Ogródek Gosi cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz.11

Post »

Tereniu, muszę wypróbować Magiczną. Może to pomoże?
Nie wiem, czy nie wysadzić tych chorusów za płot. Przynajmniej nie będę miała wyrzutów sumienia że się ich pozbyłam

Alinko, róża warta kupna, więc kupuj Dzisiaj przyjrzałam się swojej i stwoerdziłam, że ona chyba chora przez Clair, która cała goła. Z drugiej strony rośnie Queen of Sweden i po niej stronie ma zdrowe liście.
Ja już na takie duże róże nie mam miejsca. Jeśli w ogóle to niziutkich szukam. Ja nie ma w pobliżu skrzypu. Także ewentualnie pokrzywa, ale tej też skąpa ilość

Renatko, starałam się sadzić tak, żeby przez cały sezon coś kwitło. Tylko, że wiąże się to z wielkim gąszczem. Nie mam plam koloru, ale jest miszmasz. Ale o tej porze roku ogród jest najbardziej kwitnący.

Helenko, u mnie Comte w tym roku wzorcowa. W zeszłym była tragedia. A dokładnie dlaczego ona u Ciebie nie wzbudza zachwytu?

Ulu, moja Edenka ma 3 lata. W zeszłym roku wypuściła 2 długie baty, a w tym roku tak się rozrosła, że zajmuje mi już dużo miejsca. Ciekawe czy przetrwa zimę. jeśli tak, to w przyszłym roku powinna być obsypana kwieciem :tan

Ewo, nie tylko roślinki pokazują, że już jesień. Pogoda też. Czuć w powietrzu.
Cudzymi rękami wywalanie się nie liczy ;:306

Małgosiu, nie mam pojęcia co to za roślinka.

Aniu, jak zwykle miłe słowa ;:196

Asiu, ciesz się, że masz zdrowe różyczki. Może i ja wyprowadzę swoje za płot? Szkoda mi ich. Jeśli chodzi o werbenkę, to zostaw wszystko na rabatach na zimę. Wiosną część nasion wyjej w gruncie, część posiej w domu. Zobaczysz co wzejdzie

A ja w ten weekend zajmowałam się murarką :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na nowej rabacie cały czas coś przybywa :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosia, ale pięke ognicho wymurowałaś! ;:oj Murek też będzie? ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, miejsce na ognisko bardzo fajnie wyszło! Centralna część trawnika to dobry pomysł... czy planujesz wokół okręgu coś jeszcze?
Pozdrawiam i żałuję, że wczoraj Cię nie było...
A.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Eee, no, czyli część planów zrealizowałaś, palenisko ;:215.
I kolor trawnika jakby bardziej zielony... ;:224. I zadowolony piesek ;:224.
I dosadzana rabatka, czyli lato nie tak całkiem na straty ;:138.

;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Ognicho super! Już wzdycham!
P.S. Kamyczki z Tumskiej?... Nie Twoje ładniejsze. :;230
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Szacuneczek koleżanko. Ja zrobiłam palenisko, wkopując po prostu cegły do ziemi. A ty pięknie i profesjonalnie wymurowałaś okrąg. Super ci to wyszło ;:63
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Gosiu :shock: palenisko jak ta lala!! Sama zrobiłaś??? A M chyba pomagał? Też by mi się przydało...dotychczas miałam na sąsiedniej działce a teraz bardzo brakuje...M suszy , rozdrabnia i spala w takim bębnie z pralki ,który od 30 lat za grilla u nas robi...a inne łęty idą za bramę na wysypisko zielone.A palenia zawsze mieliśmy multum i wiosną i jesienią...palenisko jest bardzo użyteczne w ogrodzie ...szczególnie takim jak nasze Gosiu! Ja tam nie widzę,żeby sąsiedzi za bardzo mieli taką potrzebę... :wink:
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Gosiu :wit
I nowa rabatka podoba mi sie,,oj ładnie ,ładnie i będzie ładnie jak roślinki podrosną ;:108
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu rabatka i ognisko super, ja zawsze swoje nowe rabatkwe dzieła oglądam z górnego okna zupełnie inna panoramka z całością niby na dole jest ok., a z góry zawsze jeszcze jakies popraweczki się trafią, te "gorsze" swoje roslinki zawsze straszę eksmisją za ogrodzenie, przeważnie pomaga i zostają, a faktycznie zimy robia taka selekcje że to najlepsza choc czasem przykra metoda na roślnki
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

