Lilie podstawy uprawy,rozmnażanie z łusek i inne porady
- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Anulka, masz wspaniałą kolekcję lilii, te o kwiatach turbanowato odgiętych to moje marzenie.... 

Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
-
- 100p
- Od: 24 mar 2007, o 21:35
-
- 100p
- Od: 14 kwie 2008, o 21:14
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Haniu.Mario Tereso,Narine-ja swoje lilie zamawiam przez znajomego pana.Z Działkowca nie zamawiałam, bo ceny mają dosc drogie.Ja za te same cebule płacę o połowę mniej i wybór większy.Poza tym mam pewnosc ,ze cebule są zdrowe.
Czsami kupuję na Targach ,ale oferta cały czas taka sama.Dla mnie lilie to fantastyczna sprawa.Są mało wymagające i naprawdę potrafią cieszyć.Wszystkich zachęcam do ich uprawy
Czsami kupuję na Targach ,ale oferta cały czas taka sama.Dla mnie lilie to fantastyczna sprawa.Są mało wymagające i naprawdę potrafią cieszyć.Wszystkich zachęcam do ich uprawy

Pan Brener obecnie ma swojej ofercie 762 odmiany a to tylko połowa jego kolekcji. I zawsze ma je zdrowe i nie aż tak drogie jak sugeruje koleżanka. Jego lilie można oglądać na wystawach ogrodniczych. Uprawia swoje lilie na Pograniczu Podlasia i Mazur co gwarantuje, że sprawdzają się w każdych warunkach. Zresztą Pan Andrzej zaprasza chętnie do obejrzenia swojej kolekcji. 

- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu ja kupuję lilie juz od kilku lat z katalogów zachodnich i mogę Ci ręczyc ,ze tak niskich cen nie ma zaden sprzedawca w kraju.Miałam te oferty z Działkowca plus p.Wesołowscy,ale ceny za rarytasy dosc drogie.Ja gustuję w orientpetach a w ich przypadku ceny nie są niskie.
Zapraszam wiosną ,jak będę miała katalog-moze sobie cos upatrzysz
Zapraszam wiosną ,jak będę miała katalog-moze sobie cos upatrzysz

Ja kocham wszystkie choć bardziej botaniczne , turbankowe i orienpety ale też turbankowe. Czekam w takim razie do wiosny na katalog.
a to moje lilie.
http://aja9.fotosik.pl/albumy/465346.html

a to moje lilie.
http://aja9.fotosik.pl/albumy/465346.html