Ogródek Gosi cz.11
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz.11
Fajna ta Eskimo
Liście jej już żółkną, ale kwiaty ma absolutnie nienaganne 
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gośka hej
Pierwsze nasiona dotarły, jak przyjdą drugie dam znać
dziękuję jeszcze raz za dobre
Co masz posadzone przy patyku?
Pierwsze nasiona dotarły, jak przyjdą drugie dam znać
Co masz posadzone przy patyku?
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Usuń ten winobluszcz, mam u siebie go o wiele za dużo, jest bardzo ekspansywny i włazi na sąsiednie drzewa i krzewy.
Najlepiej jak rośnie w miejscu gdzie można go łatwo upilnować.
Najlepiej jak rośnie w miejscu gdzie można go łatwo upilnować.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Porządnie przekop miejsce po winobluszczu. Po usunięciu mojego ciągle znajduję odbijające rośliny, a wybierałam korzenie starannie 
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Gosiu, ładna różyczka
Latem poznałam Anie, kochana z niej osóbka
Ja też ciągle coś pożądkuję na ogrodzie . Podobają mi się połączenia roślin które wymieniłaś
Pomiziaj prosze psiaka, to moje marzenie .......które musi się spełnić
Miłego dnia.
Ja też ciągle coś pożądkuję na ogrodzie . Podobają mi się połączenia roślin które wymieniłaś
Pomiziaj prosze psiaka, to moje marzenie .......które musi się spełnić
Miłego dnia.
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Ja akurat dostalam od Lodzi (lanceta) bialego gozdzika i tez musze miejsce mu znalezdz. To znaczy wiedzialam, ze dostane i miejsce zrobilam ale dostalam dwa i dzisiaj będę szukac drugiej miejscowki. No coraz gorzej sie u mnie robi 
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Danusiu, albo Paprika, albo Rio.dwostr pisze:Gosiu ,uzbierałaś już trochę tych żurawek, moją uwagę zwróciła ta druga -jaskrawo czerwona -taka energetyczna.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Gosiu ta moja-twoja
chryzantema to strasznie chimeryczne stworzenie
jest późna, ale niezależnie od okresu ladnej pogody zakwita lub nie. Musi rosnąć w pełnym słońcu moja wyglądała tak

ale po przesadzeniu pod zachodnią stronę domu słabo kwitnie.
Mam dwie wczesne dluugo kwitnące.
Obie różowe, ale na wiosnę kupuję nowe od Tereni.

ale po przesadzeniu pod zachodnią stronę domu słabo kwitnie.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Gosiu róża Eskimo ma kwiat zupełnie jak latem, gdyby nie te żółte liście mówiące o jesieni.
U mnie winorośl pachnąca zawładnęła świerkiem i jodłą i ni jak ściągnąć nie mogę.
Z bluszczem sobie poradziłam, gdyż obrósł kalinę i kolkwicję.
Zobaczyłam dopiero wtedy, jak liście mu się zaczerwieniły.
U mnie winorośl pachnąca zawładnęła świerkiem i jodłą i ni jak ściągnąć nie mogę.
Z bluszczem sobie poradziłam, gdyż obrósł kalinę i kolkwicję.
Zobaczyłam dopiero wtedy, jak liście mu się zaczerwieniły.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Słodka Aniu, te liście to czeresniowe
Róża jest zieloniutka. Ani jednego żółtego listka nie ma.
Do tej pory rosła w bardzo niekorzystnych warunkach ponieważ była zacieniona.
W tym roku porządnie obcięłam czereśnię i odsłoniłam jej słoneczko. Dlatego w ogóle zakwitła.
Już nie dopuszczę, żeby czereśnia mi sie tak rozrosła.
Aniu, czy chodzi Ci o przedostatnie zdjęcie? To buczek Fountaine. Jeszcze maleństwo, ale liczę, że za jakieś 3 lata pokaże już swoją krasę.
Jadziu, nie wiem, czy doczytałaś, ale kupiłam 2 chryzantemy. Szukam im teraz miejsca. Zdjęcia pokażę w sobotę
Comciu, w sobotę wezmę się za usuwanie. Do tej pory wcale go nie zauważyłam. Dopiero jak się zaczerwienił.
Ewus, jak na razie nie miałam problemów z winobluszczem. Zauważyłam, że to jak rośnie dana roślina zależy od ziemi. Ty pisałaś o astrach, u mnie spokojnie sobie siedzą, a ja znowu mam problem z szałwią. Jak do tej pory największym utrapieniem z winobluszczem był taki, że się rozsiewa wszędzie. Trzeba pielić
Reniu, Ani osobiście nie poznałam, ale z jej wpisów wnioskuję, że jest bardzo sympatyczna. Natomiast osobiście poznałam Nelę i bardzo ją polubiłam. Szkoda, że teraz się nie odzywa.
Ja staram się łączyć wszystko ze wszystkim, Powinnam sadzić po 3 rośliny każdego rodzaju, ale niestety moja zachłanność mi na to nie pozwala. Dlatego robię totalne miksy
Tego psiuna mogę polecić z czystym sumieniem. Jest rewelacyjny. I nie wiem jak jest z innymi psami, ale on jest idealny do ogrodu. Nie niszczy. I bardziej polecam psy, niż suczki.
Jula, w naszym przypadku niestety od przybytku głowa boli. Boli od myslenia, gdzie to wcisnąć. Fakt, że ja mam łatwiej , bo mogę kawąłek trawniczka ukopać, ale nie chciałabym już za bardzo m. denerwować
Jeszcze tylko wiosną jedno kopanie i koniec.
Iguś, na Ciebie zawsze można liczyć. Zobacz jaka skleroza. Zapomniałam sobie zapisać jakie to ja od Ciebie rodzaje zamówiłam.
Aniu, to jest faktycznie Twoja chryzantemka. Moja pierwsza. U mnie rośnie można powiedzieć na wschodniej wystawie. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie wyrosła spora, ponac 60 cm, i trochę się pokłąda. Musze nauczyć się kulkowania, żeby zgrabne krzaczki rosły. Ja nie wytrzymałam i kupiłam w Auchanie. Jak przetrwają zime to dobrze, a jak nie to te kupię
Teresko, całe szczęście, to żółte liście to nie rózyczki, tylko czereśni.
Ja też dopiero teraz zauważyłam ten winobluszcz. W sobotę będę walczyła. Zobaczymy jak sobie poradzę

