Twoje rośliny coraz bujniejsze, wszystko pięknie kwitnie! Śliczne masz liliowce
Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.7
-
Monia68
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.7
Izuniu, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Iza! Chodziło mi o tę lilię na pierwszym zdjęciu. Jej kwiaty na zdjęciu maja taki lekko zielonkawy odcień. Podobny do Mont Blanc. Na drugim zdjęciu jest biał trąbkowa. Mam taką samą i też mam taki sam dylemat. Jesienią posadziłam białą Regale Album i Trumphatora i nie wiem co zakwitło. Miałm powsadzane takie identyfikatory ale zbyt płytko jak sie okazało. Ziemia zamarzła a one "powyskakiwały". Potem już nie wiedziałam gdzie je wetknąć. Typowe błędy początkującego ogrodnika.
To mój pierwszy rok liliowej przygody więc wciąż oglądam, podglądam i zadaję głupie pytania
To mój pierwszy rok liliowej przygody więc wciąż oglądam, podglądam i zadaję głupie pytania
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj ,nie wiem co bardziej chwalić,bo i róze piekne i lilie piekne

- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Róże ładne, a 'Schneewitchen' naładniejsza
A jak tam męczennica? Zawiązuje nowe pąki? Bo moja ku wielkiej radości zawiązuje kolejne! Czyli się odblokowała i teraz będzie bujnie kwitnąć tak jak powinna
A jak tam męczennica? Zawiązuje nowe pąki? Bo moja ku wielkiej radości zawiązuje kolejne! Czyli się odblokowała i teraz będzie bujnie kwitnąć tak jak powinna
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Moja Jubilee Celebration też wygląda lepiej niż w zeszłym roku
Angielki potrzebują czasu, żeby właściwie się zaprezentować. Jednak upał okropnie źle wpływa na kwiaty-robią się miękkie już po jednym takim dniu i opadają 
Iza , piękne masz róże , ja jednak powzdycham do lilijek
na swoją rabatę liliową patrzeć nie mogę bo zaraz wyć mi się chce
połowę cebul wpierniczyły nornice , rabata zarosła floksami ale te braki mnie dobijają
Wyobraź sobie , że zakwitnie mi jeden z liliowców kupiony na wiosennych targach , nazwy nie mam ale i tak kolorystycznie pamiętam co brałam więc zobaczymy co się wykluje .
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Witam miłych Gości!
Ostatnie tygodnie to istny sen wariata - remont, przyjazd mojej Mamy, oczekiwanie na wyniki matury i przyjęć na uczelnie, urlop szefostwa. Nawet jak mam chwilę na FO to brak dostępu do kompa
i tak leci dzień za dniem. Jakby w przyśpieszonym tempie...
Muszę się pochwalić, że dzisiaj zjadłam pierwszego pomidorka ze "skrzyniowego warzywnika"
Pycha...!
Monia wielkie dzięki, że znalazłaś chwilkę by tu zajrzeć. Bardzo się cieszę z Twego powrotu na FO. Chyba zmieniłaś nr telefonu...Próbowałam się z Tobą skontaktować jakiś czas temu.
Aniu zacznę od końca - nie ma głupich pytań. Bywają tylko głupie odpowiedzi. Z tego co widziałam i czytałam w Twoim wątku nie jesteś wcale laikiem. Masz piękne lilie i własnego fotografa
Identyfikatory to długa historia. Każdy może coś powiedzieć na ten temat. Często zdarzają się pomyłki odmianowe. I muszę przyznać, że mnie to wkurza coraz bardziej.
Aniu-anabuko1 dziękuję za pochwały. Wstyd się przyznać, ale pewnie każdy ogrodnik pragnie pochwał dla swych kwiatów.
Jacku miło mi, że podzielasz mój zachwyt Schneewittchen. Zakochałam się w tej róży od pierwszego wejrzenia. To jeszcze spadek po poprzednim właścicielu działki. Niestety męczennica nie zawiązuje kolejnych pąków
Sama nie wiem co z nią zrobić. Byłam w Twym wątku sprzedażowym i znalazłam dla siebie kilka ciekawostek
Odezwę się w tygodniu na pw.
Ewo upały najgorzej znosi u mnie Pink Peace . Angielki są super. I chyba jeszcze jakieś posadzę. Teraz troszkę popadało i ochłodziło się, więc mogą rośliny odetchnąć. Ja również, bo nie muszę biegać z konewką i wężem codziennie.
Elu współczuję strat. U mnie też bywają nornice
Wkurzają mnie te ryjce. Wiosną kupiłaś i już zakwitnie?! To musiała być niezła sadzonka. Ciekawa jestem czy zgodna odmiana. Mi jeszcze nigdy nie udało się kupić na targach tego co chciałam. Czy niedziela by Ci pasowała na odwiedziny? Czy wolisz inny dzień?
Ten rok obfituje w roślinne niespodzianki. Po raz pierwszy zakwitła jukka, która została po poprzedniku. Na kwiaty czekałam 6 lat. Już myślałam żeby ją wywalić. Kilka sadzonek zmarnowałam przez te lata próbując je przesadzić w inne miejsce.

