Storczykowa pasja Andzi !
Re: Storczykowa pasja Andzi !
No ten zolty sliczny ,tez taki philadelphiowaty ,ostatnio jakos sie podkochuje w takich
Ale ten rozowy tez mi sie podoba 
Dziękuję Wam, kochane jesteście, zawsze miłe słowo
Janeczko
.
Dusia, dziękuję. Mimo wszystko wolę na tle zieleni za oknem. Nie zzzznoszę zimy
.
Kasiula, dziękuję. trafnie to ujęłaś, że taki philadelphiowaty, mi się on troszkę skojarzył ze stuartianą var. nobilis
.
Janeczko
Dusia, dziękuję. Mimo wszystko wolę na tle zieleni za oknem. Nie zzzznoszę zimy
Kasiula, dziękuję. trafnie to ujęłaś, że taki philadelphiowaty, mi się on troszkę skojarzył ze stuartianą var. nobilis
Aneczko ,dobrze Ci sie skojarzyl ,ja wlasnie na te wszystkie mowie philadelphiowate ,nie wiem czemu ,schilleriany ,stuartiany i te inne .Twoj jest piekny ,zrob jeszcze ladne focie z flaszykiem dobrze?Ja ostatnio dorwalam jakas hybryde ,krzyzowke tych wlasnie nobilisow i nie wiadomo czego ,jest intensywnie zolta i ma biala warzke
.Mam nadzieje ze mi za 100 lat zakwitnie 
Taki rolty jak moj niespodziankowy
Tez uwazam, ze niby taki zwyczajny, ale te piegi swoje robia 
-
Callanthe
- 1000p

- Od: 19 mar 2013, o 17:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piegi zawsze dodają uroku, nawet człowiekowi
Piękny cytrynek Aniu, ja też czekam jeszcze na zdjęcie z lampą
Nie wiem dlaczego forumowicze twierdzili, że ten różowy jest niezbyt urodziwy
Mnie się bardzo podoba 
Nie wiem dlaczego forumowicze twierdzili, że ten różowy jest niezbyt urodziwy
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 cze 2012, o 11:03
A któż tak stwierdził?Callanthe pisze:Nie wiem dlaczego forumowicze twierdzili, że ten różowy jest niezbyt urodziwy
-
Callanthe
- 1000p

Dufin
:
ajania pisze:Dwie osoby już prezentowały go w swoich wątkach i obie stwierdziły, że nie jest zbyt urodziwy.
- Dufin

faktycznie
no cóż.. mi się storczyk bardzo podoba, bo nie jest taki typowy, tylko bardziej wygląda jak multiflorka, ma takie drobniejsze kwiatuszki a takie lubię 
Boszszee Anka ,cudo ten zolty!!!!!!!!
<Jakby mial keika to wiesz....
.masz tych katlejastych cale stadko widze.Czekam na tek paczek az sie rozwinie ,bardzo mi sie Cattleye podobaja ,mam dwie tylko bo nie czuje sie jeszcze mocna w tym temacie ,dlatego wole Twoje podziwiac.
Kasiula, co prawda wyhodowałam w życiu tylko jednego falkowego dzieciaczka ale jakby zakeikował, to maluch jest Twój
.
Co do katlejek to mój pierwszy pąk, też nie czuję się mocna w dziedzinie ich uprawy ale wspomogły mnie radami koleżanki katlejanki i jakoś poszło
.
Co do katlejek to mój pierwszy pąk, też nie czuję się mocna w dziedzinie ich uprawy ale wspomogły mnie radami koleżanki katlejanki i jakoś poszło
- Dufin

piękny ten storczyk, nie dość, ze w moim ulubionym kolorze to jeszcze taki nietypowy przez te piegi! Jakby chciał się rozmnażać to poproś o bliźniaki bo chyba też się ustawię w kolejce
Aniu zazdroszczę ręki do catleyastych. Mi się bardzo podobają ale totalnie sobie nie radzę.. co prawda mam tylko jedną, bo obiecałam sobie nie kupować więcej póki mi się z ta nie uda, ale bardzo bym chciała dokupić więcej. Powiedz mi, mobilizujesz je jakoś do wypuszczenia pochewki czy następuje to u Ciebie od razu jak przyrost podrośnie? Mój chyba jest już rozmiarów starych przyrostów ale nic dla mnie nie szykuje
Dziewczyny pisały, że pewnie nic nie wypuści tylko skupi się na wydaniu nowego przyrostu bo taka bida. Ale chciałabym wiedzieć na przyszłość bo spotykam tyle różnych sprzecznych informacji, ze głowa mała. Np. nie wiem jak go podlewać teraz kiedy przyrost chyba urósł ale nie ma żadnej pochewki.. normalnie tzn. mniej więcej co 10 dni czy raczej trzymać sucho i tylko okazjonalnie zamgławiać? Bo na prawdę wszystkie wersje już czytałam :/
ajania pisze:Kasiula, co prawda wyhodowałam w życiu tylko jednego falkowego dzieciaczka ale jakby zakeikował, to maluch jest Twój.
Co do katlejek to mój pierwszy pąk, też nie czuję się mocna w dziedzinie ich uprawy ale wspomogły mnie radami koleżanki katlejanki i jakoś poszło.
-
Callanthe
- 1000p

Nie no... Fantastyczny!
Chyba muszę pojechać do Ikei
Te piegi po prostu cudowne
no tak ślicznie prezentuje się ten kwiatuszek, że nie można się napatrzeć
Też jak robię zdjęcia
to leżę na podłodze, albo przyjmuję inne dziwne czasem pozycje
np trzymam kwiatka między kolanami, żeby był pod odpowiednim kątem i jeszcze na tle telewizora i dodatkowo, żeby mi się lampa w telewizorze nie odbijała 
Też jak robię zdjęcia
np trzymam kwiatka między kolanami, żeby był pod odpowiednim kątem i jeszcze na tle telewizora i dodatkowo, żeby mi się lampa w telewizorze nie odbijała