Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Aguś ;:167 cały czas podziwiał Twój ogród i urocze kompozycje :wit
Ciągle brakuje mi czasu dlatego tak rzadko się wpisuję :oops:

Różowa pysznogłówka cudna, jak ją kiedyś będziesz dzielić, to byłabym wdzięczna, gdybyś mi kawałeczek wysłała ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

AGNESS pisze:

Aniu bardzo mi miło, cieszę się, ze podoba Ci sie mój ogrodowy klimacik ;:196 Ja traktuję ogród jak salon pod gołym niebem.... dlatego podobnie jak dom, staram sie go urządzić tak, żeby jak najlepiej się w nim czuć i żeby przebywanie w nim było niekończącą sie przyjemnością :D Dlatego też staram sie, żeby przez cały sezon były jakieś atrakcyjne elementy , żeby rośliny zastępowały się w kwitnieniu i żeby ciągle się coś działo :D Stąd też ciągłe przeróbki, teraz na tapecie jest rabata pod tarasem..... cały czas coś mi nie pasi :roll: :lol:
]
Aguś dla mnie ogród,działeczka też jest moim takim małym rajem,lubie tam przebywać,odpoczywać,dlatego i ja staram sie go ładnie urzącac,ale u mnie jeszcze wszystko młódki,małe,a u Ciebie duże ;:108 podoba mi sie to okreslenie "salon pod gołym niebem" pozwolisz,że go zapożyczę :D
Piękne kolejne kwitnienia,piekne ;:63 ;:63
A gdybyś miała jakiekolwiek nasionka za dużo to chętnie przyjmę ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu no właśnie kręta dróżka...... u mnie trawnik występuje już tylko w takiej postaci 8-) :lol:
Z tym zapisywaniem chciejstw, to chyba wszyscy tak mamy :;230

Giniu hortensje są niestety bardzo problematyczne, u mnie żeby kwitły muszą być dokładnie opatulone na zimę, i otuliny długo nie mogą być zdejmowane, aż minie niebezpieczeństwo wiosennych przymrozków..... Nie zdarzyło się, żeby kwitły , gdy nie okryłam ich na zimę.... teraz planowałam je wyrzucić i nie okryłam , ale zrobiły mi wspaniałą niespodziankę i obsypały się pąkami..... Duża ilość śniegu tak wspaniale je zabezpieczyła, że nie trzeba lepiej :D

Mariolu tak dużo roślin mi się podoba i trudno zrezygnować mi z którejkolwiek, wiec upycham..... uwielbiam roślinny przepych 8-) ....a ma to i tę zaletę, ze w takim kwiatowym gąszczu ziele nie bardzo ma jak się przecisnąć :;230

Danusiu, ciesze się, z podobają Ci się lilijki ;:168
Te pod balkonem są niesamowite, jedne z moich ulubionych..... Ale niestety muszę koniecznie je przesadzić..... Mają tak nieprawdopodobnie mocny zapach, że wczoraj gdy siedziałam na tarasie aż słabo mi się zrobiło ..... cały ogród nimi pachnie. Jesienią muszę koniecznie przesadzić je gdzieś dalej, a pod taras posadzić jakieś mniej pachnące....

Iwonko bardzo się cieszę, ze spacerek był przyjemny i serdecznie zapraszam ;:196

Miłeczko, wszystko z Twoimi hortensjami ok..... one to po prostu straszliwe kapryśnice..... moje już miały iść na kompost w tym roku, ale stanęły na wysokości zadania i są całe pokryte kwiatami..... zobaczymy w kolejnych sezonach.... bo jak nie....to łopata czeka :;230

Ewuniu dziękuję ;:196
Kochana, mój eM już doszedł do takiej wprawy w koszeniu tych krętych ścieżek, że idzie mu to migiem ;:224 .... traktuje to jako spacer po ogródku, a to, że przed sobą pcha kosiarkę, to tylko nic nie znaczący szczegół :;230

Aniu dziękuję ;:196
Twoje lilijka podrośnie, wzmocni cebulę w tym sezonie i w kolejnym pięknie Ci zakwitnie :D

Agunia czekam kochana ;:196 ..... i kwiatuszki też czekają :wink:
Wiesz, ze mój ogród nie jest największy, a i nasadzenia gęste, więc coraz łatwiej to wszystko ogarnąć :D
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Aguś niedzielnie ;:196 cudnie , cudnie jest u Ciebie a pysznogłówka różowa ;:oj
..czy mi się wydaje juka już kwitnie... :?:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni cieszę się kochana , że jesteś ;:196
U Ciebie więcej cienia, więc lilijki troszkę później, ale masz ich całą masę i jak zakwitną, będzie bajka ;:oj

Danusiu witaj kochana, cieszę się, że zaglądasz ;:196

Maryniu u mnie jak widzisz duże roślinki podsadzone są mniejszymi i tworzą się roślinne piętra :D
Przy takich gęstych nasadzeniach chwasty nie mają wielkiego pola do popisu.... trudno im się przedrzeć przez gąszcz :lol: a i ściółkowanie skoszoną trawą i korą też fajnie je hamuje :D Nie ma tak dobrze, żeby nie rosły wcale 8-) :lol: ale jest ich znacznie mniej.....

