Nasze marzenie cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze marzenie cz.3

Post »

To super, że jednak pojedziecie :heja Podlewania Twoich areałów wiadrem nie zazdroszczę.. pozdrowionka z trasy ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewciu pompa jest w wiaderku wrzucana do stawu. Nie mam nawierzchniowej.
Milenko jakże się zdziwiłam widząc Cię tutaj. A tu proszę pozdrowionka z trasy.. duży ruch? Pozdrawiam Cię również. Miłej podróży. Dzisiaj jest całkiem gorąco więc chyba przydałaby Wam się mniej upalna pogoda. No ale dobrze że nie pada. Podlewanie faktycznie... jak sobie o nim myślę to....
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jedzie sie przyzwoicie, nie ma duzego ruchu. Napawam oczy pięknymi widokami, zupełnie innymi niż u mnie. Trwaja dożynki, w wielu miejscowościach przy drodze ozdoby z "bali" słomianych - ludziki, zwierzaki, traktory :) Fantastyczny ktoś miał pomysł :D
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie na działce też dożynki... szkoda że jutro. Widoki na pewno są fantastyczne. Ozdoby ze słomy są śliczne. Też mi się bardzo podobają.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

MID2006 pisze:Ewciu pompa jest w wiaderku wrzucana do stawu. Nie mam nawierzchniowej.
.
Madziu to może pomyśl o jakimś filtrze od góry na wiadro- jakieś stare rajtki X3 na gumkę czy coś :roll: - prawdopodobnie padają przez brudy. A przez rajtki woda i tak napłynie do wiadra ;:209
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu jak wekend? ;:304 Wczoraj z M montowaliśmy płotek a dziś lenistwo tzn pewnie będę pielić ;:218 Od rana M mi ciśnienie podniósł.... kochanie może pojedziemy.... Wyspa Kwiatów Mainau Niemcy.... jasne!!! Po czym zobaczyłam 1100km i ceny w euro ;:219 Do wiosny może uciułamy :;230 :;230 :;230

Pozdrawiam ciepło, miłego dnia ;:3 :wit
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Madziu cieszę się że, udało się wyjechać na działeczkę i na pewno będą nowe foteczki. ;:63
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

cześć Madziu :wit Ale zmiany u Ciebie na działeczce... dzieje się oj, dzieje ;:138
Ogrodzenia, thuje, róże, berberysy, lawenda , krzewuszka! Kochana, poszłaś po całośći ;)) i tak trzeba ! Fajnie, tyle roślin oczka cieszy ;:215 A to dzikie wino, to to samo co mój bluszcz ? Już się pogubiłam w tych "pnących" ?
A skarpa - zawodowa! Dużo pracy ale jaki efekt !
Madziu, z psiakiem Twoim nic nie zrozumiałam wcześniej... ;:131 Widać , że wiedzie się mu baardzo dobrze , super! Cieszę się ;:33 Buziaczki dla niego od ciotki Aśki ;:cm
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Madziu i jak na działce?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochane :)
Ewuś-mewo wiaderko było owinięte warstwami firanki. Nie wiem jaki jest powód spalenia. Muszę wymyślić coś innego. Najlepiej wykopania studni. No ale to spory wydatek.
Anetko Weekend był jakiś taki nijaki. Mimo słońca to było dość zimno. Tzn raz się z polara rozbierałam raz ubierałam. Wieczór przyszedł szybko więc i nie wiele dało się zrobić. Koszenie trawy, obcinanie gałęzi za domkiem , posadzenie powojników i to właściwie wszystko. Dużo czasu zajęło nam podlewanie ponieważ woziliśmy beczkę z wodą od Taty z podwórka. Takich beczek potrzebne było kilkanaście. W niedzielę eM się zmądrzył i rozwinął nasz wąż i Taty węże i pociągnął przez drogę. Jedną stronę udało nam się podlać z węża a drugą już z beczki ale za to nie trzeba było jej wozić tak daleko.
Asiu buziaki "przekazałam" hehe. W imieniu Foxera dziękuję serdecznie :D Tak, jest już z nim wszystko w porządku. Dzikie wino to winobluszcz pięciolistkowy przebarwiający się jesienią na czerwono. Ten już lekko się przebarwia. Moja mama ma też pięciolistkowy ale on jest zielony. Nie zmienia kolorów.
Aguś jak tam jestem czuję się tak błogo... mimo iż niewiele udało nam się zrobić ( spójrz na odpowiedź dla Anetki) to cieszę się że pojechałam i doglądnęłam te moje roślinki.
Joasiu też się cieszę :) Jakieś tam foteczki zamieszczę :)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obiecanych kilka fotek:
Obrazek
Obrazek
Magnolia jeszcze nie otworzyła kwiatu
Obrazek
ale za to ma nowe listki :)
Obrazek
Obrazek
Róża już prawie sięga kratek u góry
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pilu
Obrazek
Dr Rupel
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ernest Markham
Obrazek
Polish Spirit
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Wiecie może co to za paskudztwo?
Obrazek
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Madziu!
Grzybki do pozazdroszczenia. Wyglądają mi na kozaczki.???
To zielone paskudztwo to odorek zieleniak. Wydziela odrażający zapch stąd jego nazwa. Żeruje na owocach lecz nie wyrządza większych szkód jednak pozbyłabym się go z ogrodu jakimś opryskiem.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu tak, kozaczki :) Nie pamiętasz może co to był za oprysk? To paskudztwo okupuje mi cyprysa.
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Madziu!
Nie pamiętam. Opakowanie zostało w altance. W sklepie ogrodniczym doradzą Ci co kupić jak podasz nazwę owada.
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18

Post »

Madziu, ale grzyby? Gdzie zebrałaś, na dzialce, czy w okolicznym lesie ?Kupiłas te 4 klemki, czy więcej nie zauważyłam? No i futrzak, uroczy. Czy ty hodujesz króliki na działce, czy to są podpatrzone u sąsiadów. Zobacz, jak długo magnolia każe na siebie czekać. Prawdziwa dama, która będzie miała wielkie wejście. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”