Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013
- ilona2715
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013
Majeczko, pokazywane przez Ciebie widoki można oglądać na okrągło, to co stworzyłaś w swoim ogrodzie, to normalnie różana bajka, połączenie Chipka z Aspirinką jest cudowne, nowa rabatka pod płotem ekstra, no i ta ostróżka hiacyntowa, gdzie Ty ją zdobyłaś, a może siałaś sama? Wszystkie róże razem i z każda z osobna, mogłabym je wymieniać bez końca są po prostu śliczne, widzę, że jeszcze sporo pracy przede mną.
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Majeczko, białego Edena to bym chciała
gdzie można zamówić tę odmianę?
Powiedz mi jeszcze w jakiej odległości od siebie sadzić krzaczki róż? Zrobiłam porządek na rabacie, dwie serduszki wylądowały u sąsiada, który się właśnie wprowadził, resztę zadołowałam, w cienistym zakątku.... Różyczki mają przestrzeń...

Powiedz mi jeszcze w jakiej odległości od siebie sadzić krzaczki róż? Zrobiłam porządek na rabacie, dwie serduszki wylądowały u sąsiada, który się właśnie wprowadził, resztę zadołowałam, w cienistym zakątku.... Różyczki mają przestrzeń...
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Maju, zobaczyłam link. Zapisałam sobie nazwę. Ale jeśli bym go nie dostała to się zgłoszę.
Ja też wybieram róże oczami. Tylko, że ja nie jestem taka silna jak Ty i nie umiem się pozbyć tych, które słabo rosną
Ja też wybieram róże oczami. Tylko, że ja nie jestem taka silna jak Ty i nie umiem się pozbyć tych, które słabo rosną

- _ninetta_
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 01:19
Ja znowu za szybko pozbywam się róż które nie chcą rosnąć albo mi się nie podobają, miałam pomysł pozbyć się Abrahama po drugim roku, po tym jak mi chorował
Jednak róży trzeba dać kilka lat żeby pokazała na co ją stać
Majeczko podziwiam widoczki różane, piękny duet tworzy Aspirin i Chippendale. Jak miewają się Twoje nowości - Jet Set i inne?

Majeczko podziwiam widoczki różane, piękny duet tworzy Aspirin i Chippendale. Jak miewają się Twoje nowości - Jet Set i inne?
Majko, masz piękny ogród, taki stylowy i zadbany, konsekwentny w doborze roślin. Bardzo dobrze mi się ogląda Twoje zdjęcia i choć się nie wypowiadam na jego łamach - mam ten wątek w gronie wątków obserwowanych. Róże masz piękne i choć nigdy nie byłam wielką pasjonatką tych roślin, Twój ' krąg' sprawia, że też staję się ich wielką miłośniczką. Ale chciałam zapytać o ten biały koper ogrodowy . Może nie doczytałam, ale gdzie można go dostać ? W Google wyskakuje mi tylko ten zwykły żółty koperek. I przy okazji - możesz pokazać więcej zdjęć z widoków ogólnych?
Dorota
- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Maja,
pierwszy LO, to dla mnie nie LO
, ale może się mylę, poczekam na twoją drugą LO-pannę.
No właśnie...ach ten koper ozdobny....
pierwszy LO, to dla mnie nie LO

No właśnie...ach ten koper ozdobny....

Pozdrawiam
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Maju mam prośbę w wątku różanym możesz zerknąć 

Uprzejmie prosimy o zabranie głosu i wstawienie nowych zdjęć. 

-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Ha, ha, ha czyżby Kogoś dopadł niedoczas?
Majeczko
Majeczko

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hahaha..ha
uprzejmie proszę jeszcze chwilkę poczekać, bo ja właśnie od dawna mam pierwszy dzień,
kiedy mogę na rabatkach pobuszować
mam co robić po tych burzach i deszczu
Wieczorkiem się odezwę ............ i do wszystkich napiszę ?. buziaki dla Was

kiedy mogę na rabatkach pobuszować

Wieczorkiem się odezwę ............ i do wszystkich napiszę ?. buziaki dla Was

- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Ooo, to czekamy na porcję zdjęć z rabatek 

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Tak, tak Majeczko jest co sprzątać na rabatach, totalny pogrom, leżą pokotem dzwonki z koprem czy szałwia z ostróżkami. Wszystko podnieść, co się da podwiązać a resztę wyciąć. Ja to chyba do końca tygodnia się nie obrobię. 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

O pogodzie wszyscy pisaliście podobnie?.. u mnie była identyczna?.. Dziś się rozpogodziło, więc nieźle narobiłam się na rabatkach.
Mufeczko, Aniu-Annes, Alexia, Ewa-rozalka, Danusiu dziękuję i ja również nimi się zachwycam? czyli nadajemy na tych samych falach?

