Ogródkowe rozkosze Hanki - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Grażynko, com nazbierała, to śmichem można skwitować! :lol:
Parę niemowlat rydza, z pięć podgrzybków, dwa borowiki szlachetne i jednego ceglastoporego.
Prócz tego borowiki ponure i jakieś pieprzniki szczypiące, po którch pluję do tej pory.
Po domowej eliminacji, zostało tego tak niewiele, że...po usmażeniu należałoby
je cmokać, a nie jeść. :lol:
Spotakałam grzybiarzy i dowiedziałam się tego, o czym wcześniej pisałam - na północ, na północ trzeba jechac, bo tam cieplej i grzyby można ponoć kosą zbierać.
Jeśli sprawdzą się prognozy i będzie parę ciepłych dni, to może i u nas zacznie się sezon.
Aza też nic o grzybobraniu nie napisała.
Glistowato w lesie, woda stoi w wąwozach, a zimne noce nie zachęcają grzybni do wydawania małych :wink:
Sexowanie tylko moim psom w głowie! :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Mój M był w sobotę w lesie i przywiózł mi tyle.
Obrazek
Już zapowiedział, że we wtorek jedziemy na borówki - czytaj - ja na borówki, on na grzyby. :wink: :lol:A jak się to skończy to wiaaa....domo. ;:112
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Jest takie powiedzenie lepszy rydz niż nic,,, a ja dotąd raz w życiu rydze spotkałałam... w bieszczadach..:)
Grzyby potrzebują deszczu i słońca :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Obrazek

To trzeba w pełnym rozmiarze dać, Grażynko !
Raju, aromat aż tu czuję :lol:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

heh same borowiki !

Idę spać.. niech mi się przyśnią :
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Ale pikne grzybki, tez czuje ich zapach. Dzisiaj przechodziłam koło Swiebodzkiego /dla niewtajemniczonych niedzielne targowisko/ i było zatrzęsienie grzybów :shock: Ale,ze ja totalny lajkonik w tym temacie :oops: to sie widokiem i zapachem zadowoliłam :wink:
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

odpoczywałam dziś haniu w twoim ogrodzie psy mi towarzyszyły bo jak wiesz ja lubie pieski a one mnie też było fajnie u ciebie i ciekawie tyle miejsca masz a ja tylko taką malą działeczkę ,co do ubezpieczenia to się dowiem bo trzy lata temu też rzeka w tym samym miejscu wylała ale nie tak tragicznie jak teraz ,nawet o tym nie pomyślałam zęby ją ubezpiczyć od zalania,dzięki ci za pomysł na pewno z niego skorzystam
kaśka_
200p
200p
Od: 16 lip 2008, o 12:36

Post »

Ja się też Wam pochwalę. Ja też byłam w wczoraj na grzybach. Wyskoczyłam tak nagle z domu na hasło mojego męża, że chłop co chodzi pod domem ma już pół reklamówki. No to ja - dawaj! Ale jak szybko poszłam, tak szybko wróciłam, bo mnie już moje dwa małe "grzybki" wołały z okna, że mam W KOŃCU wracać (po 15 min. ). Przytachałam ze sobą 2 ( czytaj DWA ) grzybki. No i oczywiście, jak zawsze gratisowo - kleszcza. Kocham grzybobranie. Dziś po południu znów wskoczę do lasku
:D . Grunt, to się nie poddawać.
Awatar użytkownika
cattleya
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2007, o 13:19

Post »

liska pisze:Jest takie powiedzenie lepszy rydz niż nic,,, a ja dotąd raz w życiu rydze spotkałałam... w bieszczadach..:)
Grzyby potrzebują deszczu i słońca :)
To ja tylko w ramach ciekawostki.
Czy wiecie że powiedzonko lepszy rydz niż nić nie ma nic współnego z grzybem tylko z olejem rydzowym tłoczonym z lnianki :D
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AnnaK
200p
200p
Od: 21 sty 2008, o 08:08

Post »

Hania zajrzyj do mnie na moje róże. Może coś poradzisz, bo sama nie wiem co dalej z nimi począć.
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Hanuśku, właśnie wyczytałam, że z życzeniami można się pchać i do trzech dni po - więc po jednej lelijce dla każdego z Was i oby się Wam spełniły najbardziej szalone marzenia, a kłopoty rozpłynęły w siną dal. Obrazek
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

WITAJ HANIU !!!
Haniu jesteś chyba mocno zapracowana , taka cisza w Twoim ogrodzie . Nie widać Twoich roślin , piesków , Kochania i oczywiście Ciebie . Może robisz porządki po tych ulewach , ale już chyba słoneczko grzeje . U nas upały do nie wytrzymania , w cieniu pod moim orzechem ponad 30st. Ziemia znowu jest wielką skorupą , nawet nie ma możliwości cokolwiek robić . Ta pogoda pewnie jest dobra dla pomidorów które zaczynają dojrzewać .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Oj to i ja się pcham z tymi życzeniami spóźnionymi :oops: Nie wiedziałam, że nasza Hania to Ania :D

Haneczko, Aneczko, dużo zdrówka, pogody ducha i nieustającego dobrego humoru i pozytywnej energii, którą nas obdarzasz również :D

Wygranej w TOTKA dzisiaj, koniecznie wyślij ! A jak już wygrasz to życzę Ci, żebyś miała największy ogród jaki dasz radę obrobić :!:

http://www.davidaustinroses.com/english ... ageId=1960
Obrazek
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Witaj Haniu,

Ja również przyłączam się do Wszystkich Życzeń, choć spóźnione ale szczere Haniu, bąć sobą w każdym calu i nigdy się nie zmieniaj, oby takich ludzi było na tym świecie wiecej,

Serdeczne pozdrowionka z upalnego mazowsza,
Obrazek
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p
Od: 22 mar 2007, o 15:54

Post »

Haniu, przyjmij również spóźnione życzenia ode mnie :). Dużo zdrowia, jak najmniej zmartwień w życiu osobistym i zawodowym, żeby (jakimś cudem) powiększył się twój przydomowy areał i żeby pęknie wszystko w nim rosło :)
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”