W wężowym cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: W wężowym cz.3

Post »

wycałuj tego małego ogrodnika-buziaczek podobny do mojego szpaczka- przystojniaczek
świetnie wyszło widać mnóstwo pracy, doprasowanych elementów i pytranie: ;:202 ty to układałaś http://cdn1.asteroid.pl/a.garnek.pl/026 ... djecie.jpg
ależ piękne wrzosowisko(nie marzną ci wrzosy? dajesz im specjalna ziemię?) ;:138 ...buczków zazdraszczam są prawdziwym rodzynkiem w ogrodzie ;:304
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo lubię podniesione rabaty, bo nie dość, że zmieniają perspektywę, to nie muszę tyle naschylać się przy ich pielęgnacji (za co kręgosłup jest mi bardzo wdzięczny :wink: ).
Ja też nie zgrywam zdjęć, bo skupiam się na tym, co mam obecnie. Wolę nie pamiętać ile kasy "wyrzuciłam w błoto" ;:306
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Podziwiam nowe rabaty ;:oj bardzo pomysłowe i wrzosowisko bajeczne ale pomocnik- najładniejszy kwiatuszek ;:108
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dawno mnie u Ciebie nie było. Jak zwykle zmiany u Ciebie imponujace. Zasuwasz jak mały samochodzik :)
Wrzosy cudne!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Witam wszystkich miłych gości w zimne ale słoneczne przedpołudnie :wit

Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa,które zmobilizowały mnie do zrobienia trzeciej podniesionej rabatki...tym razem dla różyc-których miało u mnie nie być ;:224

Staszku-dawno nie widziany gościu,witaj :wit Cieszę się że podoba Ci się wrzosowisko i nowe rabaty.

Agnieś żeby nie było zbyt nudno to co jakiś czas, jakieś nawet małe zmiany są potrzebne :wink: A Nat to pomocnik w pełnym tego słowa znaczeniu.Pomaga mi we wszystkim...nawet ziemię swym piaskownicowym wiadrem na nowe rabaty nosił,nie wspominając o sadzeniu i podlewaniu roślin :D

Agatko no proszę Cię...jak to nie ma kolorów...jak to tylko goła trawa....a brązowe,uschłe badyle bylinowe to nie kolor,a żółte gruszki na trawniku i rabatach to nie kolor??? ;:306

Jolu wrzosowisko nawet fajnie wyszło...przyznaję też mi się podoba....Tylko ciekawe czy te wrzosy zimę przetrwają :?
Tiiiia Natuś jeszcze niedawno z Sabą na czworakach chodził,a teraz....nadal jeszcze to robi z naszymi psami i kotami :;230

Stasiu masz rację...Nat rośnie razem z ogrodem i jak na razie zamiłowanie do ogrodnictwa przejawia....oby mu tylko nie przeszło,tak jak Julce ;:224

Aniu a dziękuję,dziękuję za miłe słowa ;:168

Jacku takie pochwały dają powera do dalszych działań....dziękuję ;:168 Tak mi jakoś te omszone gałęzie do wrzosowiska pasowały,po za tym lubię drewno(pieńki,brzozowe gałęzie,powyginane konary) w ogrodzie :D

Iwonko takim drewnem to byś w piecu nie napaliła...strach go ruszac żeby się w rękach nie rozsypało ;:306 Wpadnij kiedyś to zobaczysz na żywo jak to wszystko wyszło.

Alu dziękuję ;:168 Nowe rabatki powstały dla iglaków,które od wiosny w doniczkach stały.Posadziłam tam też buki(po jednym na rogach każdej rabaty),żurawki i trawki żeby nie było pusto zanim iglaki urosną.Oczywiście dosadziłam cebulowe i to chyba wszystko.Trzecia rabatka powstała na róże,bo minie poniosło i niechcący zakupiłam 3...W piątek dokupiłam jeszcze 7 iiiiiiiii....trzeba im było miejscówkę zrobić ;:224

Aga mały myszorek wycałowany :D Wrzosowisko i wszystko resztę robiłam własnoręcznie z "pomocą" Nata...a więc i konary i kamienie układałam ja....Wyszło tak jak widać....na razie mi się podoba....ciekawe jak długo to potrwa ;:224

Iwonko w zakątku przy altance niektóre rabatki też mam lekko podniesione i te o wiele bardziej podobają mi się od takich normalnych.Postanowiłam więc teraz wykombinować takie z murkami i nawet nie najgorzej to wygląda.Na miejscu wężów też chciałabym takie podniesione rabatki....no może troszkę inaczej ułożone...

