Super ,ze mogłas byc na tej wystawie.Mój znajomy jest tam w komisji.Dostaj od niego katalogi z mieczykami i naprawde jest ich mnóstwo.Na przyszły rok jest ciekawa oferta ,ale ceny tez słone.Szkoda,ze tak daleko mieszkam
tak oglądam te dalie z wystawy i chyba Iza miała rację że moje niektóre są podobne ale gdzie im do tych niektórych piękności z wystawy ... a i mieczyki są niesamowitej urody a calle w przyszłym roku będziesz miała piękne będą pasowały do Twojego pięknego ogródka
Bogusiu jest to kleome roślina jednoroczna lubię ją sadzic bo kwitnie do przymrozków.O wystawie wyczytałam w jakiejś gazecie w kwietniku albo w działkowcu. kupiłam 6 cebulek tulipanów mają być czarne ,tylko dlatego , żeby się przekonać czy będą czarne.
Anulko widzę , że to jest ta sama roślinka śliczna napisz czy Ci nie wymarza i czy zabezpieczasz na zimę .Ja jestem pies na niebieskie kwiaty, chyba dostanę jobla na punkcie niebieskich kwiatów. pozdrawiam
Elżbietko masz rację , że jak na wystawę to się pielęgnyje dwa trzy kwiaty które. mogą zostać na roślinie a resztę się obrywa. Znajomy ogrodnik mi to powiedział i zauważyłam to przy ostróżkach na wystawach kwiatów przeważnie mają jeden pęd kwiatowy i to wszystko rzadko kiedy od dołu coś wyrasta. obrywają odrosty ,żeby roślina szła tylko w kwiat i dlatego są takie piękne.
to tak ,jak ja.Wszystkie niebieskie są moje I jeszcze wściekły pomarańcz
Nic z nią nie robię ,rosnie sama.Jak będzie sroga zima to mozesz obsypac ziemią.Po przekwitnięciu obcinam krótko.
Witaj Halinko
Jak zawsze piękne kwiaty pokazujesz.Napisz jak pielęgnujesz hibiskusy,że tak ładnie ci kwitną.U mnie są to kwiaty jednego dnia,już zastanawiam się czy ich nie wyciepnąć.
HaniuPo wsadzeniu przez dwie zimy okrywałam korony, teraz już tego nie robię . wczesną wiosną przycinam gałązku tak mniej niż połowę i to wszystko i nawożę raz na sezon, myślę jak mają dużo nawozu to może zle kwitną.