Kwitnie mi jeszcze żurawka

Róża jest zieloniutka. Ani jednego żółtego listka nie ma.
Do tej pory rosła w bardzo niekorzystnych warunkach ponieważ była zacieniona.
W tym roku porządnie obcięłam czereśnię i odsłoniłam jej słoneczko. Dlatego w ogóle zakwitła.
Już nie dopuszczę, żeby czereśnia mi sie tak rozrosła.
Aniu, czy chodzi Ci o przedostatnie zdjęcie? To buczek Fountaine. Jeszcze maleństwo, ale liczę, że za jakieś 3 lata pokaże już swoją krasę.
Jadziu, nie wiem, czy doczytałaś, ale kupiłam 2 chryzantemy. Szukam im teraz miejsca. Zdjęcia pokażę w sobotę
Comciu, w sobotę wezmę się za usuwanie. Do tej pory wcale go nie zauważyłam. Dopiero jak się zaczerwienił.
Ewus, jak na razie nie miałam problemów z winobluszczem. Zauważyłam, że to jak rośnie dana roślina zależy od ziemi. Ty pisałaś o astrach, u mnie spokojnie sobie siedzą, a ja znowu mam problem z szałwią. Jak do tej pory największym utrapieniem z winobluszczem był taki, że się rozsiewa wszędzie. Trzeba pielić
Reniu, Ani osobiście nie poznałam, ale z jej wpisów wnioskuję, że jest bardzo sympatyczna. Natomiast osobiście poznałam Nelę i bardzo ją polubiłam. Szkoda, że teraz się nie odzywa.
Ja staram się łączyć wszystko ze wszystkim, Powinnam sadzić po 3 rośliny każdego rodzaju, ale niestety moja zachłanność mi na to nie pozwala. Dlatego robię totalne miksy
Tego psiuna mogę polecić z czystym sumieniem. Jest rewelacyjny. I nie wiem jak jest z innymi psami, ale on jest idealny do ogrodu. Nie niszczy. I bardziej polecam psy, niż suczki.
Jula, w naszym przypadku niestety od przybytku głowa boli. Boli od myslenia, gdzie to wcisnąć. Fakt, że ja mam łatwiej , bo mogę kawąłek trawniczka ukopać, ale nie chciałabym już za bardzo m. denerwować
Jeszcze tylko wiosną jedno kopanie i koniec.
Iguś, na Ciebie zawsze można liczyć. Zobacz jaka skleroza. Zapomniałam sobie zapisać jakie to ja od Ciebie rodzaje zamówiłam.
Aniu, to jest faktycznie Twoja chryzantemka. Moja pierwsza. U mnie rośnie można powiedzieć na wschodniej wystawie. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie wyrosła spora, ponac 60 cm, i trochę się pokłąda. Musze nauczyć się kulkowania, żeby zgrabne krzaczki rosły. Ja nie wytrzymałam i kupiłam w Auchanie. Jak przetrwają zime to dobrze, a jak nie to te kupię
Teresko, całe szczęście, to żółte liście to nie rózyczki, tylko czereśni.
Ja też dopiero teraz zauważyłam ten winobluszcz. W sobotę będę walczyła. Zobaczymy jak sobie poradzę

Kwitnie mi jeszcze żurawka

- dwostr

- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Gosiu u mnie też jakaś spóźnialska żurawka jeszcze kwitnie,natomiast zupełnie nie wiem czemu nie kwitły mi w tym roku żurawki Green Spice.
Ta zwiewna trawka to proso jednoroczne? Śliczna!
Igo,dziękuję Ci za podpowiedź
Ta zwiewna trawka to proso jednoroczne? Śliczna!
Igo,dziękuję Ci za podpowiedź
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Gosia, Eskimo jest cudna, ja też ją posadziłam. Cudne, niemal zielone pączki i kwiaty bardzo podobne do Pashminy 
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiu doczytałam ,,posadz te chryzantemy w słonecznym miejscu i dobrze podlewaj przez kilka dni.
Miłej nocki
Miłej nocki
- Annar13
- 1000p

- Od: 4 maja 2012, o 12:31
Buczek Fountaine na liście zakupowej - już marudzę mojemu M 
A fotki z ogrodu cudowne
Nadal u Ciebie pięknie i kolorowo!
A fotki z ogrodu cudowne