Coraz więcej liliowców kwitnie:

Ładnie przezimowała budleja i zaczyna kwitnąć. Za kilka dni spodziewam się odwiedzin motyli

Ostatnie tygodnie to istny sen wariata - remont, przyjazd mojej Mamy, oczekiwanie na wyniki matury i przyjęć na uczelnie, urlop szefostwa. Nawet jak mam chwilę na FO to brak dostępu do kompa
Muszę się pochwalić, że dzisiaj zjadłam pierwszego pomidorka ze "skrzyniowego warzywnika"
Monia wielkie dzięki, że znalazłaś chwilkę by tu zajrzeć. Bardzo się cieszę z Twego powrotu na FO. Chyba zmieniłaś nr telefonu...Próbowałam się z Tobą skontaktować jakiś czas temu.
Aniu zacznę od końca - nie ma głupich pytań. Bywają tylko głupie odpowiedzi. Z tego co widziałam i czytałam w Twoim wątku nie jesteś wcale laikiem. Masz piękne lilie i własnego fotografa
Aniu-anabuko1 dziękuję za pochwały. Wstyd się przyznać, ale pewnie każdy ogrodnik pragnie pochwał dla swych kwiatów.
Jacku miło mi, że podzielasz mój zachwyt Schneewittchen. Zakochałam się w tej róży od pierwszego wejrzenia. To jeszcze spadek po poprzednim właścicielu działki. Niestety męczennica nie zawiązuje kolejnych pąków
Ewo upały najgorzej znosi u mnie Pink Peace . Angielki są super. I chyba jeszcze jakieś posadzę. Teraz troszkę popadało i ochłodziło się, więc mogą rośliny odetchnąć. Ja również, bo nie muszę biegać z konewką i wężem codziennie.
Elu współczuję strat. U mnie też bywają nornice
Ten rok obfituje w roślinne niespodzianki. Po raz pierwszy zakwitła jukka, która została po poprzedniku. Na kwiaty czekałam 6 lat. Już myślałam żeby ją wywalić. Kilka sadzonek zmarnowałam przez te lata próbując je przesadzić w inne miejsce.

Coraz więcej liliowców kwitnie:

Ładnie przezimowała budleja i zaczyna kwitnąć. Za kilka dni spodziewam się odwiedzin motyli

- ewamaj66

Mam taki jasnoróżowy z żółtym środkiem-nie wiesz, co to?
Mam nadzieję, że ten najgorętszy czas już za Wami
Podjęliście już decyzję co do wyboru uczelni?
Mnie też ostatni deszcz uratował od konewkowania
Przez jakiś czas będzie dość wilgoci.
Mam nadzieję, że ten najgorętszy czas już za Wami
Mnie też ostatni deszcz uratował od konewkowania
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Ewo ten bladawiec to chyba Katherine Woodbury. Uczelnie wybrane są dwie ( jedna w Szczecinie, a druga w Gdyni
) i zobaczymy co z tego wyjdzie. Ten tydzień też nie będzie należał do łatwych i przyjemnych.
Kupiłam sobie na osłodę dwa kolory pysznogłówki. Nawet udało mi się ją posadzić ( żylistek nadal na balkonie
)

