Ogródek Gosi cz.11
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz.11
Pastelowo i sielsko, ale ascetycznie? Nie wiem. Wiem, że ślicznie 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu już chyba wcześniej pisałam, że jesteś pracowita jak mróweczka
Miejsce na ognisko wspaniałe...... aż Ci zazdroszczę, bo i mi bardzo, bardzo by się przydało i cały czas kombinuje, gdzie tu by wynaleźć choć troszkę miejsca, ale niestety nie jestem w stanie nic wymyślić.... wszędzie ciasnota
Miejsce na ognisko wspaniałe...... aż Ci zazdroszczę, bo i mi bardzo, bardzo by się przydało i cały czas kombinuje, gdzie tu by wynaleźć choć troszkę miejsca, ale niestety nie jestem w stanie nic wymyślić.... wszędzie ciasnota
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aniu, dzisiaj ognisko zostało częściowo rozwalone. M. stwierdził, że za małe, a ja, że nie podoba mi się to połączenie dużych kostek z małymi. Jutro m. dokupi kostki i będe robiła od nowa.
Miło mi, że chcesz skorzystać z moich doświadczeń.
Słodka Aniu, z tym ascetyzmem to był żart. Nowa rabata w porównaniu z innymi jest po prostu uboga w kwiaty. Królują tam trawy. Jeszcze ich nie widać, ale będą
Aguś, wiem, że u Ciebie trudno znaleźć wolny kawałek odpowiedni na ognisko. Masz wykorzystany każdy skrawek ogrodu. A ognisko mimo wszystko wymaga trochę przestrzeni, bo strach by był przed podpaleniem roslin. Ja mam wolnego miejsca bardzo dużo. Zbyt dużo, dlatego staram się wprowadzić trochę kamienia,żeby trochę zniwelowac tę przestrzeń. Bo rabaty odpadają. Chcę żeby m. był bardziej zadowolony z ogrodu. Jeszcze daleka droga przede mną, ale powoli realizuje swoje plany.

Miło mi, że chcesz skorzystać z moich doświadczeń.
Słodka Aniu, z tym ascetyzmem to był żart. Nowa rabata w porównaniu z innymi jest po prostu uboga w kwiaty. Królują tam trawy. Jeszcze ich nie widać, ale będą
Aguś, wiem, że u Ciebie trudno znaleźć wolny kawałek odpowiedni na ognisko. Masz wykorzystany każdy skrawek ogrodu. A ognisko mimo wszystko wymaga trochę przestrzeni, bo strach by był przed podpaleniem roslin. Ja mam wolnego miejsca bardzo dużo. Zbyt dużo, dlatego staram się wprowadzić trochę kamienia,żeby trochę zniwelowac tę przestrzeń. Bo rabaty odpadają. Chcę żeby m. był bardziej zadowolony z ogrodu. Jeszcze daleka droga przede mną, ale powoli realizuje swoje plany.

-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiaczku tak ślicznie masz,cudny klimacik

- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Małgosiu, to zdjęcie jest przepiękne
Większe palenisko, z jednakowych kostek na pewno będzie jeszcze lepiej wyglądać
Działania żony trzeba wspierać

No a Twój m ma u mnie szacun za swoje stwierdzenie i prawidłową decyzję
Większe palenisko, z jednakowych kostek na pewno będzie jeszcze lepiej wyglądać
Działania żony trzeba wspierać
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Tak ognisko, ale w oprawie roślinnej, w zaciszu.
Schowani przed oczami ludzi. 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Gosiu,nic nie wskazuje w twoim ogrodzie, że kończy się lato tak wszystko pięknie kwitnie i pięknie wygląda 
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Gosiu palenisko super
Rabatki wszystkie mi się u Ciebie podobają,lubię dużo roślinek w ogrodzie
Na wiosnę planuję rabatę trawkową,no zobaczymy jak wyjdzie
Pozdrawiam
Rabatki wszystkie mi się u Ciebie podobają,lubię dużo roślinek w ogrodzie
Na wiosnę planuję rabatę trawkową,no zobaczymy jak wyjdzie
Pozdrawiam
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Gosiu róże cudnie Ci kwitną, obsypane kwiatami, jak w pełni lata.
Zazdroszczę Ci miejsca na palenisko, jednak prawdziwy ogień, to nie to co grill.
U mnie jak rośliny nie były tak rozrośnięte, a za siatką mały lasek, to także paliliśmy ognisko.
Zazdroszczę Ci miejsca na palenisko, jednak prawdziwy ogień, to nie to co grill.
U mnie jak rośliny nie były tak rozrośnięte, a za siatką mały lasek, to także paliliśmy ognisko.
- Mufka

