Brendii, Dufin, Karnova, kamikami26, katkaR, ajania dziękuję Wam bardzo  

katkaR, to maleństwo znalazłam w markecie budowlanym LM, w tej chwili nawet jest obniżka cen na te storczyki o 40%, ale różowego już nie ma, jest jeszcze jeden pachnący, na dodatek rozpostarty na obręczy, brązowy, pachnący tak jak moja pajęcza cambria  

Powiem szczerze,że chyba głupio wyglądałam tam z nosem w kwiatach, ponieważ zaczęła mi się z dziwnym zaciekawieniem przyglądać jedna z pań obsługujących to stoisko. Szybko starałam się jakoś wyjaśnić sytuację i zaczęłam się tłumaczyć,że szukam pachnących storczyków, choć pani o nic nie pytała, ale nie musiała, wystarczyły jej oczy  

Nie ma tego złego, pani uśmiechnęła się i powiadomiła mnie,że zdarzają się storczyki mini które pachną, mają one kolor fioletowy a zapachem przypominają frezje. Hmmm, coś mi się zdaje,że mam kolejny cel polowań. 
Dziewczyny, tak, troszkę zaplątałam się z botanikami ( a przynajmniej wydaje mi się,że to są botaniki lecz mogę się mylić). Nie chcę na razie ich pokazywać, ponieważ boję się,że nie dam sobie z nimi rady, więc to tylko taki mój eksperyment. Jeśli tylko zaczną rosnąć, ich portret zostanie uwieczniony na "kliszy". Nie mam bladego pojęcia jak się nimi zajmować, są malutkie, rosną w sphangum. Nie dość,że o tych storczykach nie wiem nic to na dodatek jeszcze posadzone są w  podłożu którego nie znam i nie wiem jak się z nim obchodzić. Więcej jest znaków zapytania niż to wszystko warte.