no i trawy...mam jedną zrobiła się wielka...
Mój kwiatowy azyl cz.4
- lora
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kwiatowy azyl cz.4
Iwonko podglądam Ciebie często ale dziś wpisuję się... ta wiklinowa dekoracja jest świetna...
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Iwonko, jesień naprawdę potrafi zachwycić barwami liści
a i kwiatów kwitnących o tej porze też kilka się znajdzie
co ewidentnie widać na twoich fotkach 
- nena08

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko, tak czekałam na przebarwienie się dzikiego wina...... mróz zniszczył wszystkie jeszcze zielone liście. Dobrze, że u Ciebie mogę popatrzeć na mój ulubiony widok
To białe piórko ..... może .....łabędzi puch.
To białe piórko ..... może .....łabędzi puch.
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Zarumieniłam się...
Bardzo żałuję, że tak wiele roślin nie ubierze się w ciepłe, jesienne barwy, ponieważ wczesne przymrozki zważyły im liście

Nie będę jednak darła szat z tego powodu, tylko będę cieszyć się tym, co pozostało.
Dzisiaj był to dzień wypełniony słońcem i 8 taczek wyciętego zielska

Zapowiedź wiosny...

Bardzo żałuję, że tak wiele roślin nie ubierze się w ciepłe, jesienne barwy, ponieważ wczesne przymrozki zważyły im liście

Nie będę jednak darła szat z tego powodu, tylko będę cieszyć się tym, co pozostało.
Dzisiaj był to dzień wypełniony słońcem i 8 taczek wyciętego zielska

Zapowiedź wiosny...

- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Widzę, że też popracowałaś ostro dzisiaj.
Ja liczyłam nie na taczki, ale na wiaderka i też mi się uzbierało.
Może gdyby z tydzień był jeszcze taki ładny jak dzisiaj to prace ogrodowe skończyłabym na czas.
Ja liczyłam nie na taczki, ale na wiaderka i też mi się uzbierało.
Może gdyby z tydzień był jeszcze taki ładny jak dzisiaj to prace ogrodowe skończyłabym na czas.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
heliofitka

Grażynko mąż mi powiedział, że w najbliższym czasie czeka nas kilka ciepłych, słonecznych dni.
Ja długoterminowej prognozy pogody nie oglądam, ale te 20 stopni w nadchodzący weekend podnieciło mnie
Może uda mi się nie tylko uporać z robotą, ale także spędzić czas z rodziną (może jakiś grill
).
Ja długoterminowej prognozy pogody nie oglądam, ale te 20 stopni w nadchodzący weekend podnieciło mnie
Może uda mi się nie tylko uporać z robotą, ale także spędzić czas z rodziną (może jakiś grill
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
O tak, to byłby chyba ostatni w tym roku grill.
Może też o nim pomyślę jeszcze, bo lato tak szybko uciekło, że chyba tylko kilka razy go urządzaliśmy.
Może też o nim pomyślę jeszcze, bo lato tak szybko uciekło, że chyba tylko kilka razy go urządzaliśmy.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- nena08

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
To szafirki nieźle się zapowiadają
Ciekawa jestem czy będą kwitły razem z dąbrówką, czy się rozminą.
Ciekawa jestem czy będą kwitły razem z dąbrówką, czy się rozminą.
Jesień w słońcu to jesień w kwiatach i kolorach-tak to prawda.Myślę,że każda z nas pracowicie spędza czas w ogrodzie i zielska zdecydowanie ubywa.Moje hosty już wycięlam jak również wszystko co brzydkie i szpecące ogród.
Zwierzaki cudowne i można robić im zdjęcia caly dzień.Miejmy nadzieję,że weekend będzie słoneczny i cieply.
Zwierzaki cudowne i można robić im zdjęcia caly dzień.Miejmy nadzieję,że weekend będzie słoneczny i cieply.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Oj te twoje kociambry chwytają za serce
Co do miskantów, które mi proponujesz sadzić, to mam już 12 sztuk
Wiem że nie widać, poza jednym Malepartusem dostanym od Justi, który jest cudny. Reszta sadzona w tym roku lub ubiegłej jesieni. Na razie maleństwa ale za parę lat.
Bardzo podoba mi się pomysł z hortensją w koszyczku
pewnie też odgapię ale dopiero w przyszłym roku. Moje hortensje przed chwilą były piękne a w dwa dni ....masakra. Nie zdążyłam ściąć...
Co do miskantów, które mi proponujesz sadzić, to mam już 12 sztuk
Bardzo podoba mi się pomysł z hortensją w koszyczku
-
heliofitka

