Ogród w sercu Borów

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w sercu Borów

Post »

Oj bardzo podobają mi się Twoje pmysły Ulka ;:63 Aż mnie korci aby spróbować swoich sił ;:65
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Uleńko ja mam swój piec dostałam od M w zeszłym roku to co udało mi się stworzyć znajdziesz w moim wątku 'co mi w duszy gra '
Koło zamówiłam sobie na święta ;:224 Zobaczymy czy moje marzenie się ziści 8-) no i czy byłam wystarczająco grzeczna ;:306
Wzór cudny i zaraz siadam skoro mam przyzwolenie na kopiowanie ;:196 Na pewno się pochwalę jak będzie czym :lol: Wstawie na moim wątku zapraszam ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Witaj Ula :)
Piękne te ozdoby, chociaż mnie jeszcze bierze skórka gęsia jak myślę, że to niebawem, niedawno było lato a czas pędzi.
Misa rewelacja :wit :wit Masz dużą wyobraźnie i jak widać talent - to dzieło sztuki,
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Ulka przepiękna ta misa! :shock:
Pomysły na stare doniczki równie interesujące. Nic się nie marnuje.
Podziwiam. :)
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witaj Uleczko ;:196 ...drzemie w Tobie artystyczna dusza - jakże mi pokrewna . Szkoda jedynie , że tęsknoty za tym co mnie pociąga ( filcowanie , scrapbooking ) muszę odłożyć na jakiś czas . Jeszcze niczego nie uprzątnęłam z ogrodu , ani nie zabezpieczałam - co będzie , to będzie . Liści multum - czekam , aż spadnie reszta , by nie wykonywać tej samej roboty kilka razy . Najgorsze , że jesiony ponad 50-letnie mają jeszcze zielone liście , a klonowe, złoto pomarańczowe dalej się trzymają - niczym rzep psiego ogona .
Pozdrawiam cieplutko i słonecznie ;:167 ;:168
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Witaj Natko :wit
Wczoraj trochę się napracowałam w ogrodzie i w obejściu, a wieczorem była gala boksu, więc wieczór spędziłam przed telewizorem a nie przy komputerze. Chociaż później, czyli w nocy pooglądałam dwa wątki. Muszę też poszukać Twoje dwa, bo od Tereni (Teniak)wiem, że warto.
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Basiu
Próbuj, dasz radę, to nie takie trudne. Warto zająć się czymś zwłaszcza, że wieczory już takie długie.
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Danuś
Oj, jak Ty będziesz miała koło, to dopiero cuda "wykręcisz" Odwiedziłam Ciebie i już wiem co Ci w duszy gra. Prace z gliną już dawno mnie fascynowały, więc jak w Domu Kultury ogłosili, że robią zapisy, to się nawet nie zastanawiałam. Teraz też się zapiszę jak tylko będzie wiadomo kiedy zaczną się zajęcia.
Oprócz tej misy - tak wygląda po wypaleniu, czy zawsze wyroby z gliny maja taki jakby biały nalot
Obrazek
chciałam zrobić słoneczko, ale mi nie wyszło i została taka patera.
Obrazek

Zrobiłam do tego jeszcze sześć kulek z otworami, aby nawlec na sznurek nad węzełkiem, ale ktoś mi zabrał. Może odzyskam, jak grupa się zbierze na kolejne zajęcia. Miałam też trzecią pracę, podobna do tej misy, ale Pani, która prowadziła zajęcia zabrała do wypalenia w swoim piecu i już mi mojej pracy nie przywiozła twierdząc, że się wszystko rozleciało. Było mi przykro, bo kilka godzin to robiłam.
Chętnie i z przyjemnością będę u Ciebie gościć. Mnie najwięcej czasu zabiera wyszywanie sztandaru, jedna praca a trwa ok. 4-5 miesięcy. Niedawno dzwonili do mnie hodowcy gołębi pocztowych aż z południa Polski i chcieliby abym robiła dla nich sztandar, ale jeszcze decyzji nie podjęłam.
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Agnieszko
Masz rację że czas szybko upływa, żal lata które już minęło. Radością są te kwiaty, które jeszcze kwitną. Dziękuję za miłe słowa, ja tak już prawie od dziecka zawsze coś musiałam robić. Wiele lat temu robiłam coś takiego
Obrazek

Obrazek
Malowałam na drewnie, ale najpierw robiłam szkice ołówkiem, potem wypalałam, następnie kolorowe farby i na koniec lakier bezbarwny. Robiłam tego dużo, nie tylko do powieszenia ale też okrągłe tace i małe podstaweczki pod szklanki. Obdarowywałam tymi moimi malunkami krewnych i znajomych. Głównie były to motywy kwiatowe, nie miałam wtedy ogrodu, ale gdzieś w głębi duszy kochałam kwiaty i przenosiłam je na drewno.
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Ewo
Dziękuję za miłe słowa, masz rację że nic się u mnie nie marnuje, ale czasami jestem zła, bo wszystko gromadzę, zbieram. We Wiedniu to nawet szyszki zbierałam, bo piękne były i u nas takich jeszcze nie widziałam. Wczoraj pomalowałam czarne plastikowe doniczki, na wiosnę jak znalazł
Obrazek

Pomalowałam też wczoraj skrzynki po owocach, a już leżały obok pieca z przeznaczeniem na opał
Obrazek

Obrazek

Nie wiem do czego mi się przydadzą, może nasadzę w nich wiosenne bratki, albo tak będą sobie gdzieś leżeć i rozweselać szary o tej porze ogród.
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Jagódko
Oglądałam Twoje prace (opowiedziałam mi Terenia) jak jeszcze nie miałam swojego wątku. Widziałam te piękne szale i nie tylko. Ja też nie mam wygrabionych liści, są mokre. Muszę poczekać aż obeschną, bo są mi potrzebne zwłaszcza do okrycia gunnery. Napełniam nimi worki i tak ją zabezpieczam, z góry okrywam folą, aby cała zimę były suche, wówczas spełniają swoją rolę. A na wiosnę na kompost.
Dziękuję za ciepłe i słoneczne pozdrowienia, mam nadzieję że M wracając z południa chociaż trochę tego słoneczka przywiezie. A na pewno przywiezie kolejne roślinki od Tereni. Wróci nad ranem, więc przed pójściem do pracy będę zaglądać do auta co też tam się znajduje.
Pozdrowienia odwzajemniam, niech Ci słoneczko jak najdłużej świeci, abyś nadrobiła zaległości w ogrodzie.
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po pracowitej sobocie dzisiejszy dzień to tylko odpoczynek. Ale dzień bez oglądania kwiatów, zwłaszcza tych ostatnich w tym roku byłby dniem straconym. Podglądałam z aparatem kwitnące dzisiaj;
Fuksje od Tereni (Teniak) - ta o najmniejszych kwiatuszkach i ta o największych (u mnie) jeszcze kwitną. Zwłaszcza ta druga ma mnóstwo pąków chyba czas się dla niej zatrzymał
Obrazek

Obrazek

Kloniki też się trzymają
Obrazek

Obrazek

i pelargonie jeszcze kwitną
Obrazek

Obrazek

A w ogrodzie pyszni się ostropest plamisty, pięknie wygląda w promieniach jesiennego słoneczka a przymrozki mu nie straszne. Ze starszego egzemplarza już pozbierałam nasiona, a ten posiany później teraz cieszy oko, ale dotykać należy go ostrożnie.
Obrazek

Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Jesteś niesamowita Uleńko - prawdziwa artystyczna dusza ;:180
Awatar użytkownika