Agusiu ...oj ..niesamowita kolekcja przepięknych w barwach i kształtach fuksji , kloników , oleandrów , lantan , agapantów , hortensji , datur ...nie wspomnę o orchideowatych ...Paphiopedilum , storczykach , catleya- ach - pasji P. Teresy ...a jest tego chyba grubo ponad 180 sztuk .
Naprawdę , coś niesamowitego ...podziwiać można z

oczami i rozdziawioną buzią . To jest efekt pracy - dodam ciężkiej pracy - Gospodarzy - zawsze uśmiechniętych , gościnnych i bardzo serdecznych , z

na dłoni .
Pozdrawiam z mokrej Małopolski

- nareszcie trochę się ochłodziło , a i deszczu potrzeba , bo okropnie sucho .
Dla Ciebie ...też z ogrodu P.Teresy i Jej Męża ...przepiękna jeżówka , o podwójnych , nałożonych na siebie płatkach .
Tereniu ...żadne fotki nie oddadzą uroku i piękna Waszego Raju na Ziemi - ale wszak przyznasz sama , że zdjęcia nie kłamią- zresztą - to trzeba zobaczyć na własne oczy , by się przekonać samemu ...zapomniałam sfotografować oleandry i Fiu....

.
Najbardziej mi żal , że tak szybko wszystko się działo ...następnym razem przygotuję scenariusz wg którego ...nakręcę film - ale lepszym aparatem ....Dzisiaj się ździebko ochłodziło i pada nareszcie

, więc odpada ganianie z wiadrami ze studni .
Pamiętaj Tereniu o nasionkach tych okrągłych pomidorków , który prowadzony na dwa szczepy miał dużo gron , a w każdym z nich było sporo pomidorów , no i tego wiesz ...Fiu ....
Pozdrawiam późną nocą ...deszczową
Skoro sama sobie narzuciłaś zakaz kupowania róż - to może przyjmiesz takie oto ...Stephanie Baronin zu Guttenberg i Shogun ...
Jadzieńko ...nawet nie masz pojęcia co za bogactwo roślin ...ciekawych , tak w kształtach , jak i kolorach .
Podziwiam Gospodarzy , bo roboty huk ..a jest koło czego chodzić ...samo podlewanie , opryski , koszenie zabiera mnóstwo czasu .
Dla Ciebie wybrałam taką oto roślinkę ...cudownie kwitnie ...chyba z Anemonelli
Pozdrawiam cieplutko
Aniu ...no - w rzeczy samej ...ale kombinat , to kojarzy mi się z czasami kołchozów ...to naprawdę trzeba samemu zobaczyć , by się przekonać , a P.Terenia powinna wprowadzić ...opłatę , która uprawnia do zwiedzania , a tym bardziej ofiarowane przez Nią rośliny .
Buziaki

...a tak nawiasem mówiąc kiedy wpadniesz ?
To też z ogrodu P.Teresy ...przepiękny agapant - lilia Nilu ...
Ulka ...masz w 100% rację ...to koniecznie trzeba pokazać światu ...nacieszyć oczy ...niczym w Raju stworzonym na Ziemi . Koniecznie wklej fotki , a Terenia zapewne nie będzie miała nic przeciwko temu .
Prawdę mówiąc , to chciałoby się każdą roślinę obejrzeć , nad każdą się zastanowić , podumać - ja tak lubię - niestety mój M lubi zielone na talerzu ..no , może jeszcze iglaki

.
Pozdrawiam serdecznie w ...środę
Pozdrawiam serdecznie