To palenisko to Ty tak sama ? własnymi łapkami ;:oj Fiufiufiu... widac kobiecą estetyke - te drobne kamyczki na granicy rzędów kostki ;:138
Normalnie, postanowiłam tez sama wyprodukowac takie dzieło... bo mamy podobne plany -miejsce na ognisko - takie bardziej ucywilizowane, a nie trochę kamorów i gałęzie do palenia. ;:131
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Gratulacje, nowy fach w ręku ;:63 To teraz jakaś imprezka z kiełbaskami w roli głównej ;:172 Rozumiem że ciąg dalszy też będzie tzn. murek lub ławeczka.
Szkoda że cię nie było na Wystawie ;:7
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Gosiu ogród cudny i jeszcze jak dużo trawnika ;:7
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Gosiu, rabatka zagęszcza się :) Na wiosnę dopiero pokaże się w pełnej krasie, ale już teraz pięknie się prezentuje :)
No a palenisko...pierwsza klasa, brawo ;:138 ;:215 Bardzo ładnie wymurowane :uszy
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Bardzo dziękuję za pochwały, ale widać, że to niewprawna ręka robiła :oops:
Zabrakło mi duzych kostek. Musiałam pasować z mniejszych. Ale grunt, że jest.

Kasiu
, murek mi się marzy, ale powoli. M. musi dojrzeć. :wink:
Powoli nawet dojrzewa do zmiany trawnika. Tylko kasa mnie w tej chwili powstrzymuje i brak dobrej ziemi.

Aga, to nie jest centralne miejsce. Nie chciałam stawiać ogniska na środku, żeby mimo wszystko zostawić wrażenie przestrzeni ze sporym trawnikiem, który uwielbia m. ;:306
Wiesz, że marzy mi się taki murek jak u Ciebie. Może? Kiedyś?
Ja też bardzo żałuję. :(

Jagódko, tak, część planów zrealizowałam. Rzutem na taśmę. W sumie cały sezon trwałam w totalnym marazmie. Paradoksalnie dopiero tchnienie jesieni mnie obudziło.
Zieleń trawnika to koniczyna i krwawnik. Do zwalczenia :D

Renatko, pewnie spotkamy się na pieczeniu kiełbasek :D
Z Tumskiej byłoby szkoda na moje ognisko :wink:

Iza, mój m. nie pozwoliłby na zwykłe wkopanie kamieni. Musi być porządnie zrobione. Kostki ani drgną :D

Maryniu, zrobiłam to cudo sama. M. nie było w domu. Potem nawet mnie ofuknął, że za małe zrobiłam. I weź tu dogódź facetowi. Najpierw nie chce słyszeć o pomyśle, ale potem za małe.
Moi sąsiedzi też nie mają aż takich potrzeb, bo nie mają tyle zielska co ja. Ale czasem cos spalają, więc u nas nie jest to jakis problem. Moge robić ogniska.

Aniu, liczę na to, że jak się zagęści rabata nabierze charakteru

Asiu, niestety ja nie mam możliwości oglądania swoich rabat z góry. Mój domek jest parterowy :D
Lepiej niech zima autuje roślinki niż my. Chociaz i tak martwi mnie ten fakt.

Ewo, sama, sama :D
Nie przesadzaj z tą estetyką. Widać niedoróbki. Niestety musiałam korzystać z materiału dostępnego na miejscu. Nie miałam aż tyle kostki w większym rozmiarze i musiałam pasować z mniejszą. Wyszło jak wyszło. Grunt, że się nie rozwali, bo solidnie zabetonowałam ;:306

Jolu, mogę zmienić fach. W sumie nie jest to trudne. Najgorsze było pozbycie się tego cholernego trawska. Twarda sztuka.
Coś tam może z czasem powstanie :wink:
Bardzo żałuję, że mnie nie było.

Geniu, jeśli kiedyś mnie odwiedzisz, to zobaczysz ile ja mam jeszcze trawnika ;:224

Gosiu, jak widzisz dokonałam tego wiekopomnego dzieła :D
Najważniejsze, że m. zaakceptował.
Rabata jeszcze chudzina, wiesz, ze lubię takie bardziej dorodne.
Ale nowym dla mnie jest fakt, że ograniczam gatunki roślin. Kiedyś rabata biła by po oczach kolorami. Ta jest naprawdę stonowana jak dla mnie. Jedynymi kwitnącymi roślinami są jeżówki, rozchodniki, hortensja i tojeśc orszelinowa.. Naprawdę dla mnie jest bardzo ascetyczna ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Gosiu, ognisko super.Kombinuj, a ja podglądam ...Kiedyś ruszę ze swoim prawdziwym ogrodem na pewno z Twoich pomysłów skorzystam :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”