Ogrodzinka pod dębem Czesławem cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogrodzinka pod dębem Czesławem cz.11

Post »

dwostr, Danusiu ta hortensja na zdjęciu jest właśnie przebarwiona i tak wygląda w rzeczywistości. Z białej staje się limonkowa, nie ma w niej nic różowego.
Mufko, witaj kochana, dopóki śnieg nie przykyrje naszych ogrodów, trzeba robić fotki, bo zawsze można znaleźć coś ciekawgo.
koniczynko, też mam czasem poczucie niemocy forumowej, ale w końcu prędzej czy później wracam. No cóż, uzależnienie ;:108
kropelko ;:196
Aganet, bardzo mi miło, że wpadłaś z wizytą. Białe kosmosy rzeczywiście są delikatne i zwiewne jak motyle :)

Niedawno zakupiona hortensja Sunday Fraise.
Obrazek
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moja miła Wandziu :!:
Twój ogród czarowny, a słońce w rzeczy samej czaru mu dodaje ;:215.
Te trawki, te badylki, te witrażowe listki ;:224.
A zdjęć z miejsca Twoich wojaży nie będzie :?: Ciekawa jestem, jak tam było...

;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Wandziu to coś wspaniałego jeszcze kwitną Ci jeżówki moje już dawno przestały może że to zwykłe...
a pod Czesławem świetna rabata...nowa hortensja ładny krzaczek... :)
na pytanie odpisałam u siebie... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Wando, czy na zdjęciu z trawkami jest jeżówka Cranberry Cupcake? Śliczna ;:173
Planuję dosadzić jakąś różową odmianę i chyba zdecyduję się na nią, dzięki Twoim zdjęciom ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Trawy i jeżówki to super duet. Mam coraz więcej traw i jeszcze mi mało.
O zmianch może każdy powiedzieć. Co innego jak masz ogród zaprojektowany przez specjalistę, a co innego kiedy tworzymy go sami, ucząc się na błedach. Moim największym jest zbyt gęste sadznie, kolejny to sadzenie pojedynczych roślin,ale nie wiem, czy kiedykolwiek się to zmieni
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wandziu,misia polarnego nie kupiłam,bo były tylko dwie sadzonki,które mnie nie powaliły na kolana za tą cenę.Może wiosną będą ładniejsze,a ja będę miała już elewację i bez zbędnego dołowania doniczek sobie kupię.Teraz jestem zachwycona nową dębolistną i oby przetrwała mi zimę.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Wandziu :wit przepiękne zdjęcia z pięknego ogrodu. Nasadzenia pod dębem bardzo ładnie to wygląda ;:oj
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Wandziu cieszę się, że już jesteś . ;:196
Fajnie, że lubisz jesienny ogród, tak jak ja. Nawet w deszczu mi się podoba, w końcu rośliny odpoczęły od suszy i upału.
Powiedz proszę, czy na pierwszej fotce z dn 26, 09 to owies wiecznie zielony?
Byłam bliska płaczu, gdy wyłamałam wężem dwa pędy u rozchodnika od Ciebie, ale posadziłam w ziemi, przysypałam korą i podął rośnięcie. :tan
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

A to jakaś mała odmiana musi być skoro taka delikatna urosła (hosta)
Piękna hortensja, właśnie dostałam patyczki białej (nn) do ukorzenienia, tylko nie wiem w sumie czy to dobry termin. Okaże się w sumie za jakiś czas :wink:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