Niespodzianek ciąg dalszy. Pierwszym kwiatem zakwitł liliowiec kupiony w Biedronce w 2008r
I do tego jest naprawdę ładny:

Liliowce królują:

Kupiłam sobie na osłodę dwa kolory pysznogłówki. Nawet udało mi się ją posadzić ( żylistek nadal na balkonie

Niespodzianek ciąg dalszy. Pierwszym kwiatem zakwitł liliowiec kupiony w Biedronce w 2008r

Liliowce królują:

- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Pysznogłówki na osłodę naprawdę urocze.
Wiesz, że u mnie nie kwitnie jeszcze żaden liliowiec
Ale zapączkowane ładnie.
Wiesz, że u mnie nie kwitnie jeszcze żaden liliowiec
Ale zapączkowane ładnie.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- ewamaj66

Piękne
Wczoraj pieliłam i oczywiście nie obeszło się bez strat
Kupiłam sobie w tym roku liliowiec Pagan Ritual i wyłamałam mu największy pąk
Może już dziś by zakwitł.
Do Gdyni jest chyba bliżej
Możesz powiedzieć, jakie kierunki wchodzą w grę?
Do Gdyni jest chyba bliżej
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Iza
Ten biedronkowy liliowiec naprawdę jest bardzo piękny.
Czy zakwitł Ci po raz pierwszy od dnia zakupu ?
Strasznie długo czekałaś na ten kwiatek, ale było na co czekać.
Miłego dnia i nie stresuj się, wszystko będzie dobrze .

Czy zakwitł Ci po raz pierwszy od dnia zakupu ?
Strasznie długo czekałaś na ten kwiatek, ale było na co czekać.
Miłego dnia i nie stresuj się, wszystko będzie dobrze .
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Jak zwykle z rozdziawioną z zachwytu gębą oglądam Twoje liliowce. U mnie też ładnie kwitną i mam trochę nowości. Nie mogę wstawiać zdjęć.
Może nadrobię w niedzielę - jak będę w Gdańsku?
Może nadrobię w niedzielę - jak będę w Gdańsku?
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Izuniu, od początku istnienia Ery, a obecnie T-Mobile, mam ten sam numer telefonu
Być może były jakieś problemy z zasięgiem, jak to w moim lesie 
Liliowce masz cudne
Liliowce masz cudne
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
5 lat na kwiat liliowca
Ciekawy przypadek
Dziś przesadzałem tegoroczne wysiewy liliowców i niektóre już w przyszłym roku zakwitną więc zestawiając ten fakt z Twoim pięciolatkiem (i sadzonką jakby nie było) to robi wrażenie
Ale jest naprawdę piękny
Pozostałe zresztą też (liczę kiedyś na wymianę
)
Ciekawe, czy znasz nazwę tego cytrynowego liliokształtnego liliowca? To jakaś stara odmiana i pewnie zastałaś go już przy objęciu działki?
A wiesz, że 'Clothed in Glory' w tym roku strajkuje? Nawet dziś zaglądałem mu mocno do środka, bo kwitł w ub. roku późno - ale nic. Trudno. Zamierzam go podzielić, bo już się rozrósł.
Ciekawe, czy znasz nazwę tego cytrynowego liliokształtnego liliowca? To jakaś stara odmiana i pewnie zastałaś go już przy objęciu działki?
A wiesz, że 'Clothed in Glory' w tym roku strajkuje? Nawet dziś zaglądałem mu mocno do środka, bo kwitł w ub. roku późno - ale nic. Trudno. Zamierzam go podzielić, bo już się rozrósł.