Jesień maluje wiejski ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień maluje wiejski ogród

Post »

Agnieszko czyli panny brzozy nagie, ale w kapeluszu :uszy
Spędziłam parę godzin w ogrodzie. Cudowny dzień się zrobił nie tylko słoneczny ale i ciepły (na tyle na ile może być połowa października. Nawet przez moment miałam zdjąć polar, ale rozsądek mnie powstrzymał. Oberwałam maliny i zjadłam w ramach profilaktyki. Przesadziłam do słońca między róże Cassandrę , bo poprzednie miejsce wyraźnie jej nie pasowało.

Aniu moja sąsiadka też z obrzydzeniem wywoziłam w pole taczki liści, a jak ja powiedziałam że okrywam nimi kwiaty to coś mruknęła. Pewnie! kto by sobie tym głowę zawracał. Już i tak wycięli większą część drzew, bo brudzą i jedynie świerki sadzą wszędzie.

Krystianie każdy z nas mieszka w pięknym miejscu na swój sposób, jak pochodzisz u siebie i zrobisz trochę zdjęć to ze zdumieniem odkryjesz w jakim pięknym miejscu mieszkasz :lol:

Agnieszko dziękuję! czasem najprostsze jest najpiękniejsze. Polska ma wiele pięknych miejsc, trzeba je tylko polubić i wtedy inaczej wychodzą zdjęcia ;:333

Pati mam dużo więcej czasu na robienie dziesiątków zdjęć, a potem na wybranie. Ty też doczekasz takich czasów, bo jesteś wrażliwa na piękno, a poza tym stale coś w sobie odkrywasz mimo naprawdę bardzo wypełnionego czasu.
Miałabyś okazję odwiedzić Iwonkę i tego bardzo bym Ci zazdrościła, bo wszystkie Iwonki to fajne dziewczyny ;:215 (i nie tylko Iwonki)

czyż nie jest cudnie? sąsiadowe brzozy!
Obrazek
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu piękne słoneczne krajobrazy pokazujesz aż się buzia uśmiecha ;:215
Jeszcze ślicznie masz z ogrodzie ;:173 a mój liliowiec nie zamierza przestać kwitnąc i róże wypuszczają nowe pączki :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Dziś piękne niebo u Ciebie Marysiu, u nas próbowało słoneczko się pokazać, ale coś mu nie wychodziło, śliczna chryzantema :wit
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Maska pisze: moja sąsiadka też z obrzydzeniem wywoziłam w pole taczki liści, a jak ja powiedziałam że okrywam nimi kwiaty to coś mruknęła. Pewnie! kto by sobie tym głowę zawracał. Już i tak wycięli większą część drzew, bo brudzą i jedynie świerki sadzą wszędzie.
Marysiu To wszędzie ta moda dotarła ale już nie pomyślą, że jak przyjdzie wichura to pierwsze świerki polecą ;:14 Też mam kilka świrków ale nie przepadam za nimi . Zostały posadzone w dwóch miejscach , w jednym żeby chroniły przed wiatrem tylną część podwórka a w drugim żeby zasłaniały paskudny dom sąsiada. A dlatego nie przepadam za nimi bo cały rok z małym wyjątkiem w maju-czerwcu są takie same. Pat ma rację, Twoje zdjęcia są coraz piękniejsze ;:138
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maryś kolory jesieni w blasku słońca nie wiem jak dla kogo ale dla mnie dodają energii a jeszcze zdjęcia pokazujące takie widoki tym bardziej... ;:138
..a malinek to Ci zazdroszczę zwłaszcza teraz... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko PM (nie powiedziałam Ci jeszcze, że PM to moje panieńskie inicjały ;:306 ) zazdroszczę Ci tego cieplejszego klimatu, a Twój liliowiec jest niesamowity. Różyczki jak się rozrosną na pergolkę i wtedy znikną atrybuty dorastającego dziecka to będzie ogród ;:63 ja już to widzę. Przecież Ty znasz wszystkie centra ogrodowe w okolicy nawet te najmniejsze ;:306 a mój ogród mam nadzieję pokaże za rok swój urok jak przyjedziesz latem to będziesz miała co podziwiać i kopać tylko .... no!
Dzięki ;:196
Iwonko 0042 (ha ha ! Iwonki dwie ;:4 ) zwiedziałyście się, że coś tu o Was napisałam???
wiesz, że ona mi się tez bardzo podoba taka stokrotka! jak będzie jeszcze wiosną w szkółce w której kupiłam to sobie dwie sadzonki domówię.
Michale dla mnie wszystkie iglaki są takie i ja je określam jako zimne!
Wiem, że z przerażeniem patrzyłeś na moje giganty myśląc o swoich za jakiś czas.
A że zdjęcia są lepsze to się cieszę znaczy, że się rozwijam :heja tylko praktyka czyni mistrza (powiedziała co wiedziała ;:306 )
Misiu malinki na Twojej skarpie owocowałyby też do tej pory, dlaczego ich nie masz?
Moje mają owoce w części osłoniętej, a w tzw polu już wyschły :uszy i powiem Ci że tyle jem świeżych malin i jeżyn co poskubię chodząc po ogrodzie.
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Przepiękne zdjęcia ;:oj Róża i brzozy najpiękniejsze ;:167
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu ;:196 to mamy wiele wspólnego :;230 bo PM to pierwsze litery moich dwóch nazwisk :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko nic nie dzieje się bez celu miałyśmy się poznać i poznałyśmy się i niech tak zostanie Obrazek
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Maska pisze:Iwonko nic nie dzieje się bez celu miałyśmy się poznać i poznałyśmy się i niech tak zostanie Obrazek
PM to inicjały moich dwóch imion...załapię się do komitywy mimo nieodpowiednich nazwisk? ;:306

A nie straszcie tymi latającymi swierkami, bo mam jeden tuż przed domem... :roll:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pat już się załapałaś ;:306 nie jesteśmy drobiazgowe ;:185
Świerk ma płytki system korzeniowy!
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Maska pisze:Pat już się załapałaś ;:306 nie jesteśmy drobiazgowe ;:185
Świerk ma płytki system korzeniowy!
no wiem, wiem...ale ten mój już ze 20 lat rośnie jak nie lepiej...wichury wytrzymuje, sumak apdł, a on stoi...no nic, jakby co, pochylony jest w stronę drogi nie domu ;:224

Na poparcie mojej prośby pragnę jeszcze dodać, ze nazwiskowe inicjały mam takie same jak Forum Ogrodnicze :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

A ja może inicjałów nie mam, takich jak Wy, ale mam ogród i jestem zwariowaną ogrodniczką jak Wy :tan :tan :tan
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

I tym sposobem rodzina forumowa to wszyscy od A do Z ;:306 ;:304
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

A ja mam urzędowo AG , poza urzędem JG a w nazwisku felerne 13 liter.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”