JagiS, Jagulko widziałam sporo rzeczy, odwiedziłam dużo pokazowych ogrodów, ale zdjęć mam mało i jakieś niewyględne. Zupełnie nie oddają rzeczywistego piękna, a więc postanowiłam nie wklejać. Bieszczady były szare i deszczowe, niestety tak nam się jakoś kiepsko w tym roku trafiło.
lora, Misiu nie przejmuj się berberysami, gdybyś chciała, to służę ci następnym podczas jakiegoś lubelskiego spotkania :D
Robaczku, akurat ta jeżówka to nie jest Cranberry Cupcake, lecz Catharina. Obie cudne. Ja właściwie mam same różowe jeżówki i białe, wyjątkiem jest czerwona Hot Lava. Teraz zamówiłam jeszcze kilka i mam nadzieję, że przezimują. Im więcej oglądam zdjęć, tym bardziej mnie chwytają za serce te kwiaty ;:108
Margo, ja popełniłam dokładnie te same błędy co ty. Zbyt gęsto i po jednej roślinie. Dlatego teraz stale się uczę sztuki wyboru i eliminacji. To bardzo trudne, zwłaszcza gdy nęci nas tyle nowości i to w coraz bardziej zawrotnym tempie.
Małgocha, a ja Małgosiu już się za hortensjami nie rozglądam. Teraz chciałabym zapewnić lepsze warunki tym, co już mam. Właśnie dwie przesadziłam na bardziej słoneczne miejsce, bo słabo kwitły. Ty za to masz piękne kwitnienia, więc się nie dziwię, że dosadzasz wciąż nowe odmiany. ;:108
anym, bardzo mi przyjemnie, że mnie odwiedziłaś Aniu. Lubię robić zdjęcia jesienią, bo akurat mój ogród wtedy najlepiej się prezentuje. Wiosną jest nieco gorzej, dlatego teraz zamierzam posadzić dużo tulipanów, żeby na wiosnę było kolorowo. :)
Tajeczko, na tej pierwszej fotce nie jest owies wiecznie zielony, tylko jakaś odmiana kostrzewy, nie pamiętam nazwy, a musiałabym iść i zobaczyć znacznik, lecz jest już ciemno. Owies mam gdzie indziej. Jeśli chodzi o biały rozchodnik, to na pewno nic mu się nie stanie. Sama wiesz, że te rośliny to mistrzowie przetrwania. W razie czego możesz liczyć ode mnie na następny ;:108
Steasi, ona wcale nie jest taka mała, to tylko na zdjęciu się taka wydaje. Ten kosz jest wielki. :) Mówisz, że będziesz ukorzeniać patyczki? Podobno nie ma z tym problemów. Sama nie próbowałam, ale tak mówią. Gdy zaczniesz teraz, to na wiosnę będziesz już miała porządne korzonki ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Wandziu cudne fotki, rozchodniki kwitną jeszcze w najlepsze u Ciebie, moje zaczynają jakoś wcześnie przekwitać.
Rozchodnik od Ciebie już jest bardzo duży, rozrośnięty, dwa pędy odłamane, ale po posadzeniu wypuściły korzonki, także nic złego go spotkać nie może. :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale u Ciebie i tak to wygląda fajnie. Nie widać bałaganu.
U mnie jest totalny miszmasz. Chyba jednak sadziłas rzadziej
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Wando, nastrojowe ujęcia ;:170
Jeżowki zadebiutowały u mnie w tym roku, ale podobnie jak Ty, zamierzam sadzić kolejne. Muszę wybrać jedną różową odmianę...gdybyś miała dokonać takiego wyboru, którą być wybrała? Może przypomnisz je na zdjęciach? ;:180
Pozdrawiam :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

No to mnie podniosłaś na duchu :) Jeszcze muszę zajrzeć do wątku hortensjowego i poczytać trochę o ukorzenianiu. Może coś ciekawego znajdę.
Piękne rozchodniki, wielkie kępy. Mam nadzieję, że też się kiedyś takich dochowam.
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Wandziu,przybył nam ogród przy domku.......ok 5 arów....Są na nim 3 srebrne świerki,kilka tujek i klon palmowy...cała reszta to trawnik......Kończymy adaptację pomieszczeń do naszych wymogów i zaczynamy ...zabawę w ogrodzie........ :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”