Do przesadzenia tego storczyka w keramzyt zmobilizowała mnie Kasia
 , która napisała, że jej storczykom w keramzycie odżyły listki
 , która napisała, że jej storczykom w keramzycie odżyły listki   
 Jak sami zobaczycie liście tego storczyka są długie, wiotkie i pomarszczone. Nie mogę z nimi dojść do ładu
 , ani nie mam pomysłu już jak je wzmocnić. Dlatego skończył w karmazycie
 , ani nie mam pomysłu już jak je wzmocnić. Dlatego skończył w karmazycie   
   .
 .

Drugi storczyk został przesadzony w keramzyt, ponieważ planuję wszystkie rośliny wsadzić w kulki

Jutro reszta, tylko muszę pojechać do LM.

A to jest niespodzianka, które naprawdę jest niespodzianką
 , bo myślałam, że otworzy kwiatki jak wyjadę na wakacje, a on dzisiaj postanowił otworzyć dwa pączki na raz
 , bo myślałam, że otworzy kwiatki jak wyjadę na wakacje, a on dzisiaj postanowił otworzyć dwa pączki na raz  Wiem już, że jest biały, ale ciekawi mnie kolor warżki, bo skubany jeszcze tak chowa, że nie widać
  Wiem już, że jest biały, ale ciekawi mnie kolor warżki, bo skubany jeszcze tak chowa, że nie widać    
 Jutro mam nadzieję już w pełnym rozkwicie

Jeden pączuś:

i drugi:

I dzisiaj zauważyłam, że jeden miniaturce, którą niedawno przesadziłam do nowego sphagnum rośnie nowy listek

Niestety druga mini wciąż nie wytworzyła jeszcze ani jednego nowego korzonka, ani nie daje znaku życia. Na czas wyjazdu będę musiała chyba wsadzić ją do słoika tak jak Dufin

Cieszę się, że Twoje miniaturki tak wystrzeliły
 Cieszę się, że Twoje miniaturki tak wystrzeliły   Najbardziej zależy mi jednak na tej bez korzeni, żeby chociaż jednego wypuściła
  Najbardziej zależy mi jednak na tej bez korzeni, żeby chociaż jednego wypuściła  
 Nie będę oglądać moich kwiatków przez dwa tygodnie, to jak wrócę to rzucę torby i przylecę je obejrzeć
 Nie będę oglądać moich kwiatków przez dwa tygodnie, to jak wrócę to rzucę torby i przylecę je obejrzeć  

Jest to mój pierwszy falek reanimowany w ten sposób, więc nie gwarantuję sukcesu
 Jest to mój pierwszy falek reanimowany w ten sposób, więc nie gwarantuję sukcesu