Siedlisko z sosnami cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.5

Post »

Ja jeszcze nic nie zabierałam z ogrodu ale jak będzie tak zimno to trzeba się zastanowić ;:108 Jak ja tego nie lubię ;:223 Ostatnio jak byłam to było też więcej ludzi jak grzybów ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elu nie lubię tego wnoszenia doniczkowych do domu jak nie wiem co. Dla kwiatów to też niekomfortowa sytuacja pewnie.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sosenki4 pisze:Elu nie lubię tego wnoszenia doniczkowych do domu jak nie wiem co. Dla kwiatów to też niekomfortowa sytuacja pewnie.
Oj, ja też nie....może to zabrzmieć dziwnie, ale nie mam miejsca w domu :roll: No bo na pelasie i inne przechowywane, to musi być ciemno i zimno, a u mnie albo temperatura pokojowa, albo trzaskający mróz...dziś zrobiłam jakieś pół miliona pelargoniowych szczepek i bedę latać po domu szukać dla nich miejsca ;:224

Narobiłaś się i nadal robisz jak wściekła....przewidujesz jakiś urlop na poratowanie zdrowia po zakończeniu sezonu ogrodniczego :)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pati, pamiętaj proszę o szczepkach pelasi dla mnie ;:196 .
Dla poratowania zdrowia to sobie dziś sadzonki iglaków zamówiłam i będę w wolnej chwili sadzić do gruntu i doniczkować ;:306 , a tak serio... planuję w przyszłym sezonie nie kupować nic i w ogrodzie robić co nieco tylko tak kosmetycznie i relaksacyjnie :tan
Nauczę dziecko porządnie jeździć na rowerze i będziemy sobie urządzać rowerowe wycieczki, bo brakuje mi tego bardzo i od tego roku to już z utęsknieniem patrzę na rower i z obrzydzeniem na oponki na brzuchu i celulit na nogach.

Pokazywałaś ostatnio swoją trzmielinę. Też mam , ale moja w skali mikro przy Twojej. Zaszczyciła mnie 3ma kolczykami
Obrazek

którym za choinkę nie potrafię zrobić wyraźnego zdjęcia
Obrazek

w ramach nadrobienia braków w technice foto, całkiem udane zdjęcie cukinii samosiejki
Obrazek
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ja osobiście w to nie wierzę że Ty weżmiesz sobie wolne od ogrodu ;:306
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Marzenko jesteś następnym tytanem pracy...dużo już posadziłaś tylko te czterokopytne bardzo niszczą...dobry pomysł z berberysem kłującym ...zrobić pięknie to nawet wygląda...
a doniczkowców i ja nie lubię wnosić...mam jeszcze paprotkę na dworze a ciężka donica bardzo... :oops:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

survivor26 pisze:
Oj, ja też nie....może to zabrzmieć dziwnie, ale nie mam miejsca w domu :roll: No bo na pelasie i inne przechowywane, to musi być ciemno i zimno, a u mnie albo temperatura pokojowa, albo trzaskający mróz...dziś zrobiłam jakieś pół miliona pelargoniowych szczepek i bedę latać po domu szukać dla nich miejsca ;:224

Przecież i tak musicie zrobić solidniejsze drzwi do kotłowni, to w cziom dieło? Masz tam dobre miejsce dla doniczkowców
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marzenko Wywal tego osta póki nie zakwitł, ma wielkie igły a ukłucie może być naprawdę groźne :shock: Ty jesteś grecki mitologiczny bohater, nigdy nie masz dość roboty. Wydaje mi się, że z przyszłosezonowych postanowień nic nie wyjdzie , to tylko tak się mówi, że się nic nie zamówi i będzie odpoczywać w ogrodzie, to jest po prostu niewykonalne ;:306
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

NietyPowo wieczorową Porą się odzywam, ale mam chwilkę więc szrajbne

Ela, na nowy sezon jeszcze nic nie wymyśliłam do zrobienia, ale myślę o Piwoniach, że wreszcie zasłużyły na Porządne miejsce i chyba im wyszykuję rabatę. Chyba, że uda mi się to jeszcze tej jesieni zrobić ;:224 , to od wiosny leżę bykiem :;230

Misiu, u mnie najcięższe oleandry i donice niosę na raty, bo ręce mdleją i kręgosłu siada. ParaPety się jakoś ścieśniły i jesienią nie wszystko się mieści ;:223
Mam jeszcze kawał solidnej orki w ogrodzie, ale mam nadzieję, ze to zaowocuje od wiosny ładnymi widokami

Ewa, u mnie też Pelasie w kotłowni ;:108 , i w hydroforni, i w niewykończonej łazience. Ugniatam gdzie się da. Kobieta i to Polka do tego - zdolna bestia i Potrafi zdiełać cuda.

Michał, mam nadzieję, że nie miałeś Syzyfa na myśli ;:306 ? No tak, ktoś musiałby mnie odciąć od konta, żebym nic nie zamówiła. Szef jednak musi wynagrodzenie dawać, bo Kodeks Pracy i "Takie Tam", więc kasa jeadnak będzie ;:223 . Może jednak zachowam umiar? Będę się tego trzymać jak tonący brzytwy ;:oj

Idę zajrzeć do ognia, bo znów mrozem straszą. Jednak dalie całe i zdrowe wciąż.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Masz zimę do myślenia i pewnie coś wymyślisz ;:306 Wiesz że i tak jak masz taki obszar to i tak masa roboty będzie ;:180 Ja mam trzy oleandry a oprócz tego to widziałaś ile mam donic ;:108
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu, ciągle zostają jeszcze begonie, które też można przechować prze zimę i ja tak robię. Wnoszę z całą donicą i tak przetrzymuje je przez zimę. Dochodzą pelaśki, które dopiero zimą rozmnażam
Znów zaczęło padać, ale ziemia wysuszona latem wody przed zimą potrzebuje. Mam nadzieję, że popołudniu się przejaśni, mam sadzenie zaplanowane

Wiadomość z ostatniej chwili: znalazły się nożyce do trawy, które były poszukiwane od wiosny ;:138 ;:138 ;:138

Porcja energetycznych dalii na dziś
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

To gdzie Ty te nożyczki schowałaś ;:7
Dalie cudne , dobrze Ci zimują ? Mi zawsze zgniły w piwnicy i już dałam spokój sobie z nimi ;:218
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatko w schowku na przetwory, w koszyk po truskawkach wpadły i siedziły cicho. Dalie zimuję w hydroforni, od czasu do czasu zwilżając ziemię.
Przyszły od Ciebie roślinki. Jakie wypasione sadzonki ;:108 . Bardzo udany zakup, bo sprzedawca z hojną ręką. Wielkie ;:cm . Oj będę dzis sadzić mimo padającego deszczu :tan

Dla Ciebie zatem taka skromna dalia
Obrazek
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
Marzenko, piękne dalie pokazujesz, i taka masa odmian ! To wspaniałe kwiaty na jesienny słotny czas :wink:
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Witam. ;:138 Nareszcie dorwałem się do laptopa i nadrabiam zaległości.Widzę,że u Ciebie jak zwykle dużo sie dzieje.
Moja LP dzisiaj też skrobała szybę samochodową przed wyjazdem do pracy.Trochę to za szybko. ;:oj
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”