Ponieważ piszecie w jednym temacie? odpowiem razem. Ostróżka hiacyntowa, proszę tu jest link do sklepu wysyłkowego, ja kupiłam właśnie takie nasionka i sama wysiewałam do krążków.
Co wyrosło, widać na rabatkach http://www.sadowniczy.pl/product-pol-58 ... 0-8-g.html
Danusiu zgadzam się Tobą i ją odbieram w tym sezonie Boticelli bardzo pozytywnie, zaczyna mi się podobać, co jeszcze warto dodać buduje ładny i zgrabny krzaczek i jej kolor jest bardziej subtelny.
GS jak tylko się rozwinie pączek natychmiast lecę do Ciebie?.
Moniczko-vertigo Parky jest urzekająca?. jak każda angielka.
Kasiu-Robaczku?.. dziękuję i bardzo polecam Ci Spirit of Freedom?.
Jeszcze maluszki mi się nie rozrosły, na efekt trzeba poczekać do przyszłego sezonu.
Helenko?.. cieszę się, że znalazłaś czas na połażenie po moim wątku.
Mnie zapiera dech jak buszuję w Twoim ogrodzie.
Ewciu-majowa, jak się znam, to ą wypielę?.. ale siewki zima będę robić.
Madga ? Maddy ? kochana jesteś?. kwitnie mi już Coral Palace ?. cudne kwiatuszki, a ten kolorek?.

Aga-Agness musisz trafić na dobrą sadzonkę Chippendale, ta róża mocno przycięta ładnie się rozkrzewi. Obie wzajemnie sobie zazdrościmy naszych zakątków, hihihi..hi Ja Twój ogród bardzo lubię, mogłabym w nim odpoczywać.

Beatko68 wsadzisz ja jak dwa razy dwa??. bo ta angieleczka jest tego warta.
Ilonko 2715 za wszystkie miłe słowa bardzo dziękuję? Link do ostróżki podałam wyżej?. Warto ja wysiać zimą, teraz już kwitnie, bo pewnie siana do gruntu dopiero rośnie.
Kasiu-magenta, znajdę Ci gdzie Polays Royal można kupić i podam link. Na pewno jest w szkółce holenderskiej, bo pamiętam, że widziałam.
Odległość sadzenia zależy głównie od odmiany róży, średnio można przyjąć, że jest to od 40 do 60 cm. Dobrze zrobiłaś?. teraz jeszcze właściwe nawożenie i będziesz zadowolona.
Gosiu ? Margo jak róża słabo rośnie, a nie umiesz sie jej pozbyć, to znajdź w ogrodzie jakieś ustronne miejsce i tam je przesadzaj. W ten sposób będziesz mogła dosadzić nowe. Jak najbardziej daj znać na jesieni, to dostaniesz czerwone i bordowe.
Anetko kiedy mnie szkoda tych lat? tego czekania?. co z nich będzie.
Moje doświadczenie w czekaniu było takie, że po wykopywaniu okazywało się iż te róże nie maja w ogóle korzeni włośnikowych, marniały mi z roku na rok.
Jest Set i inne francuzeczki udało mi się część jakoś reanimować. Nie są to okazałe krzaczki, ale kwiatki zobaczymy. Lada dzień sie rozwiną, wtedy zdjęcia wstawiam.
Aniu ? Annes jestem ?.. biegnę szybciutko?..

Jest mi bardzo przyjemnie, że zaglądasz do mnie. Zawsze serdecznie zapraszam.
Proszę tu masz link do sklepu wysyłkowego z koprem ozdobnym
http://www.ogrodniczy.eu/product/id/118 ... bny-aminek
Justynko ? Justi ?. poczekajmy jak zobaczę kwiaty na obu krzaczkach, to wtedy zrobię im zdjęcie.
Mnie też kwiaty mojego pierwszego krzaczka nie bardzo pasują do LO. Koper jest fajny i bardzo ozdobny.
Gosiu ?. zaraz tam zajrzę.
Beatko?? uprzejmie informuje, że głos dałam?.. a zdjęcia za chwilę ?

Asiu ? daffodil nie zgadłaś, to nie był niedoczas

Majka411 no widzisz kobitko i się wyrobiłaś?. jeszcze tylko foty zgrać i można powiedzieć, że słowo dotrzymane. ?.

Justynko_gl już się robi kochana?..
Majeczko dobrze, że dałaś głos ?..

Współczuję Ci Majeczko, masz tych terenów sporawo, nie to co u mnie małe rabatki.
Powolutku, nie spiesz się?? ma poczekamy ?..

Teraz na zakończenie całkiem udanego dnia roże i jeszcze raz roże?.. plus inne roślinki

Crocus Rose
A Shropshire Lad

Coral Palace

Sweet Revelation

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Nareszcie
Zobacz, co u Gosi napisałam o swoich różach
Ty masz sto tysięcy doskonałych róż, więc na pewno bardziej jej pomożesz wybierać
Zaraz u siebie pokażę kwiaty Claire R.

Zaraz u siebie pokażę kwiaty Claire R.