Robak w śliwce
- Tomek-Warszawa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 lut 2008, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Robak w śliwce
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Re: Robak w śliwce
Tomku robaka widzę ale jeszcze i śliwka by się przydała
.Ja ten temat usiłuję zgłębić od tamtego roku, czyli odkąd z pokrzyw wyłoniły się drzewa, w tym stare kilkudziesięcioletnie śliwy nigdy niczym nie pryskane. Robaków był w nich dostatek. Pomogła mi ta stronka. Robaków stanowczo jest mniej, a śliwek duuużo więcej.http://ogrody-talarczyk.pl/terminarz/owocowe_1.html
Szukałam w necie jak wyglądaja pakudy z lewej rybryki.
.Ja ten temat usiłuję zgłębić od tamtego roku, czyli odkąd z pokrzyw wyłoniły się drzewa, w tym stare kilkudziesięcioletnie śliwy nigdy niczym nie pryskane. Robaków był w nich dostatek. Pomogła mi ta stronka. Robaków stanowczo jest mniej, a śliwek duuużo więcej.http://ogrody-talarczyk.pl/terminarz/owocowe_1.html
Szukałam w necie jak wyglądaja pakudy z lewej rybryki.
- Tomek-Warszawa

Ja mam te robaki co roku w śliwkach ale tylko w tych śliwkach dojrzałych,miękkich.
-
francikrecz
- 500p

- Od: 9 lut 2012, o 11:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam
Podobna do larwy owocówki śliwóweczki II pokolenia. Rozumiem, że "dochowałeś się" już licznego stadka?
Pozdrawiam, Francik
Podobna do larwy owocówki śliwóweczki II pokolenia. Rozumiem, że "dochowałeś się" już licznego stadka?
Pozdrawiam, Francik
Francik
- Tomek-Warszawa

Większość dojrzałych śliwek jest z tą larwą.
-
francikrecz
- 500p

- Od: 9 lut 2012, o 11:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam
To oczywiste, ale proponuję Ci lekturę w necie sadinfo. szkodniki lub e-sadownictwo. Znajdziesz tam wszystko co może Cię interesować.
Pozdrawiam, Francik
To oczywiste, ale proponuję Ci lekturę w necie sadinfo. szkodniki lub e-sadownictwo. Znajdziesz tam wszystko co może Cię interesować.
Pozdrawiam, Francik
Francik