Mój domowy roślinny miszmasz...cz.4
- marzena06
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój domowy roślinny miszmasz...cz.4
Kasiu daj spokój nie strasz zimą ,ja jej bardzo nie lubię ,szczególnie jak zapominają nas odśnieżyć

- crazydaisy

- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Marzenko, pociesze Cie. Tutaj w ogole nie odsniezaja. Wcale. No, jezdnie glownych ulic czasem, ale i to nie zawsze. A spadajacy z dachow snieg, budzi powszechna radoche. Bo to zabawne jest jak zleci, nikomu nie przychodzi do glowy, ze moglby komus na leb. Jak posypie, a zalodzi, to chodniki staja sie niebezpieczne.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- labka1

- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A u mnie fajnie jak przejedzie maszyna ulica..ale podjazdy i podwórka trzeba samemu ..to wiadomo...a u mnie potrafi nawiać niezłe zaspy
To na pocieszenie pokażę nowe Hibiskusy..które zakwitły na krótko niestety bo deszcz je sponiewierał okropnie..
Może po przyniesieniu do domu jeszcze pokażą kwiatuszki????
To na pocieszenie pokażę nowe Hibiskusy..które zakwitły na krótko niestety bo deszcz je sponiewierał okropnie..
Może po przyniesieniu do domu jeszcze pokażą kwiatuszki????
- crazydaisy

- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Albo posypia paczki... Moja mama wlasnie zniosla do domu moja ketmie-staruszke, a ta jak zwykle posypala paki i czesc lisci, Zawsze tak robi po przyniesieniu do domu jesienia.
Kinga
- labka1

Mnie pieprz sypie liście po wniesieniu choc jeszcze nie powinien..chyba,że za dużo mu było, bo i przesadzanie przeszedł... 
- Violalpina
- 100p

- Od: 18 sie 2012, o 00:30
Hej Kasiu
Ja mam takie pytanie co do roślinek od ciebie - dostałam w gratisie śliczną figę (?), wsadziłam do doniczki, ale chyba za mało tę pestkę przykryłam
Ona ma być całkiem przykryta czy część ma wystawać? Wiem, że niby nie ma głupich pytań, to z góry przepraszam za niezbyt mądre
.
Czy milin jeszcze przezimować na parapecie tej zimy, a na wiosnę do ziemi? Czy od razu na zewnątrz i się nie cackać?
Skrętnik ma podobne wymagania jak fiołek, nie chciałabym go przelać?
Ja mam takie pytanie co do roślinek od ciebie - dostałam w gratisie śliczną figę (?), wsadziłam do doniczki, ale chyba za mało tę pestkę przykryłam
Czy milin jeszcze przezimować na parapecie tej zimy, a na wiosnę do ziemi? Czy od razu na zewnątrz i się nie cackać?
Skrętnik ma podobne wymagania jak fiołek, nie chciałabym go przelać?
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Wiem, że jestem mocno spóźniona w Twoim nowym wątku, ale czasem tak bywa, że czasu brak na przyjemności.
Już jestem i melduję, że sumiennie obejrzałam wszystkie fotki
Jak już będę na bieżąco to oczywiście postaram się również zajrzec do wątku ploteczkowego
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- labka1

Elcia fajnie,że wróciłaś..
(zajrzyj do mojego nowego wątku..
)
Olga to jest Avocado kochana. i tak przykryj pestkę ziemią. skrętnik ..owszem traktujemy podobnie jak fiołka. Dobrze karmimy kiedy kwitnie..i nie moczymy listków! Milin sama siałam pierwszy raz..i dość późno..więc może przechowaj go w domu, ale nie w pokoju tylko tak jak się zimuje inne rośliny..w niższej temperaturze, ale z dostępem do światła..A jeśli go wsadzisz..to już teraz...i potem dobrze zabezpiecz na zimę....
I nie ma głupich pytań..bywają jedynie głupie odpowiedzi...
więc pytaj jak coś jeszcze potrzebujesz..
Olga to jest Avocado kochana. i tak przykryj pestkę ziemią. skrętnik ..owszem traktujemy podobnie jak fiołka. Dobrze karmimy kiedy kwitnie..i nie moczymy listków! Milin sama siałam pierwszy raz..i dość późno..więc może przechowaj go w domu, ale nie w pokoju tylko tak jak się zimuje inne rośliny..w niższej temperaturze, ale z dostępem do światła..A jeśli go wsadzisz..to już teraz...i potem dobrze zabezpiecz na zimę....
I nie ma głupich pytań..bywają jedynie głupie odpowiedzi...
więc pytaj jak coś jeszcze potrzebujesz..
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Dobrze że pokazałaś te hibiskusy na pocieszenie, bo już mnie temat zimy zaczął nieco dołować 
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Ooo jakie piękne hibiskusy
a bawełna wpędziła mnie w zachwyt ...muszę posiać znowu....
a bawełna wpędziła mnie w zachwyt ...muszę posiać znowu....
- marzena06

- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Kasiu hipki piękne ,jak zwykle u Ciebie zresztą ,bawełnę no cóz tylko na filmach widziałam 
I ja się pozachwycam cudownymi hibiskusami, bo nie mam do nich ręki
.
- labka1

-
pomidorzanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oooooooooooo strzałkowiec!!!
pięknie to pokazujesz Kasieńko, pięknie królowo cytrusów i dziwadełek.
pięknie to pokazujesz Kasieńko, pięknie królowo cytrusów i dziwadełek.
Pozdrawiam, Agata.
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
A ja powzdycham do Fuksji z kropelkami deszczu
U mnie na szczęście tylko pochmurno bez deszczu i nawet jakoś cieplej się zrobiło
U mnie na szczęście tylko pochmurno bez deszczu i nawet jakoś cieplej się zrobiło
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.