Jolu upały odpuściły na trochę, ale dzisiaj znowu gorąco. Deszczu u mnie nie było zupełnie, nic, a nic.
Ciekawe, jak moje roślinki bez podlewania wytrwają do soboty.
Klematis Praecox jest pół byliną. W łagodne zimy pędy nie marzną, przycinam je na ok pół m wys.
Aniu masz rację, trochę przypomina klematis Summer Snow, tylko ten ostatni jest pnącym i ma kolor biały, a Praecox jasno niebieski.
Agniesiu dziękuję za miłe słowa.
Rzeczywiście budleja Pink Delight bardzo się rozrasta i potrzebuje dużo miejsca, ale myślę, że inne nie są tak ekspansywne.
Np moja druga budleja Harlekin ma zwarty pokrój, a może tylko u mnie.
Iwonko wiem, że nie rozsądnie się zachowuję, przebywając cały dzień na słońcu, ale zawsze mi się udawało. Jednak do czasu dzban wodę nosił.

U mnie nic nie padało niestety. Moje hortensje mają dopiero trzy lata, ale dość szybko rosną, jakoś im podpasowało stanowisko . Miałaś pecha z niebieską hortensją, że trafiła Ci się różowa. Mnie także marzy się niebieska taka z natury, której nie trzeba przebarwiać, ale u mnie ogrodowe raczej nie zimują, już dwa razy wykopałam .
Mam taką ogrodową kwitnącą na jednorocznych pędach, ale kolor nie ciekawy.
Misiu Ty masz pecha z komputerem, to wkurzające, jak coś się zepsuje.
Ja także niedawno wymieniałam komputer, oprócz monitora, który jest w miarę nowy.
Moje rozwary z sadzonek są o wiele niższe niż ten z własnego wysiewu.
Nasiona kupowałam w sklepie. Nigdy mi się jednak sam nie wysiał, chociaż już ponad 10 lat rośnie. Może dlatego, że ściółka z kory mu uniemożliwia.
Marysiu dziękuję za miłe słowa i odwiedziny,

ale Twój ogród w niczym nie ustępuje mojemu, a nawet masz ciekawsze i ładniejsze roślinki .
Lubię takie ogrodowe zawiłe alejki, tylko one są już takie wąskie.
Grażynko witaj.
Dziękuję, że Ci się u mnie podoba.

Wiesz, że ja także zawsze rano jedząc śniadanie włączam komputer, żeby chociaż zerknąć, co słychać na forum, ale niestety mam tylko małe półgodzinki, nawet nie zdążę nic napisać.
Pozdrawiam Cię serdecznie.

Róża Watykan pięknie, zdrowo rośnie pomimo suszy

Westerland także jeszcze choroby nie złapała

Westerland

Kalina koralowa

Czy tą malwę można nazwać pełną? Dopiero ją odkryłam, że nie jest zupełnie pojedyncza

U tej malwy nie obrywam zaschniętych nasienników, może się wysieje

Hortensja ogrodowa kwitnąca na jednorocznych pędach