Mój fijoł 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój fijoł 12

Post »

Gosia, te krzewy dopiero mam zamiar kupić (od dwóch lat ;:223), ale wciąż wygrywają róże. Na nie MUSI mi starczyć pieniędzy :D
Jule, wszystkim polecam borówki jako rośliny ozdobne :D
Ewa, jesienią koty przynoszą swoje zdobycze pod drzwi mieszkania ;:306 Raczej tego nie jedzą, ale na razie myszy nie wchodzą do domu.
Kasia, jesienią zapadam w letarg :D Wiosną mogłabym góry przenosić-na to czekam.
Krysiu-kocia załoga to widok nie z tej ziemi :D Sprawia mi mnóstwo przyjemności, a mój dziki rechot nikomu nie przeszkadza.
Stasiu, jak zwykle żałuję, że odwlekałam konieczne decyzje-trzeba było przy pierwszych kłopotach wymienić kartę i przełączkę.
Kasia-to w ogóle jest najmilszy kot :D
Aga, po raz pierwszy spadła z parapetu skrzynka z pelargoniami :( Wiało niemiłosiernie, potem padało, a dziś mrozi. Pelargonie przeżyły upadek i na pewno schowam je do domu.
Majka, grabienia liści jeszcze nie zaczęłam, czekam, aż spadną wszystkie. Jeśli nie zdążę jesienią, pograsuję wiosną. Kot marnotrawny po raz pierwszy wczoraj nie wrócił na noc-rano przybiegł i nie ma zamiaru ruszyć się z miejsca na parapecie.
Maryniu, a u mnie o 6 rano było -1, potem -4 :evil: Jednak zapowiada się słoneczny dzień, co po wczorajszych opadach bardzo mnie cieszy-pójdę sobie do ogrodu :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewcia :D u mnie też poniżej zera z rana. Ale już świeci słońce i też zaraz idę do ogrodu. :tan
Miłego dnia i ;:3
:wit
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A mnie się dziś udało +2 stopnie rano :D Cudne te Twoje kotki jak tak wszystkie spacerują obok siebie ;:333
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja dzisiaj nic nie zrobiłąm.
Zamierzam jutro
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, u mnie okropnie wiało, więc poszłam do ogrodu dopiero po południu. Zdążyłam posadzić róże :D Na szczęście maiłam tylko cztery, więc szybko poszło.
Michał, w ciągu dnia było cieplej, ale dzisiaj znów pada. Nie wiem, dlaczego koty gromadnie chodzą ze mną na spacer :D
Gosia, pogoda całkiem marna, w dodatku zimno.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Cześć Ewciu,
Czytam, że planujesz trawiastą.....ale jestem okropnie, niemozliwie ciekawa, co zobaczę u Ciebie w przyszłym sezonie ;:204
Tymczasem ogladałam zdjęcia... ;:333 Jakby robione innym aparatem ;:173
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Dobrze ,że to są koty które gromadnie chodzą za właścicielką.Za Iwonką chodziły kozy a nawet jeżdzić autobusem chciały.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Wietrzysko ustało, ale zostawiło w ogrodzie nieporządek i gigantyczny katar :evil:
Podobnie, jak ty szaleć z grabiami nie będę. Może w trakcie zimy liście rozłożą się, użyźniając grządki.
Dzisiaj nareszcie słonecznie, ale nie planuję żadnych prac poza dopieszczaniem siebie ;:170
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57

Post »

Super zdjęcie Łasicy na obchodzie ;:7 ma kolor sierści taki sam jak listki wierzby na trawie :wit
Zawsze myślałam, że to psy są zwierzętami stadnymi a tu patrzcie państwo Ewcia z kotami spaceruje ;:114
Też lubię przebarwiające się listki borówki, mam trzy krzaczki i myślę o następnych. ;:333
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Ewciu,u ciebie borówki też płoną,u mnie jak widziałaś rosną w klombie tylko na kraju ,żeby dzieci nie deptały grządki a owoce miały w zasięgu ręki :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justyna-sama jestem ciekawa, co posadzę w nowym miejscu :D A niedawno się zarzekałam, że już dosyć rabat do pielenia ;:223 Jednak obecna rabata trawiasta słabo zarasta chwastami, na co na pewno mają wpływ liście piwonii i traw, które zagłuszają zielsko. Aparat ten sam, ale zdjęć dawno nie było-stąd wrażenie odmienności :wink:
Janek, koty na szczęście nie pchają się do środków komunikacji :D
Iwona, z trawy trzeba będzie pograbić tony liści, które spadły. Reszta poczeka do wiosny :D
Elżbieta, jeszcze pogoda musi być odpowiednia-koty spacerują tylko w słoneczne, ciepłe dni :D A borówek powinnam dokupić, bo mam tylko jeden krzaczek.
Marta, moja borówka rośnie podobnie :D Jednak myślę, że czas posadzić więcej krzaków.

Zdjęcia z mroźnego sobotniego poranka. W niedzielę padało, dzisiaj lało :evil:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Ewa, ale niefart z tą pogodą....u mnie w niedzielę było 18 stopni, podobnie dzisiaj i cały tydzień ma być taki.
Przesyłam słonko do Ciebie ;:3 :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Poranna burza zrobiła na mnie wrażenie. I ta ulewa...Ciepło jest - to fakt. Jednak na takie temperatury jak na południu to raczej liczyć nie możemy. Zajrzyj koniecznie do B. Jest wyprzedaż cebulek ( op. tylko 99gr ). Może załapiesz się jeszcze na narcyzy. Sporo ich mieli w tym roku.
Cudnie wyglądają takie oszronione rośliny.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Ewa, taka paskudna pogoda u Ciebie ;:202 Mam nadzieję, że nieco się poprawi, bo wysyłam Ci jutro miskanta ;:218 Powinien dobrze przezimować, bo rośnie u mnie już kilka lat i nie miał nigdy żadnych podmarznięć.
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Witaj, Ewa!
Przesyłam życzenia dobrej pogody i słońca - burze a zaraz potem przymrozki, to dość wybuchowe połączenie.
U mnie ogród leży odłogiem (nie chcę powrotu przeziębienia), ale grabienie liści i koszenie trawnika mnie nie ominie.
Piękne jeszcze kolory u Ciebie!
Pozdrawiam,
A
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”