Moja działka - Monika76
-
przemek1136
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Monika76

- Od: 10 wrz 2007, o 17:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gabrysiu, dzięki, że wpadłaś.
U mnie nie jest już tak kolorowo...cieszyłam się do niedawna mieczykami oraz 2-słownie dwoma-liliami... i dzisiaj jak przyszłam na działkę to myślałam, że już tam zostanę.
Lilie ścięte, mieczyki to samo kilka wyrwanych, wszystko dookoła podeptane...perovskia znowu została podeptana.
Nie wiem kto i po co ukradł raptem 8 kwiatów. Nie wiem jak można przyjść i komuś coś ukraść...albo ja durna jestem, albo mnie tak beznadziejnie wychowano, bo nigdy tego nie zrozumiem.
A tak się cieszyłam, że jak się zaczną w sprzedaży cebule to z pewnością dokupię lilie, żonkile.
Teraz zastanawiam się jaki sens ma kupowanie, dokupowanie skoro często nawet nie wiem jak wygląda kwiat, który posadziłam.
Jak to sobie przypomnę to wyć mi się chce, a jednocześnie przywaliłabym takiemu, który kradnie, tak, żeby już mu się więcej nie chciało.
U mnie nie jest już tak kolorowo...cieszyłam się do niedawna mieczykami oraz 2-słownie dwoma-liliami... i dzisiaj jak przyszłam na działkę to myślałam, że już tam zostanę.
Lilie ścięte, mieczyki to samo kilka wyrwanych, wszystko dookoła podeptane...perovskia znowu została podeptana.
Nie wiem kto i po co ukradł raptem 8 kwiatów. Nie wiem jak można przyjść i komuś coś ukraść...albo ja durna jestem, albo mnie tak beznadziejnie wychowano, bo nigdy tego nie zrozumiem.
A tak się cieszyłam, że jak się zaczną w sprzedaży cebule to z pewnością dokupię lilie, żonkile.
Teraz zastanawiam się jaki sens ma kupowanie, dokupowanie skoro często nawet nie wiem jak wygląda kwiat, który posadziłam.
Jak to sobie przypomnę to wyć mi się chce, a jednocześnie przywaliłabym takiemu, który kradnie, tak, żeby już mu się więcej nie chciało.
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
chyba Moniko musisz zalożyć sobie monitoring działki z obrazem przesyłanym na kompa... szkoda słów na takich ludzi ... tyle szczęścia nam odbierają nawet nie wiedząc zapewne o tym... bo na pewno nie myślą o tym z jaką niecierpliwścią czekamy na kolejnego kwiatka, kolejną roślinkę ...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
-
przemek1136

Monisiu widzę, że Twoje kwiatki podobają się nie tylko forumowiczom ale i innym. Przykro mi z tego powodu ale tak już chyba jest na działkach, że sadzimy kwiatki również i dla miłośników tanich win. Co do nazwy kwiatka o którego pytałaś to po prostu nie wiem co to za gagatek. Jak trafię na właściciela szkółki to się dowiem, ale on przeniósł sie do swojej innej szkółki gdzieś na Pojezierze Łęczyńsko-Włodawskie.
-
przemek1136

Hallo Monisiu!!! Lustrowałem właśnie dzisiaj działeczkę pani Basi i u niej wszystkie tawułki zmarniały (sucho i silne słońce) ale odkryliśmy jedną, która ma się w tych warunkach całkiem dobrze. Potwierdza to, że możesz sobie śmiało zafundować tawułkę chińską. To jedyna tawułka, która dobrze rośnie na słońcu.

zdjęcie z lewej odmiana "pumila", z prawej zwykły gatunek (A. chinensis)

zdjęcie z lewej odmiana "pumila", z prawej zwykły gatunek (A. chinensis)
-
przemek1136

- Monika76

- Od: 10 wrz 2007, o 17:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przemku, ładne bardzo są te tawułki, ale ja już dałam sobie z nimi spokój.
Na razie rośnie...odpukać tfu, tfu ta malutka od Ciebie.Jedyna, która się ostała.
To jest krwawnica pospolita, ona lubi właśnie łąki, szuwary.Podziękowania dla p.Basi
Mariolu, pomału przyzwyczajam się do tego (chodziać nie jest to łatwe), że kradzieże są i będą.
Nie jestem w stanie być cały czas na działce i pilnować, zresztą to nie o to chodzi.
Moją działkę niedawno odwiedził jakiś amator nawłoci, która teraz kwitnie...i też sobie ją ściął.
Widocznie będzie dodawać ją do kwiatów, które pewnie też zwędził z działek.
Na razie rośnie...odpukać tfu, tfu ta malutka od Ciebie.Jedyna, która się ostała.
To jest krwawnica pospolita, ona lubi właśnie łąki, szuwary.Podziękowania dla p.Basi
Mariolu, pomału przyzwyczajam się do tego (chodziać nie jest to łatwe), że kradzieże są i będą.
Nie jestem w stanie być cały czas na działce i pilnować, zresztą to nie o to chodzi.
Moją działkę niedawno odwiedził jakiś amator nawłoci, która teraz kwitnie...i też sobie ją ściął.
Widocznie będzie dodawać ją do kwiatów, które pewnie też zwędził z działek.
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
nawłocie ściął ???? precież to jest roślina rosnąca w dużych ilościach - koło mnie rośnie jej pełno... - ale on widać musiał z działki zerwać - widać ładna była - taka dopieszczona
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki