroście. Ja tak podlewałam słabe młode azalie wielkokwiatowe i młodą sadzonkę hortensji. Nie umiałam patrzeć jak mdlały podczas upałów mimo że dzień wcześniej były podlane, Rozrobiłam chyba dwa razy biohumus i podlałam je w odstępie chyba 2 tygodni. Efekt był widoczny dość szybko, pewnie wzmocniły im się korzenie, wydłużyły a ziemia wokół nabrała lepszej chłonności. A najsłabsza azalia urosła dość sporo i chyba ma pączki kwiatowe. W przyszłym sezonie będę wszystkie rośliny podlewać biohumusem przynajmniej 3-4 razy.I myślałam, żeby wiosną wszystkie rośliny popodlewać biohumusem. Może poprawi glebę?

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga, faktycznie nawet trawnik jest mega zielony.
Ale już zaczyna żółknąć modrzew, znak to, że zima się jednak zbliża
Izuś, tak to taki zielonkawy odcień e cri
Agness, smagliczka w tym roku szaleje. Mam jej całe łany. Teraz wygląda to rewelacyjnie
Aniu, ja też mam nadzieję. Przede wszystkim chodzi mi o mnie
Aniu, powiem szczerze, że nie wiem. Jakoś do tej pory ta rózyczka nie pokazywała swojego uroku. Ale kładę to na karb zacienienia. Dopiero w sierpniu dostała dużo słoneczka i zaczęła od razu wytwarzać pąki. Te kwiaty które widzisz są już chyba 3, czy 4 tydzien
Jest zdrowa. Takie róże uwielbiam
Więcej zdjęć znajdziesz u An-ki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=39652
Agunia, faktycznie już od paru tygodni za oknem mam takie same widoki. U mnie jest ogólenie dużo kwitnących roślin, Twój ogród jest bardziej stonowany.
Ja również życzę udanego Tygodnia. To w tym trzeba trzymać kciuki? dokładnie kiedy?
Jula, dlatego ja tak mieszam rosliny, żeby i zimą móc wyjrzeć przez okno i oko nacieszyć. Fajnie, że dokupiłaś iglaczków.
Martuś, późne rośliny są super. Myślę o zwiekszeniu liczny chryzantem. O tej porze to najlepsze rosliny
Maju, zatem idę w dobrym kierunku. Nie wiem czy dam rade podlać więcej niż 2 razy, ale będę się starała. Może to, że moje róże w sumie w tym roku ładnie kwitły to był efekt wiosennego podlewania? Muszę koniecznie zrobić zapas przez zimę
Ale już zaczyna żółknąć modrzew, znak to, że zima się jednak zbliża
Izuś, tak to taki zielonkawy odcień e cri

Agness, smagliczka w tym roku szaleje. Mam jej całe łany. Teraz wygląda to rewelacyjnie
Aniu, ja też mam nadzieję. Przede wszystkim chodzi mi o mnie

Aniu, powiem szczerze, że nie wiem. Jakoś do tej pory ta rózyczka nie pokazywała swojego uroku. Ale kładę to na karb zacienienia. Dopiero w sierpniu dostała dużo słoneczka i zaczęła od razu wytwarzać pąki. Te kwiaty które widzisz są już chyba 3, czy 4 tydzien

Więcej zdjęć znajdziesz u An-ki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=39652
Agunia, faktycznie już od paru tygodni za oknem mam takie same widoki. U mnie jest ogólenie dużo kwitnących roślin, Twój ogród jest bardziej stonowany.
Ja również życzę udanego Tygodnia. To w tym trzeba trzymać kciuki? dokładnie kiedy?
Jula, dlatego ja tak mieszam rosliny, żeby i zimą móc wyjrzeć przez okno i oko nacieszyć. Fajnie, że dokupiłaś iglaczków.
Martuś, późne rośliny są super. Myślę o zwiekszeniu liczny chryzantem. O tej porze to najlepsze rosliny
Maju, zatem idę w dobrym kierunku. Nie wiem czy dam rade podlać więcej niż 2 razy, ale będę się starała. Może to, że moje róże w sumie w tym roku ładnie kwitły to był efekt wiosennego podlewania? Muszę koniecznie zrobić zapas przez zimę
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Moj modrzewiowy Pies z dredami, juz dawno zzolkl i prawie zrzucil igly a roze kwitly dalej. The Fairy, ktorych nie scinalam ciagle zawiazuja nowe paki - lubie te rozyczki, niby takie nic a ciesza.
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Ciągle zapowiadasz że ostatnie zdjęcia i ciągle coś nowego, ładnego wynajdujesz
Ja nawet nie wchodzę do ogrodu, bo jak, po ciemku? A w sobotę jak trochę czasu spędziłam na kopcowaniu i obrywaniu liści różom to musiałam potem do sauny chodzić na wygrzewanie bo tak mnie przewiało i połamało, że nie miałam siły wstać z łóżka.

