Ogródek AGNESS
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Liliowce i lilie teraz rządzą
Na swoje tegoroczne nowości ciągle czekam, mają pąki, zdawałoby się, że już za chwilę się rozwiną...i nic. Zaglądam do nich każdego dnia rano, może to coś zmieni 
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I ja sie przyłaczę do liliowych "achów" ! Moje to pikusie są i nigdy takie nie będą śliczne, choć obiecałam im, że dostaną jeść i może w przyszłym roku coś z nich będzie
Z tym rózowym środkiem cudna jest!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Ellaa

- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Kontakt:
Witaj Aguś
Wpadłam się przywitać po długiej nieobecności i normalnie nie mogę oderwać oczu od Twoich zdjęć, jak Ty masz przecudnie w swoim ogrodzie, fantastycznie Ci wszystko kwitnie, lilie boskie, a zapach pewnie się niesie po całej okolicy

Wpadłam się przywitać po długiej nieobecności i normalnie nie mogę oderwać oczu od Twoich zdjęć, jak Ty masz przecudnie w swoim ogrodzie, fantastycznie Ci wszystko kwitnie, lilie boskie, a zapach pewnie się niesie po całej okolicy
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agniesiu pięknie u Ciebie ,Lilie cudowne .Można dla nich stracić głowę .-Jest tyle nowych gatunków ,a potem się dziwimy skąd ten tłok w ogrodzie .
.Jak się sadzi to nie widać ,a potem jak zacznie to wszystko wyłazić ,to szok .

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko ja uwielbiam i jedne i drugie..... lilie to moja miłość ,,od zawsze,, i nic z czasem nie słabnie, ale powiedziałabym nawet że wciąż narasta
Liliowce to odkrycie dzięki Forum....i Ty masz w tym wielką cegiełkę
Wcześniej miałam 2 wiosenne odmiany, obie w kolorze żółtym....wciąż są w moim ogrodzie
Nie miałam pojęcia, że jest tyle bajecznych odmian..... teraz wiem, widzę i pożądam
Tajeczko wszystkie lilie u mnie zimują, i przez lata, aż do poprzedniej paskudnej zimy nie straciłam żadnej..... W ciągu styczniowego ocieplenia w zeszłym roku, lilie zaczęły rosnąć i lutowe silne mrozy je uszkodziły..... było kilka odmian, które myślałam, że straciłam,...... wyobraź sobie jaką miałam niespodziankę w tym roku, gdy pojawiły się.... i to w dużo większej liczbie niż wcześniej
...... pozostały cebulki potomne, które przez poprzedni sezon urosły i w tym pięknie zakwitły całymi kępami..... ależ się cieszę
Justynko bardzo się cieszę, że podobają Ci się... ja je mogę podziwiać na okrągło
Przemku w takim razie czekam na nowe fotki
Agatko nawet nie wiesz jak mi miło...dziękuję
Z zimowaniem lilii nigdy nie mam problemów, wspaniale zimują również orientalne, które uważane są za najdelikatniejsze..... absolutnie się z tym nie zgadzam, są równie silne jak wszystkie inne . Pięknie zimują i z roku na rok są większe, dorodniejsze i bardziej ukwiecone
Marysiu cieszę się, że moje fotki przydały się do rozszyfrowania odmiany
Małgosiu cieszę się bardzo, że kwiatuszki przypadły Ci do gustu
..... Flashpoint uważam za jedną z najpiękniejszych lilii..... chociaż one wszystkie dla mnie najpiękniejsze
Ma ona, oprócz urody , tę dodatkową zaletę, ze bajecznie pachnie i wspaniale się rozrasta w bogate kępy
Justynko dziękuję
Lada chwila i u Ciebie zakwitną i lilie i liliowce..... troszkę później, ale będą dłużej cieszyć
Tajeczko wszystkie lilie u mnie zimują, i przez lata, aż do poprzedniej paskudnej zimy nie straciłam żadnej..... W ciągu styczniowego ocieplenia w zeszłym roku, lilie zaczęły rosnąć i lutowe silne mrozy je uszkodziły..... było kilka odmian, które myślałam, że straciłam,...... wyobraź sobie jaką miałam niespodziankę w tym roku, gdy pojawiły się.... i to w dużo większej liczbie niż wcześniej
Justynko bardzo się cieszę, że podobają Ci się... ja je mogę podziwiać na okrągło
Przemku w takim razie czekam na nowe fotki
Agatko nawet nie wiesz jak mi miło...dziękuję
Z zimowaniem lilii nigdy nie mam problemów, wspaniale zimują również orientalne, które uważane są za najdelikatniejsze..... absolutnie się z tym nie zgadzam, są równie silne jak wszystkie inne . Pięknie zimują i z roku na rok są większe, dorodniejsze i bardziej ukwiecone
Marysiu cieszę się, że moje fotki przydały się do rozszyfrowania odmiany
Małgosiu cieszę się bardzo, że kwiatuszki przypadły Ci do gustu
Justynko dziękuję
Lada chwila i u Ciebie zakwitną i lilie i liliowce..... troszkę później, ale będą dłużej cieszyć
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Agus,jak jestes taką miłosniczką lilii to moze podpowiesz mi kiedy mogłabym i w jaki sposób część przesadzic w inne miejsce?
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Aguś zawrotu głowy dostałam od Twoich lilii i Ty mówisz że masz mało miejsca a u Ciebie wszystko mieści się he, he... 
- AGNESS

