No właśnie, inaczej, jesiennie, ale też śliczniewanda7 pisze:Nie narzekaj, Maryniu, trawy zawsze warte są pokazania, nawet zimą. A u ciebie wcale jeszcze nie tak mało się dzieje. Jakieś kolory, jakieś resztki jeżówek - i też ładnie, choć inaczej.
Marpy kwiatki i rabatki..CD
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Marpy kwiatki i rabatki..CD
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- marpa

Jesiennych fotek coraz więcej...trochę i ja dzisiaj popełniłam podczas pracowitego dnia w ciepełku i
.Działka sposobi się powoli do zimowego snu...
póki aktualne
...bo aura się zmienia z dnia na dzień...jesiennie

a na balkonie i parapetach okiennych cieszą oczy letnie roślinki, które pójdą do przechowalni ...

póki aktualne

a na balkonie i parapetach okiennych cieszą oczy letnie roślinki, które pójdą do przechowalni ...

- magry

- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Jesień ale piękna jesień.Ciemierniki rozkwitają.Co to znaczy ?.Nie mam takich pięknych berberysów.One duże rosną ?
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
A ta trawka to też trzeba ją przechować bo chyba mam taką i teraz nie wiem czy trzeba ją wykopać???? czy da rade przezimować?
- marpa

Janku bardzo dziękuje za odwiedziny
co to znaczy,że ciemierniki rozkwitają - nie wiem
! Młodziak to jest więc jeszcze nie wie kiedy ma to zrobić...
i wcześniej zaczął
A te berberysy są normalnej ... berberysowej wielkości...
to nie są miniaturowe .
slimak900 ta akurat trawa to pennisetum Rubrum i ona nie przezimuje dlatego zabrałam ją już na balkon a jak się ochłodzi to pójdzie do piwnicy zimować.
Dziękuję za odwiedziny!
jesiennego mixu CD...
pogoda sprzyja pracom ogrodowym i ładnie nasyconym fotkom
nie omieszkałam wykorzystać w jednym i drugim celu...
a komu się nie znudziło zaglądanie
do mnie to zapraszam na cd...

slimak900 ta akurat trawa to pennisetum Rubrum i ona nie przezimuje dlatego zabrałam ją już na balkon a jak się ochłodzi to pójdzie do piwnicy zimować.
Dziękuję za odwiedziny!
jesiennego mixu CD...
pogoda sprzyja pracom ogrodowym i ładnie nasyconym fotkom

- baasik

- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Ładne zdjęcia - jaka szkoda, że za chwilę wszystko będzie brązowe... 
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- marpa

Basiu
miło,że wpadłaś i że Ci się podoba moja jesień na fotkach.
Większość roślin u mnie już zbrązowiała do fotografowania wybieram jeszcze "niedobitki". Pozdrawiam!

- Ellaa

- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Kontakt:
Maryniu - 'serdeczne rozmówki' pozwalają nam się lepiej poznać....i jest mi bardzo miło wiedzieć, że Ty nie z tych 'nadwrażliwych'

Moja hakonka dostała w skórę po tej mroźnej zimie 11/12, myślałam, że nie przetrwała, ale pojawiły się bodajże 3 kiełki, więc ona jakby od nowa startuje.
Zobaczę czy się w następnym roku poprawi, jeśli nie, to ją przesadzę gdzie indziej
Ładnie jeszcze masz w ogrodzie...u mnie teraz najbardziej widoczne są 'płonące' czerwienią berberysy.
Ta begońka, to zimować będzie na parapecie? czy to może doniczkowa-domowa?
U mnie tylko te bulwiaste, które na zimę do piwnicy idą.
Moja hakonka dostała w skórę po tej mroźnej zimie 11/12, myślałam, że nie przetrwała, ale pojawiły się bodajże 3 kiełki, więc ona jakby od nowa startuje.
Zobaczę czy się w następnym roku poprawi, jeśli nie, to ją przesadzę gdzie indziej
Ładnie jeszcze masz w ogrodzie...u mnie teraz najbardziej widoczne są 'płonące' czerwienią berberysy.
Ta begońka, to zimować będzie na parapecie? czy to może doniczkowa-domowa?
U mnie tylko te bulwiaste, które na zimę do piwnicy idą.
- marpa

Elu- witam Ciebie serdecznie !
Ostatnie dni mam bardzo pracowite
bo pogoda dopisuje i chciałoby się wszystkiemu dać radę. Moi najbliżsi sąsiedzi już odpoczywają od działek , działki przekopane , wyczyszczone do gołego...A ja jak ten oracz pospolity ..oram nadal
...No ale półmetek minęłam..choć bywałam na działce w kratkę a moi sąsiedzi okutani w szale i ciepłe polary pracowali w dni kiedy był przejmujący ziąb...M jeździł na działkę i zdawał mi relację
...A ja sobie w ciepełku teraz działam spokojnie... dam radę!
Liczne moje donice, doniczki i doniczusie zostały ładnie zadołowane , cebulowe dosadzone w następnych...taka jest moja specyfika pracy działkowej... Za dużo mam roślin
po prostu...i działkę większą
Begonie kupiłam latem do kompozycji cmentarnej ale że były upały wstrzymałam się i zostały na balkonie i bardzo zbrzydły , później niezbyt się nadawały. Teraz ożyły są zdrowe i sobie kwitną więc nie mam sumienia ich unicestwiać ...pewnie do piwnicy pójdą jak przyjdzie ich czas. Sądzę,że były zbytnio pędzone przed sprzedażą i padły a jak kupowałam były cudowne ...
A w ogrodzie moim jesień wkroczyła na całego...dzień wcześniej fotografowałam klony a na następny dzień choć przymrozku nie ma ostatnio już liście szeleszczą...
jesiennego mixu CD...
w kolorach jesieni...

