Dobry wieczór kulturalnie

Mam nadzieję, że jeszcze mnie pamiętacie?

Niestety moja robota przeciągnęła się prawie o miesiąc i na forum nie było możliwości wpadać

Mam straszne zaległości...ale zamierzam nadrobić
Julka ciesze się że zaglądasz! Nie przesadziłam dwóch róż, i już tego nie zrobię...ale nie miałam gdzie...U Ewy wstrzymałam w związku z tym zamówienie do wiosny, bo przechowywać nie mam gdzie.
Małgosiu tak to mój taras

póki co fotografuję swój ale chętnie zrobiłabym fotki w innym ogrodzie

dyniowa kompozycja jest już nie moja
Izo witam Cię serdecznie i bardzo dziękuję, za tyle miłych słów! Zapragnęłam mieć podobny zakątek jak Twój u siebie, ale jak dostałam projekt (wkleję poniżej) to jakoś za dużo cegły się zrobiło

U mnie to musiałby być chyba symbol tylko, chociaż jakby zarósł pnączem to może... jeszcze się zastanawiam. Ciurkadełko było zrobione na wiosnę, ale przez całe lato nie mogłam się zebrać, żeby je otoczyć roślinami, w listopadzie dopiero dokończyłam... Co do głogów, postanowiłam im dać szansę jeszcze w tym roku, pryskać co dwa tygodnie od grzyba, jeśli to nic nie da - wylatują, chociaż jeden z nich to całkiem duże drzewo i mi go szkoda....A orliki i naparstnice rozsiewają się same, no troszkę z moja pomocą. Po przekwitnięciu, pozwalam ich nasionkom dojrzeć i potem potrząsam łodyżką, aż się same rozsiewają i tak co roku. Pozdrawiam Cię serdecznie i podreptam podejrzeć Twoje włości
Marzenko na wiosnę działam! Będziemy w kontakcie, martwię się tylko opuchlakami...na jesieni nie zastosowałam nicieni i niestety na wiosnę muszę zastosować Dursban. Chemiczne paskudztwo, ale nie mam wyjścia, boję się żebym nie przesadziła z dawkowaniem, bo wiem, że można zniszczyć rośliny.
Agnieszko już jestem i mam zamiar pobuszować po forum od jutra na dobre!
A teraz kilka fotek , robionych dosłownie miesiąc temu

Wiecie, że magnolie w mojej okolicy mają pąki?