- Od: 11 lut 2009, o 20:02
Widzę Gosiu, że powinnam brać przykład z Ciebie, zakasać rękawy i też wymurować palenisko
Bardzo pozytywnie motywujesz mnie do działania - wielkie dzięki ! Super Ci wyszło
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jadziu, dziękuję
Gosiu, to Acropolis z astrami. Nie wiem, czy nie powinnam jednak rozdzielić kwiatów. W sumie róży nie widac wśród nich. Ale z drugiej strony jest pełno kwiatów wokól i to tez fajnie wyglada.
Iguś, u mnie jest dużo przestzreni jak wiesz. Ognisko prawie na środku trawnika. Ale wokól tego trawnika jest ściana zieleni.
Martuś, chyba o tej porze roku mój ogród jest najbardziej kwitnący. Bardzo lubie tę porę.
AniuAn, wydaje mi sie, że mam pospolite rośliny.
Pewnie myslisz o tym zdjęciu co pokazała Nutka. To Acropolis. U mnie w tym roku złapał plamistość. A u Ciebie?
Aniu, palenisko uległo zniszczeniu, czeka na nowe materiały i bedzie przerabiane. Może jutro uda mi sie je wykonczyc.
Polecam trawki. Zakochałam się w nich w zeszłym roku. Całą zimę z przyjemnością wygladałam przez okno. Tworzyły fajny akcent na rabacie oprócz zimozielonych bukszpanów i iglaków.
Tereniu, mam dużo miejsca, więc mogę sobie pozwolić na palenisko. Marzyło mi się miejsce gdzie mogłabym spokojnie spalić wszystkie zbędne odpadki ogrodowe.
Marysiu, dziękuję bardzo za uznanie. Palenisko jest z kostki tylko dlatego, że miałam pozostałości. Niestety miałam tylko kilka dużych kostek. Jutro m. pojedzie dokupić kilka i będe poprawiała. To nie pierwsza moja praca murarska. Wcześniej zrobiłam chodniczek pod płotem po którym chodzi pies. Przedtem byłam tam wydeptana zimie. Błoto było noszone do domu.
Zatem zachęcam gorąco do wyperóbowania swych sił w nowej dziedzinie.
Dzisiejsze zamglone fotki

Gosiu, to Acropolis z astrami. Nie wiem, czy nie powinnam jednak rozdzielić kwiatów. W sumie róży nie widac wśród nich. Ale z drugiej strony jest pełno kwiatów wokól i to tez fajnie wyglada.
Iguś, u mnie jest dużo przestzreni jak wiesz. Ognisko prawie na środku trawnika. Ale wokól tego trawnika jest ściana zieleni.
Martuś, chyba o tej porze roku mój ogród jest najbardziej kwitnący. Bardzo lubie tę porę.
AniuAn, wydaje mi sie, że mam pospolite rośliny.
Pewnie myslisz o tym zdjęciu co pokazała Nutka. To Acropolis. U mnie w tym roku złapał plamistość. A u Ciebie?
Aniu, palenisko uległo zniszczeniu, czeka na nowe materiały i bedzie przerabiane. Może jutro uda mi sie je wykonczyc.
Polecam trawki. Zakochałam się w nich w zeszłym roku. Całą zimę z przyjemnością wygladałam przez okno. Tworzyły fajny akcent na rabacie oprócz zimozielonych bukszpanów i iglaków.
Tereniu, mam dużo miejsca, więc mogę sobie pozwolić na palenisko. Marzyło mi się miejsce gdzie mogłabym spokojnie spalić wszystkie zbędne odpadki ogrodowe.
Marysiu, dziękuję bardzo za uznanie. Palenisko jest z kostki tylko dlatego, że miałam pozostałości. Niestety miałam tylko kilka dużych kostek. Jutro m. pojedzie dokupić kilka i będe poprawiała. To nie pierwsza moja praca murarska. Wcześniej zrobiłam chodniczek pod płotem po którym chodzi pies. Przedtem byłam tam wydeptana zimie. Błoto było noszone do domu.
Zatem zachęcam gorąco do wyperóbowania swych sił w nowej dziedzinie.
Dzisiejsze zamglone fotki

- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Ale nam zafundowałaś piękne widoki. Kolorystycznie i nie tylko REWELACJA 
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Gosiu cudnie.
Rabaty całe toną w kwiatach. Powiedz proszę, co to za kępki biało kwitnące na pierwszym planie rabaty?
Rabaty całe toną w kwiatach. Powiedz proszę, co to za kępki biało kwitnące na pierwszym planie rabaty?
- JLG

- Od: 15 mar 2009, o 17:16
Bardzo mi się podoba palenisko, najchętniej też bym sobie takie sprawiła...
Na turzycę najlepiej działam stężony Roundap, tylko nie wiem czy przypadkiem nie zniszczyłam sobie w tym miejscu ziemi. Wierzchnią warstwę gleby usunęłam, ale trawa, którą wysiałam wraz z porcją nowej ziemi jakoś nie chce rosnąć...
PS. Werbenka od Ciebie rośnie cudownie...oby się rozsiała.
Na turzycę najlepiej działam stężony Roundap, tylko nie wiem czy przypadkiem nie zniszczyłam sobie w tym miejscu ziemi. Wierzchnią warstwę gleby usunęłam, ale trawa, którą wysiałam wraz z porcją nowej ziemi jakoś nie chce rosnąć...
PS. Werbenka od Ciebie rośnie cudownie...oby się rozsiała.