Ja nawet nie wchodzę do ogrodu, bo jak, po ciemku? A w sobotę jak trochę czasu spędziłam na kopcowaniu i obrywaniu liści różom to musiałam potem do sauny chodzić na wygrzewanie bo tak mnie przewiało i połamało, że nie miałam siły wstać z łóżka.
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
fakt, zimno się zrobiło... ja też jakoś nie mogę sie przełamać, żeby dłużej podziałać w ogrodzie, a tyle jeszcze sobie zaplanowałam robót przed zimą...
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na zdjęciach nie widać, że listopad już prawie schodzi ze sceny. Całkiem wiele kwitnących jeszcze u Ciebie 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Gosiu,piękna dziś pogoda ,więc życzę ci pięknego pogodnego dnia 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jula, mój też żółkł, ale trzyma nadal igiełki. Znaczy się zima dopiero nadchodzi.I to chyba niezbyt mroźna jak na razie.
U mnie masę róż ma nowe pąki.Trochę się tego obawiam. Czy je ściąć?
Renatko, niestety nie znam nazwy. Dostałam ją od sąsiadki.
Jolu, dzisiaj już ostatnie zdjęcia. I zacznę wspomnienia
Uwielbiam oglądać jak to wszystko kwitło.
Całe szczęście ja już zakopcowałam za radą dziewczyn wcześniej. W tę sobotę tylko zadołowałam 2 rózyczki.
Wspólczuje przemarznięcia. Nie cierpię pracować w takich warunkach. Dlatego wszelkie prace porządkowe odkładam na wiosnę. I tak nikt tego bałaganu oglądać nie będzie
Ewo, nareszcie się pokazałaś
Zostaw te prace, które można na wiosnę. Wiosną o wiele lepiej się pracuje nawet jeśli jest zimno. Teraz to jakoś brak pespektyw chyba zniechęca.
Mariolko, w tym roku jakoś nie widać jesieni. To bardziej październik niż listopad. Cieszą takie widoki. Rekompensują zimną wiosnę
Martuś, dziękuję bardzo, szkoda tylko, że spędziłam ten słoneczny dzień w pracy
I zapowidane już ostatnie zdjęcia jesieni

To dla Oli

U mnie masę róż ma nowe pąki.Trochę się tego obawiam. Czy je ściąć?
Renatko, niestety nie znam nazwy. Dostałam ją od sąsiadki.
Jolu, dzisiaj już ostatnie zdjęcia. I zacznę wspomnienia

Uwielbiam oglądać jak to wszystko kwitło.
Całe szczęście ja już zakopcowałam za radą dziewczyn wcześniej. W tę sobotę tylko zadołowałam 2 rózyczki.
Wspólczuje przemarznięcia. Nie cierpię pracować w takich warunkach. Dlatego wszelkie prace porządkowe odkładam na wiosnę. I tak nikt tego bałaganu oglądać nie będzie

Ewo, nareszcie się pokazałaś

Zostaw te prace, które można na wiosnę. Wiosną o wiele lepiej się pracuje nawet jeśli jest zimno. Teraz to jakoś brak pespektyw chyba zniechęca.
Mariolko, w tym roku jakoś nie widać jesieni. To bardziej październik niż listopad. Cieszą takie widoki. Rekompensują zimną wiosnę
Martuś, dziękuję bardzo, szkoda tylko, że spędziłam ten słoneczny dzień w pracy

I zapowidane już ostatnie zdjęcia jesieni

To dla Oli

Dobry wieczór, Gosiu!
Trawa jesienią wyraźne odżyła, prawda? Zielona, bez suchych miejsc, daje piękne tło roślinom.
O kciuki bardzo poproszę jutro
Dobrego wieczoru!
Trawa jesienią wyraźne odżyła, prawda? Zielona, bez suchych miejsc, daje piękne tło roślinom.
O kciuki bardzo poproszę jutro

Dobrego wieczoru!
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Gosiu na ostatnim miejscu to paproć? Śliczna, znasz nazwę?