Moje kolorowe Bąbelki
- dzika
- 500p
- Od: 17 lut 2012, o 21:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje kolorowe Bąbelki
Zeberka to marzenie mojej córki. Mamy ją zamówioną w pobliskiej kwiaciarni, ale jak na razie nie spotkali jej na giełdzie. Piękna! Oby kwitła u Ciebie jak najdłużej.
Ten który był pelorikiem a teraz nie jest, bardzo mnie zaskoczył. Czytałam, że po jakimś czasie ta cecha może przestać się pojawiać, ale tak szybko? Mój jedyny peloric jakoś nie chce się odpelorikować, a już kwitł u mnie trzy razy.
Ten który był pelorikiem a teraz nie jest, bardzo mnie zaskoczył. Czytałam, że po jakimś czasie ta cecha może przestać się pojawiać, ale tak szybko? Mój jedyny peloric jakoś nie chce się odpelorikować, a już kwitł u mnie trzy razy.
oj ta zebra utkwiła mi w pamięci głęboko i pewnie na długo.... 

- flicka_
- 100p
- Od: 15 lip 2013, o 15:05

Mam taką samą zebrę z IKEI. Jest wspaniała! pięknie i długo kwitła, po czym wypuściła multumkorzonków i listków a teraz wypuszcza dwa nowe pędy. Mam ją od marca 2013 więc moim zdaniem to świetny rezultat;)
-- 14 paź 2013, o 08:26 --
Dufin! jak będę w IKEI to mogę Ci kupić;DDufin pisze:prześliczny! Takiego u mnie brakuje![]()
hehe..
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
flicka_ dziękuję, Ty masz złote serce Kobieto
ale u mnie póki co debet na storczykowe przyjemności i prędko się to nie zmieni, chyba, że znajdę pracę
Na razie "wpływów" niewiele a wydatków dużo 

Gratuluję założenia nowego wątku!
Ze mna to chyba jest coś nie tak, bo sie nie zachwycam zeberką
no, ale o gustach się nie dyskutuje, może po prostu nie moja kolorystyka? 
Ze mna to chyba jest coś nie tak, bo sie nie zachwycam zeberką

... jak tutaj się nie rozpływać nad tą prześliczną miniaturką? Z niecierpliwością czekam aż znów zakwitnieMeiss pisze:![]()

Dzika Jeśli macie Ikeę to tam polujcie na nie
, a ten peloric zagadkowy, kupiłam go ze względu na te fajne płatki, a tu przy następnym kwitnieniu jest normalny...
Ciku, Karnova zebra ładna i wyjątkowa, bo pachnie!
Flicka_ to mam nadzieję, że moja też będzie dłuuugo trzymała kwiaty, choć w sumie przejechała 400km i ich nie zrzuciła, więc to chyba sukces (porównując do marudnych kwiatów, ktore zrzucają pączki gdy się je przesunie kawałek ze starego miejsca).
Marzena No o gustach się nie dyskutuje, ale jeśli chodzi o kolory, to wcale nie przepadam się za żółtym - a mam dwa storczyki żółte. W przypadku kwiatów to nie tylko kolor się liczy dla mnie, ale ogólny wygląd ;)
Bianka16 oj też chcę by szybko zakwitła, muszę się przekonać czy zapaszek pojawi się przy kwitnieniu, czy to był tylko jednorazowy wybryk...

Ciku, Karnova zebra ładna i wyjątkowa, bo pachnie!
Flicka_ to mam nadzieję, że moja też będzie dłuuugo trzymała kwiaty, choć w sumie przejechała 400km i ich nie zrzuciła, więc to chyba sukces (porównując do marudnych kwiatów, ktore zrzucają pączki gdy się je przesunie kawałek ze starego miejsca).
Marzena No o gustach się nie dyskutuje, ale jeśli chodzi o kolory, to wcale nie przepadam się za żółtym - a mam dwa storczyki żółte. W przypadku kwiatów to nie tylko kolor się liczy dla mnie, ale ogólny wygląd ;)
Bianka16 oj też chcę by szybko zakwitła, muszę się przekonać czy zapaszek pojawi się przy kwitnieniu, czy to był tylko jednorazowy wybryk...
Zdechlaczek puszcza listka
chyba mu dobrze w szklarence. Także spora część jego korzonków się obudziła i zaczynają mieć coraz większe zielone końcówki
. Listek Little Lady rośnie w oka mgnieniu, teraz czekam na listek Zebry
, o przedłużenie pędu też się nie obrażę ;)
Listek zauważyłam (a raczej tylko taki dziwny punkcik) raptem 2 dni temu, a dziś już ładnie go widać gołym okiem
http://img809.imageshack.us/img809/8169/zxvq.jpg
Zastanawiam się czy może ten listek nie będzie już karłowaty. Podlewam go troszkę większym stężeniem biohumusu, a także spryskuję wierzch kory destylką z odżywką by korzonki, które jeszcze nie są w podłożu mogły wyłapywać większe ilości składników i ładnie odżywić roślinkę.

