No i super pomysł na "odstanie" wody. U mnie też butelki w każdym pokoju na parapecie stoją..
Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa cz.2
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa cz.2
Alokazja - pierwszy raz widzę jej kwiat. Piękna z niej roślina
No i super pomysł na "odstanie" wody. U mnie też butelki w każdym pokoju na parapecie stoją..
- AliWas
- 500p

- Od: 24 lut 2013, o 00:17
Bańki jak ta lala
Bardzo gustowne

Alina Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Kwiat Alokazji charakterystyczny dla obrazkowatych. Atrakcyjny wizualnie pewnie tylko u Anturiów i Skrzydłokwiatu,
przynajmniej według mnie
U mnie kwitły w tym roku i Difenbachie i Aglonemy. I tu i tu kwiaty usuwałam, żeby
nie osłabiac roślinek.
Tak w ogóle Alokazja bardzo mi się podoba, ale u mnie zimą bywa chyba raczej zbyt chłodno, jak na jej wymagania.
Więc po jednym nieudanym podejściu dałam sobie spokój. Niemniej jednak u innych z przyjemnością ją podziwiam
przynajmniej według mnie
nie osłabiac roślinek.
Tak w ogóle Alokazja bardzo mi się podoba, ale u mnie zimą bywa chyba raczej zbyt chłodno, jak na jej wymagania.
Więc po jednym nieudanym podejściu dałam sobie spokój. Niemniej jednak u innych z przyjemnością ją podziwiam
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tereniu - Natalko - Gosiu - Justynko - Alinko - Eluniu
I tym razem bardzo Wam dziękuję za odwiedziny w moim wątku,miłe,sympatyczne i pouczające posty i zapraszam ponownie i Was i Forumowiczów i Gości.Pozdrawiam.
Dziś na początek eksperyment z pestką avokado.Pękła po dwóch tygodniach i zaczyna kiełkować ale kiełek z pestki wysuwa się bardzo wolno-czy też będzie z niej roślinka???

Mój fikus wypuszcza liść za liściem i aż poczerwieniał od nadmiaru nasłonecznienia/stał na południowym parapecie/:

Kolejny do formowania na drzewko bonsai tyle co posadzony do płytkiej doniczki grubosz:

Fiołki bez względu na porę roku kwitną na okrągło:

Grudnik koloru lila zdążył się już rozrosnąć:

Mój nowy nabytek - clusia:

Nabyta jeszcze w okresie wakacyjnym i rozrastająca się-kalia:

Mój kolejny hibiskus-wcześniej już prezentowany ale poraz pierwszy z trzema kwiatami równocześnie,które zaczynają się różnić ubarwieniem:
Pozdrawiam Wszystkich
I tym razem bardzo Wam dziękuję za odwiedziny w moim wątku,miłe,sympatyczne i pouczające posty i zapraszam ponownie i Was i Forumowiczów i Gości.Pozdrawiam.
Dziś na początek eksperyment z pestką avokado.Pękła po dwóch tygodniach i zaczyna kiełkować ale kiełek z pestki wysuwa się bardzo wolno-czy też będzie z niej roślinka???

Mój fikus wypuszcza liść za liściem i aż poczerwieniał od nadmiaru nasłonecznienia/stał na południowym parapecie/:

Kolejny do formowania na drzewko bonsai tyle co posadzony do płytkiej doniczki grubosz:

Fiołki bez względu na porę roku kwitną na okrągło:

Grudnik koloru lila zdążył się już rozrosnąć:

Mój nowy nabytek - clusia:

Nabyta jeszcze w okresie wakacyjnym i rozrastająca się-kalia:

Mój kolejny hibiskus-wcześniej już prezentowany ale poraz pierwszy z trzema kwiatami równocześnie,które zaczynają się różnić ubarwieniem:
Pozdrawiam Wszystkich
Piękne nabytki, niech kwitną jak najdłużej.
Ceramiczne konewki to raczej jako chyba oslonki mają służyć niż do podlewanka
Ceramiczne konewki to raczej jako chyba oslonki mają służyć niż do podlewanka
- doromichu

- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piekne roslinki pokazales,

- olgierdyna
- 200p

- Od: 26 sie 2013, o 10:31
Piękne roślinki pokazujesz! Też mam fikusa tricolora, ale mój wcale nie chce rosnąć 
- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Śliczne zielone
Kwitnące 
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Intensywne kolory kwiatów o tej porze to coś wyjątkowego. Mam cichą nadzieję, że moje młode sępolie zaczną kwitnąć zimą
Twoje Arkadisie zapewne mają już parę lat? Kwitną bujnie, a zwłaszcza czerwona 
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
ARKU - Padam z wrażenia ,masz doskonały dar do roślin
A jakie one cudne
Do tego prawdziwy podróznki
Gratuluje i na pewno będe wpadac

Do tego prawdziwy podróznki
Gratuluje i na pewno będe wpadac
- AliWas
- 500p

- Od: 24 lut 2013, o 00:17
Brawo dla Awokado
Śliczny kolorek Grudnika
A Fikusik jaki zdrowy i piękny
cudny i ten rumieniec... 
Śliczny kolorek Grudnika
A Fikusik jaki zdrowy i piękny
Alina Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
- Paula15

- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Grudniczek prześliczny ma kolor
A kalla piękna

- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Jak Ty coś Pokażesz, to szczęka opada.
Co za zdjęcia, co za modele... ach - piękne
Co za zdjęcia, co za modele... ach - piękne
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Arek
Czekam na nowe piękności
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pati - Dorotko - Kingo - Natalko - Olu - Jadziu - Alinko - Justynko - Tereniu
Witam Was przy okazji Waszych kolejnych przesympatycznych odwiedzin w moim wątku
Przy tej też okazji należą się Wam podziękowania za milutkie słowa zawarte w Waszych postach
Pozdrawiam Was Wszystkie wraz z pozostałymi Forumowiczami i Gośćmi
Pati - Te konewki nie nadają się raczej na osłonki bo nie sposób włożyć do nich małą nawet doniczkę z roślinką bo przeszkadza
jej uszko.
Kingo - A czy nawozisz swojego fikusa tricolora?
Olu - Moje sępolie-żółta i różowa mają może dwa,trzy lata ale ta czerwona jest najmłodsza bo tegoroczna przywieziona z Kołobrzegu
i jak się okazuje-rekordzistka w kwitnieniu ale zauważyłem,że nawożenie też swoje robi
Jadziu - Wiesz Jadziu chyba nie tak do końca jest u mnie z tym darem do roślin,bo mam i sukcesy i niepowodzenia.
Alinko - Z avokada chyba nic nie będzie bo jak się okazuje jego owoce wraz z pestkami są sterylizowane
Justynko - Miłe to co piszesz ale apropos zdjęć ostatnio spotkałem się z krytyką.Jak więc widzisz nie każdy podziela Twoje zdanie.
Tobie natomiast bardzo dziękuję za uznanie
Tereniu - Rzucam wszystko by dziś pokazać Wam to co mam i chyba Was zaskoczę ale nie zamierzam otwierać kolejnego wątku
Na początek jedno ze wspomnień minionego lata a mianowicie kolarz-kwietnik z Kołobrzegu w dwóch odsłonach:
1.wyskubany z rozchodników przez turystów i wczasowiczów
2.z nowo posadzonymi rozchodnikami.
Po lewej kolarz wyskubany-po prawej z na nowo posadzonymi rozchodnikami.
Zastanawiałem się czemu jedni i drudzy aż tak się znęcają nad tym co cieszy oko i zdobi miasto-czyżby każdy wyskubany rozchodnik traktują jako pamiątkę czy też brakuje im go w ich skalniaku???

Będąc kilkakrotnie na zakupach w I...kilkakrotnie przechodziłem obok stoiska z roślinkami i pewnego dnia nie mogąc się oprzeć jednej z nich
kupiłem i przywiozłem do domu ale tylko po to by ozdobić nieco jeden z parapetów ale jak się nazywa nie wiem i liczę więc na Waszą pomoc?

Życzę miłych wrażeń i zapraszam Wszystkich do kolejnych odwiedzin i pozdrawiam
Witam Was przy okazji Waszych kolejnych przesympatycznych odwiedzin w moim wątku
Przy tej też okazji należą się Wam podziękowania za milutkie słowa zawarte w Waszych postach
Pozdrawiam Was Wszystkie wraz z pozostałymi Forumowiczami i Gośćmi
Pati - Te konewki nie nadają się raczej na osłonki bo nie sposób włożyć do nich małą nawet doniczkę z roślinką bo przeszkadza
jej uszko.
Kingo - A czy nawozisz swojego fikusa tricolora?
Olu - Moje sępolie-żółta i różowa mają może dwa,trzy lata ale ta czerwona jest najmłodsza bo tegoroczna przywieziona z Kołobrzegu
i jak się okazuje-rekordzistka w kwitnieniu ale zauważyłem,że nawożenie też swoje robi
Jadziu - Wiesz Jadziu chyba nie tak do końca jest u mnie z tym darem do roślin,bo mam i sukcesy i niepowodzenia.
Alinko - Z avokada chyba nic nie będzie bo jak się okazuje jego owoce wraz z pestkami są sterylizowane
Justynko - Miłe to co piszesz ale apropos zdjęć ostatnio spotkałem się z krytyką.Jak więc widzisz nie każdy podziela Twoje zdanie.
Tobie natomiast bardzo dziękuję za uznanie
Tereniu - Rzucam wszystko by dziś pokazać Wam to co mam i chyba Was zaskoczę ale nie zamierzam otwierać kolejnego wątku
Na początek jedno ze wspomnień minionego lata a mianowicie kolarz-kwietnik z Kołobrzegu w dwóch odsłonach:
1.wyskubany z rozchodników przez turystów i wczasowiczów
2.z nowo posadzonymi rozchodnikami.
Po lewej kolarz wyskubany-po prawej z na nowo posadzonymi rozchodnikami.
Zastanawiałem się czemu jedni i drudzy aż tak się znęcają nad tym co cieszy oko i zdobi miasto-czyżby każdy wyskubany rozchodnik traktują jako pamiątkę czy też brakuje im go w ich skalniaku???

Będąc kilkakrotnie na zakupach w I...kilkakrotnie przechodziłem obok stoiska z roślinkami i pewnego dnia nie mogąc się oprzeć jednej z nich
kupiłem i przywiozłem do domu ale tylko po to by ozdobić nieco jeden z parapetów ale jak się nazywa nie wiem i liczę więc na Waszą pomoc?

Życzę miłych wrażeń i zapraszam Wszystkich do kolejnych odwiedzin i pozdrawiam