W stronę słońca -

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W stronę słońca -

Post »

:wit Witaj Renatko Widzę że śliczny skalniaczek się robi :D :D
Dalie piękne :)
Piękne kurki , kaczuchy uroczo pozują do zdjęć ;:113
A zakupu udane były i piękne są ;:215
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Reniu śliczne ptaszyny:). A zakupy, mam nadzieje, że coś zostawiłaś i załapię się jeszcze. Bo co roku trzeba przecież coś nowego kupić z cebulowych ;:224
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Witam Was dziewczyny ;:196
Ale pogoda Nam się za oknem dzisiaj zrobiła z powrotm jesiennie a wczoraj już tak fajnie było.
Przekopałam troszki ogródka i posadziłam kilka "cebulowych" roślinek,dzisiaj to jedynie dokończyła sprzątanie i posadziłam trawę "red baron" ahhh niech już sobie rośnie na stałym miejscu.
Z każdą chwilą wydaje Mi się że jest coraz zimniej ;:174

Kanapl :wit Witaj i zapraszam częściej.Wiesz chodzą luzem,ale nie tak znów do końca mają tak jakby swoje podwórko na którym sobie chasają do woli po trawce :) podwórko jest ogrodzone także poza teren mało kiedy wychodzą ze względu na lisa! ;:188
Rozalko o tak urosły! Martwiłam się żeby zdążyły się opierzyć przed nadchodzącym zimnem ale widzę ze zdążyły kaczuchy dopiero powoli zaczynają się pierzyć,są mniejsze i większe ale do zimy powinny zdążyć!
Ja właśnie jak kopałam wczoraj ogródek znalazłam 3 małe cebulki narcyza ;:oj ehhh gdzieś się uchronił przed myszami bo tak to na wiosnę mi zjadły myszaki !!!
Sylwuś O Ja też jestem ciekawa jak Mi to wszystko zakwitnie.
Zawsze miałam tulipany a teraz nowe zdobycze :;230 haahaa
Całe 13 kaczuszek mam ale jedne większe drugie mniejsze.... :D ale ważne że jak na razie zdrowe są i rosną :tan
;:196 Buziaki...
Stasiu dziękuję bardzo...
Ewciu ooo kaczuchy to mają raj jak pada deszcz ;:306 na wiosnę muszę im jakiś mały stawik gdzieś z boku podwórza wykopać. Jak padało to latały i się cieszyły nawet pod rynne poleciały ;:306 i ciapu,ciapu haaahaaa :;230
Joasiu nie wiem ;:185 tyle tylko wiem co na obrazku. ;:306 To u Mnie w Bie... też właśnie nie było wgl cebulek dopiero pojechaliśmy daleko,daleko i przy okazji wstąpiliśmy do Bie i było masę Cebulek. :wink:
Paulinko dziękuję bardzo.Skalniaczek powoli się tworzy a co z tego wyjdzie się okaże na wiosnę haahaa ;:306 Zakupy się udały o tak! :tan
Karolinko ależ oczywiście zostawiłam :D Dziękuję!
O tak ale jakoś tak miałam kupić i no krokusy a wyszło tyle cebulek ;:306 haahaa
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Reniu kaczunie słodkie, kurczaczkom też nic nie brakuje ;:215 Ja nie wiedziałam, że z Ciebie taka gospodyni ;:138
Zakupy cebulowe fajne, będziemy miały wiosną co podziwiać u Ciebie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p

Post »

Dorotko staram się :D haahaa
Zobaczymy co to wiosną urośnie z tych cebulek,posadziłam je w kubeczkach po jogurtach dziurki po robiłam i w starych donicach,może myszy mi tym razem nie zjedzą cebulek...
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Reniu nie za małe kubeczki po jogurtach, chyba wkładałaś tylko 1 cebulkę. Wiem coś o stratach cebulowych, na starej działce nie pomagały koszyki, doniczki i tak mi nornice wszystko przegryzały i wcinały. Teraz spokojnie sadzę cebulki bezpośrednio nie stosuję osłon.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p

