fioletowe pomidory
 fioletowe pomidory   jakie cuda!
 jakie cuda!A z tego niskiego pomidorka będziesz zbierała nasionka? (ciekawe czy takie by się do doniczek nadawały...)
I niebieski kwiatuszek śmieszny

fioletowe pomidory
 fioletowe pomidory   jakie cuda!
 jakie cuda!

Gdzie Ty mieścisz to wszystko?
 Gdzie Ty mieścisz to wszystko? 

.Coraz dłuższa lista moich zachciewajek
 .Coraz dłuższa lista moich zachciewajek  

.Widzę czasem ogrody forumowiczów i aż mi wstyd,że mój taki...hm ...nieuczesany.Nieuporządkowany
 .Widzę czasem ogrody forumowiczów i aż mi wstyd,że mój taki...hm ...nieuczesany.Nieuporządkowany  .Groch z kapustą
 .Groch z kapustą  
  .Już podpisane.
 .Już podpisane. .Mimo naszych starań.Choć niby nie przesądzone do końca.Ale wątpię,by na lepsze się zmieniło.Jeśli już,to za parę lat całkiem zamkną
 .Mimo naszych starań.Choć niby nie przesądzone do końca.Ale wątpię,by na lepsze się zmieniło.Jeśli już,to za parę lat całkiem zamkną  .Wyć się chce.Żeby w dzisiejszych czasach dziecko dowodzić do podstawówki 15km.A pewnie tak będzie.Bo w najlepszym razie-do autobusu jakieś 4km
 .Wyć się chce.Żeby w dzisiejszych czasach dziecko dowodzić do podstawówki 15km.A pewnie tak będzie.Bo w najlepszym razie-do autobusu jakieś 4km  ...nie wiem.Na razie trzeba 5km do podstawówki.
 ...nie wiem.Na razie trzeba 5km do podstawówki.  .Od dwóch dni pada deszcz...zimno jak chol...ra
 .Od dwóch dni pada deszcz...zimno jak chol...ra  .Ale pada.Będą grzyby...i będę mogła zrobić rewolucję w ogrodzie
 .Ale pada.Będą grzyby...i będę mogła zrobić rewolucję w ogrodzie  

Mam nadzieję, że w tym roku zdążę jeszcze coś nazbierać. Zeszłoroczne zapasy się skończyły i warto je uzupełnić.
  Mam nadzieję, że w tym roku zdążę jeszcze coś nazbierać. Zeszłoroczne zapasy się skończyły i warto je uzupełnić. 

Widać dobrze mu u Ciebie. A suszona żurawina pycha!
  Widać dobrze mu u Ciebie. A suszona żurawina pycha!

Dojazdy, to nic dobrego, zwłaszcza jak nasypie śniegu...
  Dojazdy, to nic dobrego, zwłaszcza jak nasypie śniegu... Ja zostałam obdarowana borówką czerwoną i właśnie smażę konfiturki
  Ja zostałam obdarowana borówką czerwoną i właśnie smażę konfiturki  

Odpowiem tylko Tobie... w bagnie pachnie zupełnie inaczej niż w lesieCynthia pisze:Fajne to zdjęcie z mchem i żurawiną ...aż zapachniało lasem

.Trudno to określić.A to pewnie dlatego,że jest inna roślinność.Jest dużo krzewinek tzw.''bagna'' zwyczajnego(?chyba tak się nazywa).To intensywnie pachnąca krzewinka.Kiedyś się ją u mnie rwało i wsadzało do szafy.Podobno odstrasza mole takie ubraniowe...
 .Trudno to określić.A to pewnie dlatego,że jest inna roślinność.Jest dużo krzewinek tzw.''bagna'' zwyczajnego(?chyba tak się nazywa).To intensywnie pachnąca krzewinka.Kiedyś się ją u mnie rwało i wsadzało do szafy.Podobno odstrasza mole takie ubraniowe... 

od Karoliny_.Dziękuję.
 od Karoliny_.Dziękuję. 

.Kto mi powie jak się ta roślinka nazywa?zakwitła w 1 roku.I pędy ma zielone...nie wiem czy się nadaje do zimowania
 .Kto mi powie jak się ta roślinka nazywa?zakwitła w 1 roku.I pędy ma zielone...nie wiem czy się nadaje do zimowania  

.Ma takie piękne liście...troszkę szkoda by zmarzła...Izabela14 doradź
 .Ma takie piękne liście...troszkę szkoda by zmarzła...Izabela14 doradź 

Tygrysówka
 Tygrysówka