Szczerze dziękuję za wizyty i pochwały moich kolejnych roślin. Jesteście bardzo mili a kto nie lubi jak chwalą jego podopiecznych?!
Rynio2 napisał(a):
Piękne te hybrydy echinopsisów, nie mają jakichś odrostów
Kilka jest. W zasadzie wszystkie już zarezerwowane na wymiany i dalsze powiększenie ich kolekcji.
honorka22 napisał(a):
Hybrydy cudowne, jedynie szkoda, że zbyt krótko utrzymują się na nich kwiaty, bo widoki bezcenne

Za to mają jeśli duże po kilka kwiatów naraz a i często powtarzają kwitnienia kilka razy w roku.
Bo-enka, annaoj, emerald napisał(y):
Urzekający i zachwycający widok, cudowne kwiaty, moje najszczersze gratulacje.

Echinopsisy jak i hibiscus - wspaniałe!

Echinopsiski są zachwycające

Dziękuję. Ale... Wy również macie przecież wspaniałe, zachwycające rośliny - często je podziwiam! U Bożenki i Joasi śliczne hybrydy - wcale nie gorsze niż moje...
_LeNa_ napisał(a):
Nigdy nie rezygnuj ze swoich pasji, a wręcz je rozwijaj, bo co byśmy zrobili bez Twojej obecności, wiedzy i zaangażowania.. (...) dobrze, że jesteś

Kończy się bodaj 37 rok mojej fascynacji kaktusami i sukulentami. I chociaż wydaje się to być dużo, wciąż mnie one zachwycają i zadziwiają. Wciąż też potrafią zauroczyć. Nie ma mowy abym z nich kiedykolwiek zrezygnował. To tak, jak bym zamierzał zrezygnować z najlepszych wspomnień młodości...
A to że tutaj jestem to wynik popularności FO. Gdzie indziej nie ma tak dużego odzewu, zainteresowania a i tak wielu miłych fascynatów tego niszowego przecież hobby. Czasem coś udaje mi się pomóc, czasem sam czegoś nowego czy ciekawego się dowiem - dobrze mi tutaj z Wami.
Martada napisał(a):
(...) nie mam faworyta, żebyż one jeszcze chciały mieć ciekawsze korpusy to byłyby idealne

To jest istotny minus. Większość korpusów jest mało dekoracyjnych. No i rośną w większości cylindrycznie co też im uroku nie dodaje. Za to kiedy już zakwitną to wszystko to staje się naprawdę nieważne. Nie ma roślin idealnych - na szczęście. Bo wtedy wszyscy tylko je byśmy hodowali. A wtedy co z innymi?
Ale u Ciebie naj..naj..najbardziej podobają mi się Twoje ulubienice czyli parodie.
Tu się zgadzam w 100%.
Zapunktowałaś u mnie.
i jeszcze jedno- śliczne fotki

Staram się jak mogę ale do najlepszych mi wciąż
bardzo daleko. Teraz jednak dzięki temu, że udało mi się zakupić dużo lepszy sprzęt do fotografowania to chociaż się mniej wstydzę wstawiać swoje zdjęcia...
Dziękuję.