Aniu-anym chyba nie miałam okazji Cię jeszcze u siebie gościć....witam więc bardzo serdecznie :wit Dziękuję za miłe słowa i zapraszam do kolejnych odwiedzin.

Mariolka czytałam u Ciebie że ostatnio nie masz czasu na ogród....cieszę się że znalazłaś chwilkę żeby do mnie zaglądnąć ;:168

A tu nowa rabatka...przy 2 wcześniejszych....
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i może dziś jeszcze trawki,bo teraz ich czas........
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Świetne wszystko!
Nowe rabatki - pierwsza klasa ;:180
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Właśnie jestem teraz na forum, zeby się dowartościować przez czyjąś pracę :) Bo skoro ktoś może, to i ja mogę :) A świat chyba zwariował, z niczym nie wyrabiam...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Rabatki ekstra, a zdjęcia - mistrzostwo świata. Szczególnie to ze ukośnie padającym światłem ;:138
Pięknie zakwitły Ci werbeny patagońskie, moje zatrzymały się na wysokości 15 cm i udają krasnali
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Grażynko ty na pierwszy rzut oka wyglądasz na zwyczajną kobietę a to jednak zmyłka bo jesteś "cyborgiem" ;:oj tyle pracy przewalić to nie ma szans że się mylę ;:108 Podziwiam twoją pracowitość. Nawet tak sobie dzisiaj o tobie myślałam żeby cię odwiedzić ale wyszło jak zawsze.
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Hehehhe....Grażka-cyborg....a to dobre....ale tak po namyśle....hmmmm....coś w tym jest ;:224
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Witam po kolejnej długiej nieobecności :wit

Jacku dziękuję :D Mam nadzieję że wszystko na nowych rabatkach zimę przetrwa i w przyszłym roku można się będzie cieszyć nowymi roślinkami...
Mariolka na pocieszenie Ci powiem że nie tylko Ty tak masz- ja też z niczym nie wyrabiam ;:223
Dorotko miałam w tamtym roku kilka sadzonek werbeny patagońskiej i tak mi się rozsiała że porozsadzałam ją po całym ogrodzie.Szczególnie dobrze moim zdaniem z trawkami się prezentowała.W tym roku zmarzła zanim zdążyła zawiązać nasiona,więc w przyszłym już samosiewu nie będzie :(
Oj Iwonka rozbawiłaś mnie ;:196 Przyjedz i zobacz ile jeszcze pracy czeka do wykonania....ze mnie cyborg tiaaaaaa...chyba taki mało sprawny :;230
Grażka coś....znaczy co? :shock:

Na początek fotka wspomnieniowa węży..........których już nie ma,więc i ogród już przestaje być wężowy.Znudziły mi się już te rabatki,na wiosnę i latem było ok,ale jesienią straszyły na nich uschłe badyle.Nie to żebym już bylin nie chciała mieć....nie....nie pozbyłam się ich.Przeniosłam je na nowe rabaty koło stawu....Miejsce po wężach uporządkuję i zostawię do wiosny,bo nie jestem pewna czy wszystko udało mi się odnależć i przenieść.Jeśli wiosną pojawi się jeszcze coś ciekawego to przekopię i póżniej będę kombinować z nowymi planami..........
Obrazek

I może kilka zaległych fotek z naszej wycieczki rowerowej....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i na koniec królująca teraz w ogródku "Lady in black"
Obrazek

Obrazek

Obrazek

i mniej atrakcyjny aster....hmmmm...wrzosolistny???....
Obrazek
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Grazia :wit
Ale piękne jesienne fotki ;:63 ;:63 ;:63
Szkoda,że jeszcze trochę i zostana tylko nam wspomnienia,,,,i zdjątka ;:108
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Super zdjęcia z wycieczki rowerowej :!:
No a astry - 'Lady in Black' i wrzosolistny ;:180 Drugiego nie znam odmiany ale na pewno wrzosolistny, bo mam taki sam typ w kolorze różowym.
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Ależ fajna wycieczka była.... ;:138
a to cudne różowe to co ?????? ;:oj
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

i ja chcę na taką wycieczkę :roll: przepiękną mieliście pogodę i kolory jesieni :heja
...strasznie jestem ciekawa jak rozwinie się ta zmiana"wężowego" ;:152 ..pomysły dojrzewają? :wit
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”