Wczoraj przeszłam się po ogródkach i moja marcinkowa kolekcja dzięki uprzejmości sąsiadów /i pójściu na wymianę /
powiększyła się o kolejne sadzonki ...w różnych odcieniach fioletów od lila po śliwkę...
takich nie miałam

każdy w innym odcieniu i innej wysokości

a u mnie w przedogródku płoną astry i berberysy ...

jesienna psianka

Ostatnie dni mam bardzo pracowite
Liczne moje donice, doniczki i doniczusie zostały ładnie zadołowane , cebulowe dosadzone w następnych...taka jest moja specyfika pracy działkowej... Za dużo mam roślin
Begonie kupiłam latem do kompozycji cmentarnej ale że były upały wstrzymałam się i zostały na balkonie i bardzo zbrzydły , później niezbyt się nadawały. Teraz ożyły są zdrowe i sobie kwitną więc nie mam sumienia ich unicestwiać ...pewnie do piwnicy pójdą jak przyjdzie ich czas. Sądzę,że były zbytnio pędzone przed sprzedażą i padły a jak kupowałam były cudowne ...
A w ogrodzie moim jesień wkroczyła na całego...dzień wcześniej fotografowałam klony a na następny dzień choć przymrozku nie ma ostatnio już liście szeleszczą...
jesiennego mixu CD...
w kolorach jesieni...

Wczoraj przeszłam się po ogródkach i moja marcinkowa kolekcja dzięki uprzejmości sąsiadów /i pójściu na wymianę /
takich nie miałam

każdy w innym odcieniu i innej wysokości

a u mnie w przedogródku płoną astry i berberysy ...

jesienna psianka

- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Maryniu
cuudna Ta Twoja jesień
mieni się wszystkimi pięknymi kolorami

cuudna Ta Twoja jesień
mieni się wszystkimi pięknymi kolorami
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Maryniu, jak ja lubię spacery po Twoim ogrodzie
Powiedz czy ta psianka to jakieś pnącze?, czy wieloletnia?, czy wysoka rośnie?
Powiedz czy ta psianka to jakieś pnącze?, czy wieloletnia?, czy wysoka rośnie?
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć Maryniu ,wiele roślin sadziłaś chyba z myślą o jesieni , bo teraz przepięknie wyglądają .Dużo ciepła i koloru złapałaś w obiektyw ,z wielką przyjemnością obejrzałam . 
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Ten ostatni czerwony to też marcinek? bardzo piękny kolor. Moje kloniki już łyse a u ciebie jeszcze tak kolorowo 
- marpa

Ani ,Ewciom
,Iwonce;
serdeczności ślę dziękując za miłe
słowa.
Iwonko- psianka słodkogórz to pnącze wieloletnie .
Ewciu w tak , to marcinek aster chyba nowoangielski ? nie dociekałam pochodzenia...zawsze mi się podobał w ogródkach aż 2 lata temu koleżanka spełniła moje chciejstwo.
Aniu , Ewo- rozalko bardzo się cieszę ,że moje fotki znalazły Wasze uznanie
i sprawiły przyjemność 
Pogoda zapowiada się wspaniale więc przyjdzie pora pożegnania towarzyskiego sezonu działkowego
Plony zebrane , pora jakieś ognicho rozpalić, ziemniaczki upiec albo kiełbaski na patyku...
Jesiennych obrazków CD...
nie we wszystkich zakątkach płonie...trochę naturalnej zieleni jeszcze znaleźć można dla równowagi ...

tutaj cieplej

gorąco

zgliszcza ?

nostalgia ?

dzięki nornicom zimowity kwitną w różnych miejscach bo one tych cebul nie jedzą...

jesienne piekności

Iwonko- psianka słodkogórz to pnącze wieloletnie .
Ewciu w tak , to marcinek aster chyba nowoangielski ? nie dociekałam pochodzenia...zawsze mi się podobał w ogródkach aż 2 lata temu koleżanka spełniła moje chciejstwo.
Aniu , Ewo- rozalko bardzo się cieszę ,że moje fotki znalazły Wasze uznanie
Pogoda zapowiada się wspaniale więc przyjdzie pora pożegnania towarzyskiego sezonu działkowego
Plony zebrane , pora jakieś ognicho rozpalić, ziemniaczki upiec albo kiełbaski na patyku...
Jesiennych obrazków CD...
nie we wszystkich zakątkach płonie...trochę naturalnej zieleni jeszcze znaleźć można dla równowagi ...

tutaj cieplej

gorąco

zgliszcza ?

nostalgia ?

dzięki nornicom zimowity kwitną w różnych miejscach bo one tych cebul nie jedzą...

jesienne piekności