Post »

Dorotko troszki właśnie małe,po jednej cebulce sadziłam.Zobaczę jak to na wiosnę się spisze.
Mieczyki tego roku też sadziłam w kubeczkach po jogurcie tych dużych rzecz jasna haahaa ;:306 urosły.Tulipany też powinny a tam poczekamy do wiosny to się wszystko wyjaśni. :D
Ja chyba na skalniaku też posadzę już tulipany bez żadnych osłon co już będzie widzę że tam nic Mi jak do tej pory nie ryło.
No co Ty kochana ;:oj zjadły Ci nawet z koszyczków cebulki!!! No to musiały być nieżle wygłodniałe.
Ale zawsze szkoda kazdej cebulki ;:185 a tak by łądnie kwitła a tu jakaś mysza wlazła i sobie zjadła ;:188
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

znalazłam stare plastikowe skrzynie ażurowe i mam zamiar tam cos posadzić . Mam też klatke po ptaszku metalowa i chyba się nada. Reniu myślę, ze te kubeczki małe moga byc i korzonki nie przejda no chyba, ze po półlitrowych jogurtach. Zobaczymy wiosna co nam pozostało z cebulek :wink:
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p

Post »

Ewciu wszystkie cebulki tulipanów sadziłam do dużych pojemników po jogórtach zrobiłam w nich dziurki w dnie i po bokach... :wink: zobaczymy czy wytrzymają atak gryzoni!
Ooo takie donice w sam raz sie nadadzą kochana.Klatka dla ptaszka ciekawy pomysł! ;:306
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Reniu, jestem z rewizytą :wit Bardzo mi sie u Ciebie podoba, kolorowo i radośnie - śliczne masz irysy i jesienne zbiory. Kurczaczki i kaczusie też śliczniusie :lol:
No i widzę, że szykuje się niezły skalniaczek ;:333
Jola-63
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 6 lip 2013, o 22:44

Post »

Byłam, widziałam i się zachwyciłam!
Miałam kiedyś Daturę i kwitła pięknie wiele lat aż jednego lata zachorowała i już jej nie mam,jak zobaczyłam twoją cudną to znów na nią zachorowałam.
Pozdrawiam.Jola
Pozdrawiam
Jola-63
Podwórko i ogródek- zaprasza
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p

Post »

Basiu :wit dziękuję! Irysy właśnie zostały przekopane bo już mi tego roku słabo kwitły,nawet przed wczoraj jeszcze kopałam te które nie zdążyłam w sierpniu przekopać,po deszczu wgl inna robota :D Skalniaczek powolutku się tworzy :;230 haahaa...
Jolu :wit O tak datury pięknie kwitną i ten ich zapach! W tym roku troszki marne miałam jakoś chyba przez tą pogodę i też miejce nie zabardzo dobre miałam teraz się zebrały ;:138 haahaa...
Jak będę mieć na tyle sadzonek na następny rok to Ci podeślę jak chcesz ;:173

A tak wgl to WITAM ;:196
Pogoda słoneczko sie przebija ale wiaterek jak dla Mnie zimny jest ;:174 dzisiaj mam w planach posadzić resztę cebulek na skalniaku chyba bez kubeczków będę sadzić,ahhh za ryzykuję! Do tej pory nic Mi tam nie ryło to może teraz też nie będzie,ale się waham jeszcze ... ;:218
Coś na pewno będę kombinować haahaa ;:306
Słonecznego dnia życzę! ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

U mnie również słonecznie ale wietrznie...zazdroszczę prac ogrodowych. Ja czekam na słoneczny weekend bo muszę pierwsze co skosić trawnik :|
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p

Post »

Aguś jakoś przez ten wiatr troszki straciłam zapał do prac ogrodowych,szukam zacisznego miejsca ale jakoś wszędzie Mi wieje! kurtka ubrana także w miare ciepło jest to mogę działać :;230
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Pogoda faktycznie zdradliwa a więc kurtka obowiązkowa ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”