Parę moich kaktusów - banditoo cz.2
Re: Parę moich kaktusów - banditoo cz.2
Pięknie uciernione Gymnocalycia 
Pozdrawiam Marzena
Moje kaktusy i sukulenty
Moje kaktusy i sukulenty
Gymnole gymnolami, a ja czekam na te "cudowne wysiewy bardzo rzadkich astraków z supertajnego źródła"... Przez pogodę zasycha w ustach, a tak to się przynajmniej trochę poślinię, śluzówki nawilżę. 
- piasek pustyni
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 cze 2012, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dobre! Mam to samo, i tylko przez remont jeszcze nie zareagowałam na tę informację. A to dopiero supertajny agent się nam trafił, oby tylko przynajmniej siedem wyszło z tych siewek, a nie dwa zera...turpis pisze:Gymnole gymnolami, a ja czekam na te "cudowne wysiewy bardzo rzadkich astraków z supertajnego źródła"... Przez pogodę zasycha w ustach, a tak to się przynajmniej trochę poślinię, śluzówki nawilżę.
- banditoo

- Od: 23 lis 2008, o 01:33
oj tam odrazu tajne, powiedziałbym ale mi wykupicie i nie będę miał co siać, a wiadomo że astraki trza siać w dużych ilościach żeby coś fajnego się znalazło
- piasek pustyni

Ja nie sieję! Chyba, że zamęt - czasami 
- banditoo

To duży błąd, ale kobiety tak mająpiasek pustyni pisze:Ja nie sieję! Chyba, że zamęt - czasami
- piasek pustyni

Ja Ci dam - dobrze, że nie wspomniałeś o babie, kóra siała mak...Ale tutaj to ja przynajmniej wiem, jak. Astraczki nabywam w formie siewek (jak ostatnio, trafiło mi się kilka niespotykanych lub rzadko spotykanych sztuk), tudzież w postaci osobników w miarę wykształtowanych. Ale jestem ciekawa Twoich siewek, aż mnie zżera zazdrość...Kiedy będziesz mógł coś pokazać?
- banditoo

ja też jestem ciekaw
A co takiego ciekawego zakupiłaś?
A co takiego ciekawego zakupiłaś?
- piasek pustyni

A, zaszalałam, ale warto było. Łącznie około 70 siewek i trochę starszych form astraczków, ale wszystkie maluchy. I kolorowe (chociaż na te skusiłam się z ciekawości i powiedzmy urozmaicenia), i formy czyste. Te lubię najbardziej. Dwa dni temu skończyłam je przesadzać, to masakra jakaś, tyle sztuk przesadzić... Zagryzałam zęby i przypomniałam sobie, jak Ty pikowałeś swoje - a to przecież jeszcze gorsza robota. Ale warto było i przynajmniej cieszą oczy
Szalenie czekam na Twoje. Jakoś te astraczki, u mnie "sukulenciary" - od zawsze miały miejsce chyba najważniejsze. Mają w sobie coś szczególnego, przynajmniej oczywiście dla mnie. I naprawdę podziwiam Twoje, i często do nich zaglądam
Szalenie czekam na Twoje. Jakoś te astraczki, u mnie "sukulenciary" - od zawsze miały miejsce chyba najważniejsze. Mają w sobie coś szczególnego, przynajmniej oczywiście dla mnie. I naprawdę podziwiam Twoje, i często do nich zaglądam
To odsprzedaj chociaż po 10 ziaren, tyle mi wystarczy.banditoo pisze:oj tam odrazu tajne, powiedziałbym ale mi wykupicie i nie będę miał co siać, a wiadomo że astraki trza siać w dużych ilościach żeby coś fajnego się znalazło
- banditoo

No to czemu ich jeszcze nie widzę. No niestety czystych form u astaków to jest malutko
- piasek pustyni

Bo nie mam gdzie ich pokazać...?banditoo pisze:No to czemu ich jeszcze nie widzę
- piasek pustyni

Ale prawdziwe, przecież swojego wątku jeszcze nie mogę założyć, tak mi się coś wydaje. Ale jak użyczysz gościny, to chętnie jutro zrobię zbiorówkę z dopiskiem "special for you" i wrzucę do Ciebie 
- maryjan13

- Od: 27 cze 2010, o 22:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
piasek pustyni pisze:Bo nie mam gdzie ich pokazać...?
A to dlaczego ?!?!?!piasek pustyni pisze: przecież swojego wątku jeszcze nie mogę założyć,