a może nie ma neta

Grażynko, tulipany w ilości ok.130 szt posadzone i nikt o tym nie wie. Będzie niespodzianka wiosną
 Grażynko, tulipany w ilości ok.130 szt posadzone i nikt o tym nie wie. Będzie niespodzianka wiosną   
  Nie było łatwo zasłaniać opakowań i robić dołki.
  Nie było łatwo zasłaniać opakowań i robić dołki.  Marylko, koteczka ma się dobrze, ale trochę boi się starszej kotki. Tamta ją mocno tresuje. Dziś rozmawiałam z tą panią co adoptowała koteczkę. Krzywdy nie ma.
 Marylko, koteczka ma się dobrze, ale trochę boi się starszej kotki. Tamta ją mocno tresuje. Dziś rozmawiałam z tą panią co adoptowała koteczkę. Krzywdy nie ma.  Michał, Any! , Fajnie, że lubicie zwierzęta. Dobre chłopaki
 Michał, Any! , Fajnie, że lubicie zwierzęta. Dobre chłopaki  
  Gosia (płocczanka)! Dobrze trzymałaś kciuki!!!
 Gosia (płocczanka)! Dobrze trzymałaś kciuki!!!  Bożenko, wszystko w porządku porozwalane
 Bożenko, wszystko w porządku porozwalane  Net jest, ale dostęp do kompa utrudniony
 Net jest, ale dostęp do kompa utrudniony  
  Maryś!  Pewnie z oleandra wyjdą nici
 Maryś!  Pewnie z oleandra wyjdą nici  Sytuacja w domu nie jest ciekawa, a ja w ogromnym dole
  Sytuacja w domu nie jest ciekawa, a ja w ogromnym dole 

Jak by to miny były
  Jak by to miny były   
   Masz rację , będzie zaskoczenie na wiosnę.
 Masz rację , będzie zaskoczenie na wiosnę.   

głowa do góry, oleandra przetrzymam do wiosny tylko czy oba czy tylko jednego
 głowa do góry, oleandra przetrzymam do wiosny tylko czy oba czy tylko jednego 

.Ja na  przetrwanie zimy wymyśliłam że będę malować  kupiłam farby i będę malowac  i szkicować obrazki ciekawe co z tego mi wyjdzie, a co tam byle mieć zajęcie
.Ja na  przetrwanie zimy wymyśliłam że będę malować  kupiłam farby i będę malowac  i szkicować obrazki ciekawe co z tego mi wyjdzie, a co tam byle mieć zajęcie

Dziewczyny!!!!!
  Dziewczyny!!!!! Wyjaśniło się i koniec.
  Wyjaśniło się i koniec. Gośka! No coś TY? Odliczać? W grudniu, po świętach pomyślę o liczbie powyżej 100. To zależy ile razy miauknie moja Tosia dodam 100 i zacznę odliczać. Znów będziecie mnie wieszać, a Józek - prześmiewca będzie miał używanie
  Gośka! No coś TY? Odliczać? W grudniu, po świętach pomyślę o liczbie powyżej 100. To zależy ile razy miauknie moja Tosia dodam 100 i zacznę odliczać. Znów będziecie mnie wieszać, a Józek - prześmiewca będzie miał używanie  
  Wiosno, przyjdź. Co nas czeka - nie wiadomo. Są dwie prognozy. Jedna ostra, druga łagodna. Niech będzie po środku!
 Wiosno, przyjdź. Co nas czeka - nie wiadomo. Są dwie prognozy. Jedna ostra, druga łagodna. Niech będzie po środku!  

Teraz przepowiadają normalną dla naszej strefy klimatycznej zimę .
 Teraz przepowiadają normalną dla naszej strefy klimatycznej zimę . 

Trochę śniegu , więcej na święta , mrozu też nie za dużo ,  wiosna wcześniej niż w ostatnich latach bywało. To tylko pobożne życzenia , ale czemu nie ma tak być.
  Trochę śniegu , więcej na święta , mrozu też nie za dużo ,  wiosna wcześniej niż w ostatnich latach bywało. To tylko pobożne życzenia , ale czemu nie ma tak być.  

i ma być krótka zima.
  i ma być krótka zima.