Grażynko u mnie wczoraj wieczorem pokropiło, ale mam nadzieję, że pogoda do soboty utrzyma się, bo dzieciaki zostały już zaproszone.
Mimo, że mieszkają niedaleko, wciąż brakuje im czasu, aby "wykroić" sobotę dla rodziców (często pracują).
Aniu pewnie rozminą się, bo te szafirki kwitną mi już pod koniec kwietnia, a dąbrówka...ożeż ty, nie pamiętam
Zresztą wkrótce przekonamy się
An-iu zastanawiam się, czy wyciąć hosty, bo mój ogród wyglądałby wtedy, jak pole po wykopkach
W tej chwili mam przynajmniej złote plamy. Z drugiej strony rozkładające się liście wzbogaciłyby moją piaszczystą glebę
Jolu u mnie przymrozki też wykończyły mnóstwo roślin, ale akurat kwiatostany hortensji nie.
No może jedynie tych ogrodowych, bo to w ogóle wrażliwce jedne
Teraz przypomniałam sobie twoje miskanty. Czy to te chude źdźbła, które posadziłaś między sosnami
Prawie do zmroku uwijałam się w ogrodzie. Zresztą nie tylko ja. W rosnących obok marcinkach głośno było, jak w ulu
Z drugiej strony ten fakt mnie nie dziwi, bo był to cudownie słoneczny i cieplutki dzień.

Tak w ogóle, to w tym roku niezwykle obficie kwitną mi marcinki

Mimo, że mieszkają niedaleko, wciąż brakuje im czasu, aby "wykroić" sobotę dla rodziców (często pracują).
Aniu pewnie rozminą się, bo te szafirki kwitną mi już pod koniec kwietnia, a dąbrówka...ożeż ty, nie pamiętam
Zresztą wkrótce przekonamy się
An-iu zastanawiam się, czy wyciąć hosty, bo mój ogród wyglądałby wtedy, jak pole po wykopkach
W tej chwili mam przynajmniej złote plamy. Z drugiej strony rozkładające się liście wzbogaciłyby moją piaszczystą glebę
Jolu u mnie przymrozki też wykończyły mnóstwo roślin, ale akurat kwiatostany hortensji nie.
No może jedynie tych ogrodowych, bo to w ogóle wrażliwce jedne
Teraz przypomniałam sobie twoje miskanty. Czy to te chude źdźbła, które posadziłaś między sosnami
Prawie do zmroku uwijałam się w ogrodzie. Zresztą nie tylko ja. W rosnących obok marcinkach głośno było, jak w ulu
Z drugiej strony ten fakt mnie nie dziwi, bo był to cudownie słoneczny i cieplutki dzień.

Tak w ogóle, to w tym roku niezwykle obficie kwitną mi marcinki

- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Iwonko, zachwyciły mnie Twoje kwitnące hoje, prawdę mówiąc też ich nie mam, ze względu na brak miejsca, ale może jak kiedyś pomyślę o zmianie wystroju, to kto wie, dlatego mam pytanko, po jakim czasie Ci zakwitły i czy im coś specjalnego dajesz? W sumie, to mam jedną roślinę, którą kupiła moja teściowa chyba z siedem lat temu, ponoć wówczas kwitła (nie pamiętam), nie wiem czy to nie jedna z odmian hoi, ale od tego czasu żadnego kwiatka jeszcze nie wydała. Mam ochotę zgapić od Ciebie połączenie traw buchanana z rozchodnikami, bo do tej pory nie miałam na nie pomysłu, a bardzo ładnie się komponują, nie wiem tylko czy je tam zmieszczę
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Iwonko, zapowiedź wiosny z szafirkami to bardzo pozytywny akcent tej jesieni
Marcinki piękne
Marcinki piękne
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Marcinkowo owadzie fotki świetnie Ci wyszły
czym przekupiłaś bzykacze że tak ładnie pozowały 
- Paulii

- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne Kwiatuszki hoi
Piękne hosty
A Rozplenicie Japońskie są i niskie odmiany od 30 cm do 60 cm wysokości. i żeby pięknie kwitła nie może mieć suchego podłoża
Ale słodki kiciuś się wygrzewa pomiędzy kamyczkiem i trawką na rabatce
Piękny Wrzos
Przepiękny bukiecik z Hortensji w wiklinowym koszyczku
Widzę, że Zuzię chyb zainteresowały piękne ozdoby kwiatuszkowi na firance, bo wpatruje się w nie jak zaczarowana i zastanawia się jak je upolować
Piękne jesienne barwy przybrał Twój ogród
Prześliczne zdjęcie piórka ptaszka na marcinku
To u Ciebie kolejna fala przymrozków była,
A ta zapowiedz wiosny listeczki szafirków to teraz wyszły
Piękne marcinki i ile pięknych pszczółek na nich i motylek
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"