Listek zauważyłam (a raczej tylko taki dziwny punkcik) raptem 2 dni temu, a dziś już ładnie go widać gołym okiem
http://img809.imageshack.us/img809/8169/zxvq.jpg
Zastanawiam się czy może ten listek nie będzie już karłowaty. Podlewam go troszkę większym stężeniem biohumusu, a także spryskuję wierzch kory destylką z odżywką by korzonki, które jeszcze nie są w podłożu mogły wyłapywać większe ilości składników i ładnie odżywić roślinkę.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2014, o 00:20 przez Jovanka, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta na link - zdjęcie zbyt duze wycofano
On w sumie aż taki straszny zdechlak nie jest, jakbym dłużej nic z nim nie robiła to by było dużo gorzej - ogólnie po pierwszym przesadzaniu ze zgnilizny zostały mu tylko 3-4 korzenie, a teraz ma kilkanaście nowych już 
W ogóle to kiedyś koleżance uratowałam storczyka, bo mówiła że marnieją mu listki - kazałam jej wyjąć go z doniczki, no i okazało się, że niewiele korzonków mu pozostało, ale obecnie już wydobrzał ^^

W ogóle to kiedyś koleżance uratowałam storczyka, bo mówiła że marnieją mu listki - kazałam jej wyjąć go z doniczki, no i okazało się, że niewiele korzonków mu pozostało, ale obecnie już wydobrzał ^^
A ten biohumus to do storczyków czy ogólnie do roślin kwitnących, bo chciałam kupić, ale widziałam tylko do kwitnących
- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
Ja mam ten dedykowany storczykom 
Kobietki znalazłam zdjęcie kwitnienia zdechlaczka z 2012 :o, bo ciągle coś mi się zdawało, że to dziwne - ostatni raz kwitł w 2011 a przesadziłam go dopiero w 2013 - przez ten czas pewnie umarłby kilka razy już.
Tak więc poprawka w historii - ostatnie kwitnienie w 2012 roku
http://img547.imageshack.us/img547/5250/iayb.jpg

Kobietki znalazłam zdjęcie kwitnienia zdechlaczka z 2012 :o, bo ciągle coś mi się zdawało, że to dziwne - ostatni raz kwitł w 2011 a przesadziłam go dopiero w 2013 - przez ten czas pewnie umarłby kilka razy już.
Tak więc poprawka w historii - ostatnie kwitnienie w 2012 roku

http://img547.imageshack.us/img547/5250/iayb.jpg
Ostatnio zmieniony 31 lip 2014, o 00:22 przez Jovanka, łącznie zmieniany 2 razy.
- Dufin
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
bardzo lubię wszelkie żółtki ale pochwalić muszę lustro
jest cudowne
storczyk świetnie wygląda (a raczej wyglądał) na jego tle
ale przy takich postępach jakie prezentujesz, to na pewno nie ostatni taki widok 

Lustra są dobre do powiększania pomieszczeń
no i zawsze można sobie cyknąć jakąś słit fotkę xD
Fajnie by było jakby się tak ładnie odwdzięczył ^^

Fajnie by było jakby się tak ładnie odwdzięczył ^^
- kahim
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Meiss, wreszcie cię znalazłam
Śliczną masz kolekcję. Moim faworytem jest miniatureczka... Cud miód! I szklarenka też urocza
Czekam na rozwój Twojego uzależnienia

Śliczną masz kolekcję. Moim faworytem jest miniatureczka... Cud miód! I szklarenka też urocza

Czekam na rozwój Twojego uzależnienia