Ogródek Gosi cz.11
Re: Ogródek Gosi cz.11
Gosia, bardzo ładne to ostatnie zdjęcie
Zobacz, funkie nawet żółte są urocze...
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Teraz może jeszcze nie za bardzo widać zmian, ale wiosną już pewnie będzie inaczej.
No ale te twoje róże. Jeszcze kwitną. Super. Moje to już nie zdążą. Mają mnóstwo pąków. Szkoda.
No ale te twoje róże. Jeszcze kwitną. Super. Moje to już nie zdążą. Mają mnóstwo pąków. Szkoda.
- Helios
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 cze 2010, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
K.....czę szukałam tego tamaryszka i szukałam. Czy to jest to drzewko na czwartym zdjęciu licząc od góry?
Po przymrozkach ani śladu, a jesień zapowiada się długa i piękna.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Teresko, moje floksy bardzo ucierpiały w trakcie upałów. Kwitły bardzo krótko. Obcięłam łodyżki tuż pod kwiatostanami. Wypuściły nowe. Innym opóźnieniem kwitnienia jest obcięcie połowy pędu na początku lata. Można wycinac co drugi.
To chyba był pomysł Eli Elsi. Już nie pamiętam dokładnie kto mi zwrócił uwagę na ten jęzor. Ale się posłuchałam
Edytko, uwielbiam hosty o tej porze roku. Te kolory są niesamowite.
Cieszę się, że masz kolejne miejsca do obsadzania. Ja już mogę tylko poszerzać, a tak naprawdę to tylko wymieniać rośliny.
Nie radzę Ci zakładania obrzeża przy perzu. Przejdzie przez obrzeże. Chyba, że zabetonujesz porządnie i to głęboko. U mnie perz przelazł pod kostką. Dlatego po pierwsze nie robię obrzezy, po drugie chcę wymienić trawnik, żeby się pozbyć tych wszystkich uciązlkiwych traw.
Aniu, przymrozek był, ale zabrał tylko dalie, jednoroczne begonie i szałwie. Reszta jeszcze sobie dobrze radzi. Może to zasługa żywopłotu? W każdym bądź razie liczę jeszcze na róże.
Witaj Elu,
Mam nadzieje, że masz już więcej czasu i teraz częściej bedziesz nas odwiedzać.
Trochę się działo, ale już się martwię, co ja będę w przyszłym roku robiła. Tak lubię kupowac, sadzić. A tu perspektywy nie widać
Ellu, nie ma problemu. Nie wiem, czy chcesz teraz nasionka, czy wolisz sadzonki. Daj znac.
W tym roku nie nacieszyłam się ogrodem. Jkoś ten sezon był trudny. I za krótki. Ale zazwyczaj uwielbiam jesień. Te kolory sa niesamowite. No i po długim i pracowitym sezonie lubię odpoczynek. Zima jest konieczna. Ale w tym roku wszystko za szybko się dzieje.
Maju, znowu miałaś problemy zdrowotne? Współczuję. mam nadzieje, że przez zime się wykurujesz i podziałasz w przyszłym roku
Ewo, cieszę się, że podoba Ci się mój miszmasz. Mój ogródek nie ma porównania z Twoim ogrodem, który aż kipi zyciem i barwami.
Geniu, masz rację. Te bratki wysiały mi się w zeszłym roku. Przetrwały zimę i kwitną do tej pory.
Aniu, hosty o tej porze roku są niesamowite. Niektórzy już obcinają liście,. bo nie lubią jak zaczynają więdnąć. Ja je trzymam do ostatniej chwili.
Mam nadzieje, że róże będę kwitły jeszcze jakiś czas.
Agus, mam nadzieję, że w końcu posadziłam rosliny w odpowiedniej odległości. Przynajmniej na jakiś czas. Lubię ten zakątek o każdej porze roku.
Mariolko, tak to jest tamaryszek. Ma już 8 lat. Mój to potwór. Tnę i tnę, a on coraz większy
Aniu, cieszę się, że do mnie zaglądasz.
Wandziu, z róż w tym roku jestem zadowolona. Kwitły naprawdę obficie, jak żadnego roku. Moje też mają masę pączków. Liczę, że jeszcze rozkwitną.
Helenko, to drzewko to takie czupiradło. Nie można go z niczym pomylić.
Na dobranoc