Małgosiu lilie po 1zł to aż nieprawdopodobne.... wspaniała okazja
Czekam razem z Tobą aż zakwitną, świetne są takie niespodzianki
Ewuniu z tym zaglądaniem też tak mam ........ jak mam jakąś nową odmianę to biegam i sprawdzam, czy już coś widać
Jestem pewna, ze Twoje nowinki będą piękne....
Miłeczko jestem pewna, ze Twoje lilijki staną na wysokości zadania i w przyszłym roku będą okazałe i piękne
Daj im troszkę czasu niech cebule rozrosną się , a zobaczysz jak zaszaleją
Eluniu bardzo się cieszę, że jesteś
Mam nadzieję, ze już nie znikniesz
Cieszę się, że moje widoczki przypadły Ci do gustu..... zapach faktycznie jest niesamowity..... wieczorami aż za mocy
Ewuniudziękuję
Faktycznie wciąż pojawiają się nowe piękne roślinki i marzą nam się.... Lilie niby strzeliste i wydawałoby się, ze nie zajmują wiele miejsca, jednak to błędne wrażenie.... bardzo się rozrastają i potrzebują naprawdę dużo miejsca..... Teraz jesienią będę musiała przesadzić kilka dużych kęp, bo nie mieszczą się w dotychczasowym miejscu....i oczywiście problem.....gdzie 
Zapraszam na spacerek

Ewuniu z tym zaglądaniem też tak mam ........ jak mam jakąś nową odmianę to biegam i sprawdzam, czy już coś widać
Miłeczko jestem pewna, ze Twoje lilijki staną na wysokości zadania i w przyszłym roku będą okazałe i piękne
Daj im troszkę czasu niech cebule rozrosną się , a zobaczysz jak zaszaleją
Eluniu bardzo się cieszę, że jesteś
Cieszę się, że moje widoczki przypadły Ci do gustu..... zapach faktycznie jest niesamowity..... wieczorami aż za mocy
Ewuniudziękuję
Zapraszam na spacerek

- AGNESS

Jolu cudna lilia Twojej siostry
Moim zdaniem Big Brother to jedna z najpiękniejszych lilii........ kwiaty to prawdziwe kolosy
Małgosiu lilie najlepiej przesadzić jesienią, jak już zaschną łodygi. Wtedy wykopać i od razu posadzić w nowe miejsce
Misiu a jakoś tak wychodzi
i nawet jakoś wciąż udaje się znaleźć miejsce na kolejną wymarzoną roślinkę

Małgosiu lilie najlepiej przesadzić jesienią, jak już zaschną łodygi. Wtedy wykopać i od razu posadzić w nowe miejsce
Misiu a jakoś tak wychodzi
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Przytarasowy widoczek bajkowy...wszystko idealnie skomponowane 
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Widoki super i widać,że bardzo bujnie kwitną
śliczne liliowce w tych kępach 
Pozdrawiam - Justyna
- pratellina
- 200p

- Od: 23 kwie 2012, o 19:49
- Kontakt:
Cudne lilie
ale ta kępa pysznogłówki przepiękna.

Jak mogą się znudzić lilie?
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Agnes przecież lilie nigdy się nie mogą znudzić
co Ty wygadujesz
takie cuda jak Twoje można oglądać ciągle i ciągle i nawet w wyobraźni poczuć ich wspaniały zapach