Aniu dziękuję Ci bardzo, milo mi , że tak odbierasz mój ogródek ;:196
Twoje roślinki rozrosną się tak szybko, że nawet się nie obejrzysz i będzie gęsty, dorodny kwiatowy busz :D
Nasionek niestety nie zbieram, wszystkie przekwitłe kwiatostany od razu obcinam, żeby roślinki nie wysilały sie, mam jedynie nasiona sasanek,w przyszłym tygodniu będę je dzieliła i wysyłała, jeśli chcesz, mogę odłożyć porcję i Tobie :D
Ale bardzo zapraszam po sadzonki roślin, większość można bez problem dzielić ;:196

Halinko chętnie odkopię Ci kawałek pysznogłówki ;:196
Cieszę się, że zaglądasz, wiem jak to teraz jest z czasem...... ja też nie nadążam, żeby odezwać się w każdym zaprzyjaźnionym ogródku, przeważnie czytam co słychać i biegnę :roll:

Misiu dziękuję ;:196
Juka już powolutku zaczyna przekwitać..... strasznie szybko wszystko kwitnie w tym roku :D
Pysznogłówkę bardzo lubię, muszę jeszcze gdzieś upolować kawałeczek czerwonej,..... też bardzo mi się podoba :D
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Aguś ;:167 baaardzo się cieszę i baaardzo dziękuję ;:196 ;:196 ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko czy te lilie żółte u Ciebie oznaczone jako nn pachną mam podobne mają piękny delikatny zapach.
Rabatkami Twoimi jestem jak zawsze zachwycona ;:215
Chyba zacznę i ja ściółkować rabatki skoszoną trawą, kompostownik już zapchany, a tak to trawę wykorzystam, a czy szybko się rozkłada.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Jak ja lubię zaglądać do Ciebie ;:167
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko jak tylko przekwitnie ;:196

Dorotkodziękuję ;:196
Będę musiała powąchać lilię, bo nawet nie wiem czy pachnie..... mam bardzo podobną o identycznym kolorku, ale bez tych delikatnych piegów w środeczku a z delikatnym rumieńcem i to jest Pollyanna ...
Dorotko jak dla mnie ściółkowanie skoszoną trawą ma same plusy..... zabezpiecza przed wyrastaniem chwastów, utrzymuje wilgoć w ziemi, co przy moich piaskach ma ogromne znaczenie i rozkładając się zapewnia świetny nawóz roślinkom....
Trudno mi powiedzieć jak długo się rozkłada, bo co jakiś czas dokładam kolejną warstwę.... tak że nie bardzo widać.....

Ewuniu ciesze się :D ...... i bardzo lubię jak zaglądasz ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Nie wyobrażam sobie ogrodu bez hortensji i chociaż mój ogródek jest mały ,ale 3 hortensje juz mam .Ukorzeniają sie natomiast ogrodowe niebieskie a w głowie ciągle przewija sie Aspera
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Aguś , przeglądam fotki z Twojego ogrodu i zastanawiam się jak dobierasz rośliny wysokością , że tworzą spadek w kierunku środka ogrodu. :?: ;:oj Nawet jak tak posadzę , okazuje się że w następnym roku jedne urosły wyższe a inne niższe i nadal jest ''bałagan''. ;:131 Ja także ''upycham'' i dlatego moje kępki nie są duże.
Awatar użytkownika
pratellina
200p
200p
Od: 23 kwie 2012, o 19:49
Kontakt:

Post »

Jaki piękny busz :D aż chce się przechadzać tymi małymi alejkami między rabatkami :p
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Będę się powtarzać,,trudno,,,ale piękny i taki kolorowy ten Tój busz ogrodowy ;:215
AGNESS pisze: Aniu dziękuję Ci bardzo, milo mi , że tak odbierasz mój ogródek ;:196
Twoje roślinki rozrosną się tak szybko, że nawet się nie obejrzysz i będzie gęsty, dorodny kwiatowy busz :D
Nasionek niestety nie zbieram, wszystkie przekwitłe kwiatostany od razu obcinam, żeby roślinki nie wysilały sie, mam jedynie nasiona sasanek,w przyszłym tygodniu będę je dzieliła i wysyłała, jeśli chcesz, mogę odłożyć porcję i Tobie :D
Ale bardzo zapraszam po sadzonki roślin, większość można bez problem dzielić ;:196

[:D
Ja tez usuwam jakiekolwiek kwiatostany, i host też,,ale tez szkoda mi roślinek ;:173
Bardzo chętnie, przyjme nasionka sasanek,a czy je od razu sie wysiewa teraz,czy na wiosnę??
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Dzięki za odpowiedź, na tych ostatnich zdjęciach to widać wyraźnie że to pysznogłówka, tworzy idealną kępę.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Agnes dzięki za cudne fotki i bardzo przyjemny spacerek krętymi dróżkami ;:196 Taki cudnie kolorowy i różnorodny ;:215
Festiwal liliowy w pełni ;:215
A ta kępa pysznogłówki nie łapie Ci mączniaka :? moje ciągle są omączone i muszę znaleźć im jakieś przewiewne miejsce ;:223
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”