Pierwszy to David Kirchhoff a ostatni NN.
Żeby jeszcze pokazać jak liliowce mogą nas zmylić zobaczcie jeszcze na mój, który z jednej łodyżki tak kwitnie.

Bardzo dziękuję za odpowiedźkogra pisze:Ellaa - tak, to Bella Lugosi, w naturze jeszcze piękniejszy niż na zdjęciu i nawet pachnie dość intensywnie. Rośnie zdrowo nawet w doniczce.
Pierwszy to David Kirchhoff a ostatni NN.
 Wyobrażm sobie jaka jest piękna
  Wyobrażm sobie jaka jest piękna   Na Bellę Lugosi choruję już od pewnego czasu, a teraz będę jeszcze chorowała na Davida K.
  Na Bellę Lugosi choruję już od pewnego czasu, a teraz będę jeszcze chorowała na Davida K.   Gdzie można go kupic, bo B.L. widziałam na Alllegro?
 Gdzie można go kupic, bo B.L. widziałam na Alllegro?

Na wymianę jestem bardzo chętna ;:8 Zwłaszcza, że tak jak piszesz ma się 100% pewnośc. Może mam coś na co chciałabyś się wymienic?kogra pisze:Ella - ja kupiłam swoje w tym roku w słowackiej firmie. U nas pojawiają się czasem w firmach wysyłkowych, ale z tym kupowaniem kota w worku czasem jest różnie. Najpewniejsza wydaje się wymiana lub kupno od forumowicza.
Tak myślę.

Graszko, powód do pokwikiwania bardzo, bardzo

... hmmm ... Strom bardziej mi wygląda na tę, z której ja tak się cieszę, a której kwiaty mam nadzieję zobaczyć w przyszłum roku ... Roses in Snow
 ... hmmm ... Strom bardziej mi wygląda na tę, z której ja tak się cieszę, a której kwiaty mam nadzieję zobaczyć w przyszłum roku ... Roses in Snow

.
.
Jeśli pozytywnie, to się cieszękogra pisze:Ellaa - zaskoczyłaś mnie tymi liliowcami. Podoba mi się ten lawendowy i rudzielec. Czy w naturze ich kolory są identyczne jak te na zdjęciu ?
Ale poczekam na dalszą porcyjkę zdjęć. W sumie to każdy kwiat jest piękny. Moje liliowce w tym roku cierpią katusze z powodu deszczy i trudno nawet jest zrobić dobre zdjęcie. Bo albo płatki są napęczniałe od wody, albo podparzone słońcem. Ale i tak kiedy kwitną to jest to parada kwiecia, barw i odcieni.
 Kolory są niemal wiernie oddane, biorąc oczywiście poprawkę na to, że liliowiec potrafi zmienic ocień w ciągu dnia, ale pewnie dobrze o tym wiesz
 Kolory są niemal wiernie oddane, biorąc oczywiście poprawkę na to, że liliowiec potrafi zmienic ocień w ciągu dnia, ale pewnie dobrze o tym wiesz   
   Wszystkie zdjęcia zrobiłam w tym roku. Jakoś mi się udały mimo kiepskiej, czasami, pogody
 Wszystkie zdjęcia zrobiłam w tym roku. Jakoś mi się udały mimo kiepskiej, czasami, pogody   Codziennie biegałam do ogrodu sprawdzic, czy już któryś zakwitł, a jak już to się stało, to 'achom' i 'ochom' nie było końca
 Codziennie biegałam do ogrodu sprawdzic, czy już któryś zakwitł, a jak już to się stało, to 'achom' i 'ochom' nie było końca   .  Każdy z nich był jak długo oczekiwany prezent-niespodzianka, bo poza 3-ma liliowcami, to same nowosci w moim ogrodzie
 .  Każdy z nich był jak długo oczekiwany prezent-niespodzianka, bo poza 3-ma liliowcami, to same nowosci w moim ogrodzie   

To wspaniałe kwiaty. U mnie w tym roku też nie wszystkie zakwitły z tych nowo kupionych jesienią i wiosną. Ale mam nadzieję, że się wezmą w garść w przyszłym i będzie to burza barw i kolorów.
  To wspaniałe kwiaty. U mnie w tym roku też nie wszystkie zakwitły z tych nowo kupionych jesienią i wiosną. Ale mam nadzieję, że się wezmą w garść w przyszłym i będzie to burza barw i kolorów.