Larissa

Home&Garden

History

Leonardo

To chyba był pomysł Eli Elsi. Już nie pamiętam dokładnie kto mi zwrócił uwagę na ten jęzor. Ale się posłuchałam
Edytko, uwielbiam hosty o tej porze roku. Te kolory są niesamowite.
Cieszę się, że masz kolejne miejsca do obsadzania. Ja już mogę tylko poszerzać, a tak naprawdę to tylko wymieniać rośliny.
Nie radzę Ci zakładania obrzeża przy perzu. Przejdzie przez obrzeże. Chyba, że zabetonujesz porządnie i to głęboko. U mnie perz przelazł pod kostką. Dlatego po pierwsze nie robię obrzezy, po drugie chcę wymienić trawnik, żeby się pozbyć tych wszystkich uciązlkiwych traw.
Aniu, przymrozek był, ale zabrał tylko dalie, jednoroczne begonie i szałwie. Reszta jeszcze sobie dobrze radzi. Może to zasługa żywopłotu? W każdym bądź razie liczę jeszcze na róże.
Witaj Elu,
Mam nadzieje, że masz już więcej czasu i teraz częściej bedziesz nas odwiedzać.
Trochę się działo, ale już się martwię, co ja będę w przyszłym roku robiła. Tak lubię kupowac, sadzić. A tu perspektywy nie widać
Ellu, nie ma problemu. Nie wiem, czy chcesz teraz nasionka, czy wolisz sadzonki. Daj znac.
W tym roku nie nacieszyłam się ogrodem. Jkoś ten sezon był trudny. I za krótki. Ale zazwyczaj uwielbiam jesień. Te kolory sa niesamowite. No i po długim i pracowitym sezonie lubię odpoczynek. Zima jest konieczna. Ale w tym roku wszystko za szybko się dzieje.
Maju, znowu miałaś problemy zdrowotne? Współczuję. mam nadzieje, że przez zime się wykurujesz i podziałasz w przyszłym roku
Ewo, cieszę się, że podoba Ci się mój miszmasz. Mój ogródek nie ma porównania z Twoim ogrodem, który aż kipi zyciem i barwami.
Geniu, masz rację. Te bratki wysiały mi się w zeszłym roku. Przetrwały zimę i kwitną do tej pory.
Aniu, hosty o tej porze roku są niesamowite. Niektórzy już obcinają liście,. bo nie lubią jak zaczynają więdnąć. Ja je trzymam do ostatniej chwili.
Mam nadzieje, że róże będę kwitły jeszcze jakiś czas.
Agus, mam nadzieję, że w końcu posadziłam rosliny w odpowiedniej odległości. Przynajmniej na jakiś czas. Lubię ten zakątek o każdej porze roku.
Mariolko, tak to jest tamaryszek. Ma już 8 lat. Mój to potwór. Tnę i tnę, a on coraz większy
Aniu, cieszę się, że do mnie zaglądasz.
Wandziu, z róż w tym roku jestem zadowolona. Kwitły naprawdę obficie, jak żadnego roku. Moje też mają masę pączków. Liczę, że jeszcze rozkwitną.
Helenko, to drzewko to takie czupiradło. Nie można go z niczym pomylić.
Na dobranoc

Larissa

Home&Garden

History

Leonardo

- Edyta1

- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
NiedobrzeMargo2 pisze:[
Edytko[/b],
Nie radzę Ci zakładania obrzeża przy perzu. Przejdzie przez obrzeże. Chyba, że zabetonujesz porządnie i to głęboko. U mnie perz przelazł pod kostką
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- dwostr

- Od: 25 mar 2008, o 15:38
Małgosiu masz rację z tą trawą i trawo podobnymi chwastami-one wszędzie wlezą.U mnie perz przerósł kamienną ścieżkę,mimo,że co jakiś czas sypałam granulat p/chwastom.W tym roku zauważyłam jeszcze jedna ciekawą rzecz-po oprysku herbicydem na chwasty dwuliścienne,wyginęła mi taka drobna trawka ,która była bardzo dekoracyjna -czyli nie każda trawka, co wygląda jak trawka.
Twoje hosty zachwycają w każdej porze roku-ten zakątek to mój ulubiony u Ciebie.
Twoje hosty zachwycają w każdej porze roku-ten zakątek to mój ulubiony u Ciebie.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Cześć Goś
w biegu przejrzałam fotki bo na więcej niestety chwilowo brak czasu.
Ciągle coś jeszcze robisz
ja już nie ogarniam, jedynie cebule na zimę i czekam na róże choć dołków jeszcze nie pokopałam 
Ciągle coś jeszcze robisz
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Edytko, Danusia też uważa, że perz przerośnie. Najpierw zlikwiduj perz, a potem zakładaj obrzeża. Dodatkowo widząc co się u Ciebie dzieje to byłaby syzyfowa praca, bo ciągle powiększasz rabaty
Małą część obrzeża wycementowałam . I tak przerasta
Danusiu, tę trawkę nie trawkę sadziłaś, czy to był chwast? Ja już nawet nie opryskuję od chwastów. Czekam na radykalne działania.
Ja też bardzo lubię tę rabatę. O każdej porze mnie cieszy
Jolu, ja już bardzo mało robię na rabatach. Tylko w weekendy jeśli mam czas. Cebulowe już posadziłam, ale stwierdziłam, że muszę dokupić. Dołków też jeszcze nie wykopałam, ale u mnie tylko 4

Małą część obrzeża wycementowałam . I tak przerasta
Danusiu, tę trawkę nie trawkę sadziłaś, czy to był chwast? Ja już nawet nie opryskuję od chwastów. Czekam na radykalne działania.
Ja też bardzo lubię tę rabatę. O każdej porze mnie cieszy
Jolu, ja już bardzo mało robię na rabatach. Tylko w weekendy jeśli mam czas. Cebulowe już posadziłam, ale stwierdziłam, że muszę dokupić. Dołków też jeszcze nie wykopałam, ale u mnie tylko 4

- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Gosiu
omączona śliczna, jej kolor wciąż mnie zachwyca
Szukałam u Ciebie srebrzystej, ale jeszcze nie znalazłam, kiedy ona kwitnie?
Szukałam u Ciebie srebrzystej, ale jeszcze nie znalazłam, kiedy ona kwitnie?
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Może już jesiennie, ale pięknie
Przede wszystkim porządnie, co napędza moje wyrzuty sumienia, że zaniedbałam ogród w tym sezonie
Dostałam wiosną od Mufki sadzonki Stipa brachytricha-koty obgryzły liście
Muszą być wyjątkowo smaczne, bo akurat na tą trawę się uwzięły
Roślina żyje i będzie z niej jeszcze pociecha, tylko teraz dziwnie wygląda.
Dostałam wiosną od Mufki sadzonki Stipa brachytricha-koty obgryzły liście
-
alinaK

- Od: 16 lut 2010, o 19:11
-
alinaK

- Od: 16 lut 2010, o 19:11
och Iga dzięki . pięknotka musisz przyznać . choć w sumie ......może i ją mam . muszę jutro oblukać
Szałowo i szałwiowo. Różanie i zróżnicowanie 
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
śliczny ogród Margo -a róże przesliczne