Ogród Marty Cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty Cz.II

Post »

Masz rację z atlasem może być trudno... dlatego na grzyby tylko idę z towarzyszem który zna się na rzeczy i sprawdzi każdy grzyb po grzybie.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś masz rację na grzyby najlepiej chodzi się we dwoje,to bardzo romantyczne,przyjemne i pożyteczne
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

A ja wypad na grzyby z eM planowałam na jutro ale niestety nie będzie romantycznego spacerku po lesie
Ksiądz zarządził zebranie dzieci i rodziców komunijnych i romantyzm szlak wziął ;:223 czy on nie wie ze teraz jest grzybobranie
Przepis na pastę mam akceptacja też na przyszły tydzień robię ;:215
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

M rano wyruszył na grzyby :D Sama do lasu o tej porze roku nie chodzę, bo pełno zwierząt w sieci, ale jemu to nie przeszkadza. Ciekawa jestem, ile uzbiera.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Martusiu, gratuluje grzybobrania. Pewnie już wszystko w słoiczkach siedzi i czeka na zimowe dni.
Oj kochana jak ja Ci zazdroszczę tych smakołyków ogrodowych. Winogrona, jabłuszka, nie ma to jak z własnej działeczki. Co roku odkładamy zrobienie miejsca na drzewa owocowe i chyba w końcu jak się wkurzę to sama ziemie przywiozę, ogrodzę i posadzę malinki, jeżyny, drzewa owocowe.
Pozdrawiam i miłego dnia życzę. ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uleczko,zawsze coś musi człowiekowi przeszkodzić i zniweczyć plany,myślę że pasta będzie smakować,pozdrawiam ;:196

Ewciu,czekam na raport grzybowy :uszy

Sylwio,tak ,już wszystko w słoiczkach,myślę że warto mieć drzewka i krzewy owocowe w ogrodzie,bo najpyszniejsze są zerwane świeżutkie i własne,można mieć jeszcze porzeczki, agresty,borówki amerykańskie,wszystko pyszne świeże i jeszcze będzie na zaprawy,nie wiem w jakim miejscu mieszkasz ,ale jak ja nie miałam ogrodzenia to sarny zjadały wszystkie pędy malin i owoców ciągle nie było,teraz mam bardzo dużo malin,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Marciu ,ale piękne grzyby ;:oj Zwłaszcza rydze ,uwielbiam z nimi jajecznicę .Zresztą są pyszne w każdej postaci .Pozdrowionka Ci przesyłam ;:196 :wit
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Martusiu ależ się u Ciebie dzieje ;:oj , przepis na dereniówkę skopiowany, bardzo mi się podoba ten z miodem. Grzybki piękne i apetyczne, niestety nie znam się na nich absolutnie, choć bardzo lubię, pozostaje mi tylko kupowanie. Zaintrygowało mnie kiszenie tartych ogórków na zupę, czy mogłabyś Martuniu napisać jak to robisz? Już w tym roku po ptokach, ale sobie przepisze do notesu na następny rok :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

M zebrał najwięcej opieńków :D Trafiło się kilka borowików, koźlaków, podgrzybków, ale przeważały opieńki. Wcale nie taki wielki zbiór-i dobrze, bo nie musiałam pomagać w oczyszczaniu :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marto ja po raz pierwszy robiłam podobną pastę paprykową, troszeczkę różnią się w przepisie ilości składników. Wyszła jak dla mnie za ostra, ale moim chłopcom smakuje wyśmienicie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

koziorozec pisze:
Aniu,czasem nie trzeba dużo,żeby kogoś uradować,miło mi że jesteś zadowolona ;:168
BARDZO ;:196 ;:196
a ja dereniówkę robię ,juz nastawiona,Z grzybków tez pasty robię,,,fajan sprawa na zimę ;:108
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Witaj Martuś
a u mnie dziś z grzybów pizza i troszkę się suszy
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Podziwiam wasze zbiory bo w naszych rejonach niema grzybków w tym roku.mój eM ma swoje miejsca i nawet tam niema.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu,my też uwielbiamy grzyby,i właśnie zajadaliśmy się rydzami z jajecznicą,a resztę udusiłam króciutko na masełku ,poszły do słoiczków i do zamrażarki ,na zimową jajeczniczkę z rydzami,trochę też zamarynowałam,pozdrawiam :wit ;:168

Iwonko,ogórki obrane za skórki wrzucam do maszyny z tarłem o grubych oczkach,przetarte trzeba odcisnąć z wody i upchać do słoików do3/4 wysokości słoika do którego na dno wkładam suche baldachy kopru z nasionkami i ząbek czosnku,na wierzch też kładę troszkę baldachów koprowych i drugi ząbek czosnku oczywiście czosnek pokrojony w plasterki i zalewam wrzącą osoloną wodą,na 1 litr wody kopiata łyżka soli,ponieważ ogórki mają bardzo dużo swojej wody mimo odciśnięcia i zakiszone mogły by być mało słone to na wierzch upchanych utartych ogórków sypię jeszcze 1/2 łyżeczki soli i wtedy zalewam tą wrzącą osoloną wodą do półtora cm od góry mocno zakręcam i zostawiam w kuchni na 4 dni ,zaczyna się kisić ,woda mętnieje ogórki wychodzą do góry to wynoszę do spiżarni część ogórków ukisiłam obranych a część starłam ze skóreczką można tak i tak jak kto woli, :wit ;:168

Ewciu 66,opieńki też są pyszne,każdy grzybek przyda się na zimę i na święta ;:196

Dorotko,moja też troszkę ostra ale nie za bardzo ,uważam że prawie :tan

Aniu,no to będziemy po nowym roku popijać dereniówkę,grzybki i inne przetwory bardzo się przydają jesienią zimą i wiosną ;:196
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Martuś podziwiam Cię nieustannie za trwanie w akcji "SPiżarnia" ;:180
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”